• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIRRIL_NEMESISPsi záchranáři
    Patříte mezi členy záchranných brigád kynologů? Zajímá vás práce záchranářských psů? Cvičíte psy pro vyhledávání osob? Pak jste tu správně :)
    rozbalit záhlaví
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: stopa pre prijatie do brigády je v podstate len taká testovacia, či pes vôbec má záujem o pachové práce, nemusíš sa báť, že by nejak vadilo ak ju nedôjdete do konca :o) celé to prijímanie do brigády v podstate spočíva v tom aby si im predviedla, že máte zvládnuté základy a že ťa nebudú musieť od začiatku učiť ako sa vlastne učí pes sadni, ľahni atď

ináč čo sa týka obecne výcviku stopovania, je mi veľmi sympatická metóda pomocou pachových štvorcov od Ščučky. takže na tvojom mieste by som začala najprv pachovými štvorcami na ktorých učíš psa pachovú spojitosť a sústredenie.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Momentalne me zajima stopa kterou vyzaduji pro prijeti psa do prazske brigady, posleze byvh rada ZZZ, kdyz to bude v nasich silach..
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    Presto zatim nikdo tu stoparskou zkousku neudelal.
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    A zajima te stopa na zkousky nebo stopa na praci. U sportovnich uz bohuzel taky bazirujou na presnosti, u ty prace je podstatny dojit - a tedy je to ciste na psovi jakou metodiku postupu zvoli aby tu velmi tezkou stopu dosel. jak ji dojde nikoho nezajima. U hasicskejch zkousek s tebou ani rozhodci nejde dostanes vysilacku a po nalezeni osoby na konci stopy se ta osoba tou vysilackou ozve rozhodcimu.

viz zkusebak SDH
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Potrebovala bych od zachranaru matadoru poradit, jaka metodika je uprednostnovana u stop. Jestli ma pes spis projit stopu pomalu a peclive, nebo ji ma probehnout a byt rychly. A taky jaky je nejvhodnejsi oznacovani predmetu, co se pouziva.. nebo se predmety taky stekaj? Budem zacinat se stenetem a dostala jsem za ukol od holciny co mi bude pomahat tohle zjistit.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    JULYZ: ja som tam s takou tou malou čiernou s bielymi packami :o)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: jo Dara :o)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JULYZ: jeee, Chluma s Darou nebo jak se ta jeji cuba jmenuje :))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JULYZ: dekuji, tak nejak jsem to myslela :))
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: jo, na začiatku je overovanie čipu čítačkou. potom sú poslušnosti RH-E (vstupná záchranárska skúška IRO). Začína sa chôdzou u nohy a druhý pes má odloženie, potom nasledujú prekážky, chôdza v skupinke osôb, nepríjemný materiál, nosenie. Ďalej sú na fotkách poslušnosti RH-TB (medzinárodná skúška vyhľadávania v sutinách) kde sú trochu iné prekážky, odloženie za chôdze do sedu, privolanie s medziodložením do ľahu a vstaň z ľahu na diaľku, ovládanie na vzdialenosť (vysielanie na tri distancie)
    a v druhej časti už je vyhľadávanie. RH-E mali plošné (v lese) s jednou osbou skrytou a RH-TB mali sutiny - tri osoby.
    v nejakom takom poradí to je na tých fotkách :o)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    fotky z tréningu zlaňovania

darasson | 28.3.2012 Slaňování – rajce.net
    http://darasson.rajce.idnes.cz/28.3.2012_Slanovani/
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    ZMYJKA: tady si nejsem jista..jestli cubka neco nedotahla a psovod ji drzi v ruce,aby treba predesel negativni zkusenosti..to by chtelo ty popisky k tem fotkam jak pise sirril..,.-)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HYBNERKA: A zaregistrovala sem správně že i přenášení cizím člověkem?
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: A co mas konkretne na mysli?Kterou fotku?
    Je tam chuze a beh u nohy,odlozeni,stopovani,zdolavani prekazek..jestli chces slyset tohle?,.-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: no, máme, ale víš jak.. :D
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: vsak mate na vsechno jeste spooustu casu :-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Ach, jsem v depresi.. máme toho ještě toooolik před sebou a kdo ví jestli to zvládnem :D
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JULYZ: šlo by pro nás neznalé a znalosti chtící rozepsat trochu o co jde? :) něco samozřejmě poznám, ale jsou věci který by mě zajímaly co se zrovna cvičí..
    jo a na začátku s tím elektronickým, to čtou čipy?
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    ZMYJKA: jo, krásny ušoplesk :o)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    JULYZ: Ten světlej vořechoid je dobrej :D
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    fotky z nedeľňajších skúšok RH-E a RH-TB
    julyz | Skúšky RH-E a RH-TB 25.3.2012 Praha – rajce.net
    http://julyz.rajce.idnes.cz/Skusky_RH-E_a_RH-TB_25.3.2012_Praha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam