• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Dneska se mi povedlo zprovoznit chlazeni MK4. Uz vim k cemu slouzi smrstovaci buzirka - aby nikdo nevidel ty hrozny pajeny spoje :)
    24V ventilator, 45C termostat a pri tisku mi to drzi MCU na 62C. Konecne muzu tisknout delsi tisky s ASA a nemusim se bat, ze se mi to pri 85C vypne.
    Zapustene dovnitr je to kvuli tomu, ze vedle jezdi motor osy X.

ENDER
    ENDER --- ---
    V aurapolu maji zase akci. Maji novou paletu pla barev... Vypadaj fakt super, trosku me stve, ze tisknu petg..
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    V actionu maj za 99kč sprej na opravy strech, zkusil jsem co to udela na tisteny dily a zjistil jsem, ze v jednom nastriku bez brouseni zakreje i 0.24mm vrstvy a zanecha tvrdej gumovej UV odolnej povrch:

FARIN
    FARIN --- ---
    Kdyby jste nekdo chtel pozvanku do Prusa EasyPrint tak mi hodte printables handle do posty.

Prusa EasyPrint pro telefon, tablet a notebook: nejjednodušší příprava pro 3D tisk! - 3D tiskárny Original Prusa
    https://blog.prusa3d.com/cs/prusa-easyprint-pro-telefon-tablet-a-notebook-nejjednodussi-priprava-pro-3d-tisk_110894/
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: kolega modelar mi sidlel pro malo-seriovou vyrobu https://part2print.cz/
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: kdysi jsem spolupracoval s firmou Sharplayers, jsou sice směr Kladno, ale posílají Zásilkovnou...

Osobně si ale myslím, že figurky do DnD, je možná lepší koupit na Temu nebo Ali, budeš to mít levnější a dříve. Pokud nemáš udělané supporty, tak s každou figurkou člověk stráví hodinu+ a ttomu pak odpovídá cena (nepočítaje materiál).
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Ví někdo o někom v Praze kdo dělá resin tisk na zakázku? V minimálním množství, pár figurek na DnD a pod.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: jenže ty dáváš na jednu stranu nezkušené správce it a na druhé straně zkušeného cloud odborníka.
    To je pak jasný, kdo to vyhraje.
    Ale ja jsem to nemyslel tak, že je lepší mít nezkušený správce než cloud. To opravdu ne :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: tohle je imho tradeoff - napr. SoHo firmy maji lepsi najmout kontraktora, ktery jim udela setup v Azure/AWS/GCP, nez aby se snazili o cely security stack on-prem
    na jednu stranu je cloud jasny cil. na druhou, je to porad lepsi (pokud setup udela nekdo zkuseny), nez kdyz je cele firemni IT zavisle na jednom technikovi, ktery "zdedil" server bez poradne dokumentace od predchoziho firemniho ajtaka
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tyhle věci se probiraly obecne už když nastoupily cloudy. Já osobně jsem tomu nikdy na chuť nepřišel a všude sem doporučoval se tomu vyhnout.
    Ne ani tak kvůli tomu, že by vloudila provozovala čínská firma, takový by si nikdo ve firemní sféře nedovolil používat, ale protože je to primární cíl hackerů. To se taky posléze potvrdilo, že dost i známých platforem mělo masivní úniky a to si myslím ne o všem se ví.
    Samozřejmě je těžké chránit data i na své sítí. Ale mít to někde úplně mimo kontrolu je prostě riziko navíc.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Vůbec. Všechno je hlavně o ceně ( dejme trochu stranou to že některé věci jsou předražené), takže lidi jdou tam kde je levno a souvislosti neřeší.
    Stejně jako si domů dají kameru co jde pres buhvijake servery - dali lidem co chtějí. A uživatelé netěší bezpečnost nebo soukromí ( což je dneska dost vzácné zboží, obtížně dosažitelné/misty nemožné)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: "lidi si sami zvolili penezenkama"
    a divis se koncovemu zakaznikovi, ze v tom nevidi problem, kdyz tam outsourcovala spousta firem/statu a tvari se, ze je to ok?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: O tě bezpečnosti mluvil v Nero3DP podcastu i typek z 3D mušketýřů ( takže US ).
    Je to dost smutný jinak ale lidi si sami zvolili penezenkama...
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: u VW za to na hodinu vyhodili chlapa, když si do práce přinesl BL
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Už jsme jen my a Čína. A to je velký problém, varuje 3D tiskař Průša - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-uz-jsme-jen-my-a-cina-a-to-je-velky-problem-varuje-3d-tiskar-prusa-269334#dop_ab_variant=1450231&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

dost se tam probira i bezpecnost cloudovych ulozist z hlediska 3d tisku (prumyslova spionaz)
    ACID
    ACID --- ---
    Mimochodem, jar už není co býval, alespoň podle mojí a jejich ultracitlivých rukou, původní odmašťovací schopnosti se teď skrývají pod označením jar extra+ (černý oválek pod logem).
    Jak jsou na tom ostatní značky netuším.
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: v podstatě vše tisknu na zrnitý pei a drží to.. poku začne být problém, 2x umýt v jaru a držímzas.. to dvojí mytí je důležité
    FARIN
    FARIN --- ---
    CASTER: zklus ji vycistit Acetonem a melo by to zase drzet jak na novy
    H2O
    H2O --- ---
    SKAUT: přesně, tisknu v dílně stavebně oddělené mimo restauraci, tohle hygienu opravdu netrápí
    (Plus když vidím ty dámy co chodí, ty by opravdu nenapadlo kontrolovat 3D tiskarnu 😀)
    H2O
    H2O --- ---
    ORBIT: netiskne se to v provozu a podtacek nepřijde do kontaktu s potravinou/pitím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam