• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    JAPAN: Repost z DC = už nic není vidět :)
    ACID
    ACID --- ---
    TLOUDEV: Maci se to v něčem, čemu se říká břečka, pak se to posype jemným pískem a několikrát opakuje. Česky se tomu říká přesné lití, nebo přesné odlévání.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ORBIT:
    chlapci, vy me nechapete. Ja se ptam na tu keramiku, na tu FORMU. pisek znam, me se prave ale libila ta tenka skorepina... nicmene uz jsem to nasel, diky.

PETD:
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    TLOUDEV: Metod na tohle je hodne, ale zalezi na tepote toho co lejes. Pro hlinik apod klidne dej obyc pla, to se vypari pri te teplote .. a na formovani se pouziva vetsinou velmi jemny pisek. Musi to jit udusat aby to drzelo tvar.

Metode se rika lost casting, pod tim pojmem najdes na yt hory materialu
    PETD
    PETD --- ---
    TLOUDEV: Clickspring na to ma hezke video jak to dela.
    Dewaxing Firing & Preparing A Mold For Pouring
    https://youtu.be/rrSr1kIkiDA?is=yGX-XzjaTLTHBnxn
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    cus, hele zahledl jsem reklamu na plne shoritelny filament pro odlevani pomoci ztraceneho vosku.
    Material Introductions - PolyCast™
    https://www.youtube.com/watch?v=LffLwyvXZek

Mam dotaz - z ceho udelat tu formu okolo, kterou tam maj? nevypada to na zadnej pisek, ale nejaka docela tenka skorepina... tusite nekdo? pripadne alespon nejake nasmerovani, nebot to neni primo o 3D tisku (ale ten material se mi libi). Dik moc
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Jo, ještě cena - za 5005 penízků je k mání a přidám i nějaké upínky a sadu kleštin. Umím vystavit i fakturu.
    Elektronika je Mega 2560 s firmwarem Marlin, optimalizovaná pro Estlcam (dá se k němu použít i doujoysticková herní konsole jako jog). Pracovní prostor cca 250x250x200, v případě potřeby větší výšky lze přestavět stůl.
    Na nerez nebo vyzrálou litinu to není, barevné kovy jsou v pohodě, s nástrojářskou přesností ale fakt nepočítejte :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MILKOV: Pěkný stroj!
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    ORBIT: Pracovní prostor je zhruba 250x250x200

ORBIT
    ORBIT --- ---
    MILKOV: Klidně k tomu přidej i rozměry, ale podle motoru to bude malá věc.. A fotku :)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Nechtěl by někdo poměrně velký robustní MPCNC? Pořídil jsem profi trojosku. Rám z haberkorn profilů, pojezdy na broušených tyčích a přesných ložiscích. Motory dlouhé (48) NEMA 17, elektronika Mega 2560 navržená pro Marlin a Estlcam. Vřeteno 120 W.
    SWIST
    SWIST --- ---
    JAPAN: super, to mne nenapadlo hledat něco takového. Zkoušel jsem to max ve fusionu předělat na solid..
    Díky!
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    SWIST: https://www.formware.co/onlinestlrepair zkusmo sem stáhnul jeden part a jo, maj to debilně namodelovaný, ale tenhle online nástroj to byl schopen opravit
    SWIST
    SWIST --- ---
    Mohl bych někoho poprosit, zkusili byste někdo slicovat tenhle model? I když jsem dal 0,3 trysku a 0,12mm výšku vrstvy tak to nebylo schopný dobře naslicovat ani když jsem dal třeba 300% velikost.
    Jasně, ten model je nakopaný, ani po opravě to moc nepomůže, ale očividně se to někomu povedlo vytisknout.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Ahoj! Neni to někdo s filamentovkou z Prahy 10 a okolí, ochutnej mi za úplatu vytisknout 4 ks stojánků na karty? Mám doma jen resin. :)

Kdyžtak pošta dík!
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    neresil jste tu uz nekdo nastavec na elektricky zubni kartacek - aby tam sly dat jine nahradni hlavice...?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAERO: to zalezi, jaky je tvuj usecase
    e.g. vsechny ty 3D print farmy, ktere prodavaji tistene chujoviny na aliexpressu nebo i lokalni obchody ala https://3dmagie.cz/
    ti jsou imho cilovka - nekolik identickych kusu zaraz, max. s jinou barvou filamentu. produkce po stovkach/tisicovkach

...ale to uz se imho dostavame zpatky k diskuzi, kde je ta hranice, kdy jeste dava smysl pouzivat 3D tisk na velkovyrobu
    (a vsech sekundarnich tematech ala chemicka stabilita tiskutnych plastu, vhodnost jejich usecase, ...)
    KAERO
    KAERO --- ---
    PECA: nebude levnejsi mit 4 tiskarny? Kdyz se pokazi jedna, tak zbytek jede. Navic ty 4 muzou byt ruznych schponosti, precejen clovek netiskne porad ty nejkomplikovanejsi veci.
    PECA
    PECA --- ---
    MIKULAS: Pohyb hlav je zjevně v páru na ose Y a každá samostatně v ose X. Pochopitelně osa Z je pro všechny 4 společná. Zajímavé, pokud někdo tiskne fakt hodně a potřebuje zrovna tisk něčeho, co se mu vejde 4× na podložku. Nevím, jestli to umí nezávisle tisknout 4 různé objekty, nebo to musí být 4 stejné kopie téhož. Ale i to by se někdy hodilo (tisk vícero malých blbostí současně).

MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    LORDPEET: ok dik ... tady ty hlavy dokazi jezdit i nezavisle (asi 1, 2 nebo 4 zaroven), za 30K to umi 7-color a vyhrivani tusim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam