• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO: to zalezi, jaky je tvuj usecase
    e.g. vsechny ty 3D print farmy, ktere prodavaji tistene chujoviny na aliexpressu nebo i lokalni obchody ala https://3dmagie.cz/
    ti jsou imho cilovka - nekolik identickych kusu zaraz, max. s jinou barvou filamentu. produkce po stovkach/tisicovkach

...ale to uz se imho dostavame zpatky k diskuzi, kde je ta hranice, kdy jeste dava smysl pouzivat 3D tisk na velkovyrobu
    (a vsech sekundarnich tematech ala chemicka stabilita tiskutnych plastu, vhodnost jejich usecase, ...)
    KAERO
    KAERO --- ---
    PECA: nebude levnejsi mit 4 tiskarny? Kdyz se pokazi jedna, tak zbytek jede. Navic ty 4 muzou byt ruznych schponosti, precejen clovek netiskne porad ty nejkomplikovanejsi veci.
    PECA
    PECA --- ---
    MIKULAS: Pohyb hlav je zjevně v páru na ose Y a každá samostatně v ose X. Pochopitelně osa Z je pro všechny 4 společná. Zajímavé, pokud někdo tiskne fakt hodně a potřebuje zrovna tisk něčeho, co se mu vejde 4× na podložku. Nevím, jestli to umí nezávisle tisknout 4 různé objekty, nebo to musí být 4 stejné kopie téhož. Ale i to by se někdy hodilo (tisk vícero malých blbostí současně).

MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    LORDPEET: ok dik ... tady ty hlavy dokazi jezdit i nezavisle (asi 1, 2 nebo 4 zaroven), za 30K to umi 7-color a vyhrivani tusim
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    MIKULAS: Podobný systěm má už celkem dlouho Elegoo. U tě jejich Orangeatorm giga je možnost až čtyř hlav, které tisknou současně ;)
    Na Kockstarteru zanto chtěli nějakých 30K, docela lituju, nže jsem do roho tehdy nešel.

MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    Zaujalo me tohle reseni, co na to Prusa? :)
    Kdyztak je ted kampan na Kickstarteru za 1.300 USD...

LightMake L4: Independent 4-Head Linear Motors 3D Printer – LightMake-tech
    https://lightmake.tech/

ORBIT
    ORBIT --- ---
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Otestoval jsem, vytiskl jsem si tu testovací páku. Dostal jsem se na nějaký 2.1-2Nm. při výměně trysky mi zůstane mezera mezi tryskou a heaterblockem, závit se nestrhne (otestoval jsem to pro jistotu 6x na starém bloku a trysce). Potom jsem zkusil ještě závit strhnout ale to jsem musel už bez toho momenťáku, s tím to nešlo.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ACID: Proč ne?
    ACID
    ACID --- ---
    AXTHEB: tímhle utahovat trysku vážně nechceš :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Mám ho doma, kupovali jsme s kámošem na karbonový komponenty, když byl ve slevě za 190. Supr věcička :)

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    V Lidlu mají momenťák na kola za 500 co zvládá 2 - 24 Nm
    :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KAERO: Vytiskl jsem omylem ten obal s mensim infilem a dostal jsem se po opakovanem otestovani na 1,8Nm. Pak vytisknu spravny obal. Ale myslim ze to bude celkem odpovídající.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KAERO: Je to dostupné i na printables.com s komentáři a testy. Musim si to ještě projit cele taky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HE11_KNIGHT: ajo toho jsem si nevsiml. Jo, to vypada dobre.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HE11_KNIGHT: taky jsem to vytiskl a kdyz jsem videl, jak se s tim manipuluje a ze stejne nemam cim premerit spravnost vysledku, tak jsem to zase zahodil a dotahl to klasicky od oka klicem :))
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KAERO: Ma tam i testovaci paku. Pise ze se to musi otestovat. Ale celkove dle toho jeho nastaveni vy to melo klapnout. Otestuju.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HE11_KNIGHT: jak spolehlive to muze byt? Staci trochu pevnejsi plast a misto 2,5 to bude 3,0, ne?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    JONEZ1: Akorát si tisknu "momentový klíč" na 2,5Nm na mk3s. Na začátku se mi stalo, že jsem trysku zle dotáhl, kvůli strachu něco poškodit. S tím klíčem bude jistota.

Thingiverse - The community for Open Hardware
    https://www.thingiverse.com/thing:2613057
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    U prusa mini jsem menil heatbreak za 3rd party a pd te doby jsem a tim nikdy nemel starosti.
    A silikonova ponozka tam nebyvala standard. A rozhodne doporucim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam