• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Tady ještě hlína,ale tím ta moje paráda končí...

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ORBIT: tohle je můj výtvor,při tý velikosti co máš v plánu,to bude chtít stejně pořádně pevný rám, když tam budeš mít vůle,tak se nasčítaji a nebude to přesný ,navíc na takový velikosti,pokud nebude router pevný, celý se ti to bude kroutit, už jen váhou vřetena,to už je na pořádný lineary a minimálně konstrukci z ocelových jeklu a pěkně svařenou , až se zakousneš třeba 1cm - 2cm v drážce třeba 12mm frézou tak ty tlaky a síly už jsou fakt veliký...nechci tě zrazovat , uvidíš sám a nechceš aby ti po dílně litala utržená fréza co má třeba 20t rpm :D

77WHITE
    77WHITE --- ---
    ORBIT: Tom stanton na to ma supr serii, resi zejmena konstrukci a jeji stabilitu

Building a CNC Mill/Router - Part 1
    https://youtu.be/t7yjEYOrYFo?si=5oHE8TSbJoYxjrPG
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    WEWERKA: Tak projekt "hlinikovy stul pod 3d tiskarnu" zacina :) Zatim jsem do materialu zahucela investici jako do lepsi tiskarny, ale zase to bude 160 x 90 cm a bude tam 8 supliku.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Haha, to me po ranu pobavilo. Teplomer sice hlasi, ze ve skrini byva kolem 40C, ale ty prohly levy dvirka rikaji neco jineho :D

77WHITE
    77WHITE --- ---
    PETER_PAN: obecne tohle clovek nechce pouzivat, zpomaluje to vykon a nektery operace co ten zavit protinaj delaj problem, takze si to zapinat jen na 3d export modelu na tisk. Joa jestli to chces tisknout na FDM printeru, tak jeste doporucuju offset jedny zavitovy plochy o 0,1mm kvuli toleranci, zpravidla pro vnitrni zavit. Na resinu bych to offsetnul o 0,05mm.

WEWERKA: taky se mi to obcas krouti, na internetech doporucujou to nechat vychladnout pomalu na bedu i nekolik hodin a vubec box neotvirat.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    77WHITE: Neni to uplne krabice. Nepatrne se to prohlo ve spodni tretine, ale konkavne (vespod) a az po vychladnuti.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Dneska se mi povedlo zprovoznit chlazeni MK4. Uz vim k cemu slouzi smrstovaci buzirka - aby nikdo nevidel ty hrozny pajeny spoje :)
    24V ventilator, 45C termostat a pri tisku mi to drzi MCU na 62C. Konecne muzu tisknout delsi tisky s ASA a nemusim se bat, ze se mi to pri 85C vypne.
    Zapustene dovnitr je to kvuli tomu, ze vedle jezdi motor osy X.

HARVIE
    HARVIE --- ---
    V actionu maj za 99kč sprej na opravy strech, zkusil jsem co to udela na tisteny dily a zjistil jsem, ze v jednom nastriku bez brouseni zakreje i 0.24mm vrstvy a zanecha tvrdej gumovej UV odolnej povrch:

H2O
    H2O --- ---
    SKAUT: pla a petg jsem už prošel... jediné co drží je ABS a ASA. Ty jsou úplně v cajku
    Chtěl jsem jen ušetřit. Nepovedlo se 😀

H2O
    H2O --- ---
    Tak jste měli překvapivě pravdu 😉

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Ja delam ted raft (primarne pro ASA) a ten udrzi vsechno. Spodek neni tak dokonaly jako u brimu, ale je to pouzitelne a jde to krasne odtrhnout (specialne kvuli tem 6 vrstvam).

SKAUT
    SKAUT --- ---
    Lessons Learned: Using PLA to Support PETG • How Not to Do It...
    https://youtu.be/C2-yZdEvypU?si=Fvj1L713_Fst3b1M
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Jak používat PET-G supporty při tisku PLA a naopak | 3D tisk
    https://www.youtube.com/watch?v=rI0kBtXXBC4&ab_channel=3DStisk
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    Ahoj. Minulý týden jsem si koupil první 3D tiskárnu. Takže se začínám učit ve Fusionu. Měl bych dotaz. Poradil by někdo jak protáhnout ten válec na obrázku tak, aby se plynule napojil na tu stěnu toho druhého objektu. Snažil jsem se to nějak vyznačit (viz. červená)

Cíl je co nejvíce se přiblížit k tomuto druhému obrázku. (Oranžový model)

Díky moc

ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: docela hezky to vypadá

MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ANDY_WARHOL:
    Třeba Lillypot
    Free 3D file Vase Mode Lilypot 🏺 ・Design to download and 3D print・Cults
    https://cults3d.com/en/3d-model/art/vase-mode-lilypot

SKAUT
    SKAUT --- ---
    WEWERKA: Jo to chápu. u mě to vypadá takhle ( ale budu to předělávat protože ty odhalený profily vyzáří moc tepla pryč...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam