Pozitivní motivace rozhodně, já mám v zásadě výcvik, motivaci a takové ty "pedagogickopsychologické" zásady poměrně zvládnuté od koní, jen to chce přemodelovat na psa. Rozhodně nedrilujem, kolikrát vidím že si i on sám pro to cvičení "přijde".. jako že teď se mi věnuj, dej mi pozornost a já pro tebe udělám cokoliv... ale samozřejmě procvičujem i když má zrovna jinou zábavu, ale v rámci mezí a ochotnosti.
Jinak různé povrchy apod se snažíme, stejně tak zvuky, ale vypadá že to bude ok, na drátěný schody vletěl sám od sebe a vůbec mu nevadilo že je vidět dolů, to samý ta hromada asfaltu co je níže.. já tu mám v bytě i poměrně dost ošklivé schody (točité, prudké a ještě trojúhelníkového tvaru) a po těch se sám od sebe naučil taky chodit během chvilky a to už v době kdy jsem spíš chtěla aby šetřil klouby..
Jinak já se stopou právě nemám absolutně žádnou zkušenost, proto jsem domluvená s kamarádkou, jejíž pes čuchá (možná jestli se někdo pohybujete mezi ČV, je to majitelka Ohniváka z Molu Es), že mi vysvětlí, ukáže, pomůže, poradí.. tk uvidíme :)