• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIRRIL_NEMESISPsi záchranáři
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    ZMYJKA: promin preklep jsem se v odkazu

SIRRIL_NEMESIS: Klidne pomuzu jediny problem je cas, o vikendech mam vetsinou plno, muzu nepravidelne v tydnu, ale je potreba se nejak domluvit kdy - nejsem schopnej rict prilis dlouho dopredu kdy budu mit cas.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak my jsme atmosferu aka Libusin uz zazili, plechovky jsou na hrani pry fajn, spoustu lidi neresi, jediny co bylo novy byla ta strelba. A taky se priznam, ze minule vystrelili parkrat, letos se jelo skoro celou bitvu.
    Jo, na tatru koukal zvedave, se zajmem.
    Nic no, uz se stalo, uvidime co dal.
    Jinak Tchori, kdyz bys byl ochotnej, bylo byto fajn.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TCHOR: To se hodí hlavně SIRRIL_NEMESIS :) My zatím střelbu dáváme v klidu, to se spíš bojí zahradních trpaslíků :D (posledně sehrál pětiminutovou scénu na téma "paničko nechoď tam, ta věc tě sežere!", málem sem zdechla smíchy)

Prostě mi blbě reaguje na cokoliv, co ještě neviděl nebo co je na divném místě (betonová skruž, moped, pytel s odpadkama, v křoví močící chlap...) - štěká, odmítá se přiblížit - ale vždycky se to poddá, když mu dám čas a nechám ho být, aby se sám přiblížil (prostě stojím a dělám jako že nic zajímavého) - akorát holt i když ho seznámím s co nejvíc podnětama, tak ten styl reakce mu zůstane, to je chyba od štěněte a to už se nezmění myslím.
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    TCHOR: to ja bych se velice rada s tou mladou(pro zajimavost) pridala,kdyby to slo,.-)
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    ZMYJKA: najdi si pomocnika ktery ve vetsi vzdalenosti (ze zacatku klidne nekoli stovek metru) bude strilet z polasnaku (pozdeji i z vetsiho kalibru) v dobe kdy je stene plne "zabaveny" hrou s tebou. Vzdalenost musi byt takova aby na ni stene ve hre vubec neregovalo. podminkou je ze i ty se budest tvarit jako ze se vubec nic nedeje a ty strelby si vubec nebudes vsimat ani stene nijak chlacholit ci uklidnovat.

Postupne a velmi pomalu se bude ta strelba priblizovat ale stale tak aby na ni stene neregovalo. trva to nekolik mesicu pravidelnyho treninku, ale je to vyzkousena a relativne bezpecna metoda. hlavne se nesmi spechat.

PS: bydlim vedle Libusina (ve Svinarovre) a poplasnak i devidku mam muzu s tim pripadne trochu pomoct.
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    ZMYJKA: to je super,.-))
    my nosili akorat noviny a parkrat svacu..ale najit mi klice-zlatej pes!,.-))
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HYBNERKA: Tak víš co, já s těma pudlama taky spíš tak koukám, co by je bavilo :D Agi maj jasný, to je jejich parketa, ale zbytek se uvidí - babča miluje kousání, tak koušem, i když je to se šestikilovým zvířetem sranda největší, chodí i kontroláky, krásně s razancí, akorát holt na štěněcí rukáv tak tak, velkej do držky prostě nedá. Mladej je pažravec a uštěkanej, tak si říkám, že možná by ho ta záchranařina mohla bavit, tak pomalu testujem stopy... Ale učím i praktický věci - třeba dohledávačka předmětů mi u dědka zachránila ztracený klíče, tak by se mi zas hodila, jestli to mladej dá, podávání věcí sem starocha naučila prostě z lenosti (hlavně ovladač od televize) a tak :)
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    ZMYJKA: to je dobre,.-)
    ja ted nemam psa na praci..mlada leopardka bude na dogtrakking a stara cuba nedela uz nic,tenhle rok jde do duchodu..takze jedine si pockat na svuj celozivotni sen-mit dalsiho bosika,psa a s nim bych se chtela do toho zase obout..

Ta stara,tak ta jako mala byla uplne super,bic ji absolutne nezajimal..pri strelbach vystekavala a jeji zajem byl pro me nejvetsi adrenalin..s ni ale slo vzdycky vsechno jak po masle..jezisi ja se na to taak tesim,chybi mi to hrozne..
    zatim byvam tak akorat prilepena u cisaraku na plotu a hltam zakusy a nasavam atmosku,.-D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HYBNERKA: Sem si říkala, že asi ne každej ví, co je Libušín :D Největší bitva v ČR v podstatě - taky sem na ní testovala psy, co mi snesou a naštěstí oba dobrý, ale letos sem třeba s mladým nejela, protože on jak je útulkovej, tak je na něm vidět nedostatek podnětů ve štěněcím věku a leká se mi každé kraviny, tak sem opatrná (navíc aprikoti sou plašani a nerváci sami od sebe). I když teda před nedávnem sem byla na coursingu a normálně sem čuměla, chlap si vytáh bič a začal si jen tak práskat - trochu mi zatrnulo, ale naštěstí to mladej vzal dobře (vyštěkával, ale ocas nahoře, spíš ho to hecovalo), takže zatím úspěšně budujem spojení, že střelba patří k zábavě.
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    vycouvat a snizit naroky sedi jak prdel na hrnec,.-)
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    ZMYJKA: jo,to neni cvicak??,.-DD aha,sem to blbe pochopila..
    No kazdopadne jsi stejne ve zbytku sveho prispevku vyztihla,ze to muze byt pro nezkuseneho psa zahul a zbytecne nenatrenovane vystaveni necemu,cim si muzu pos..rat svoje strelby na cvicaku a dalsi praci...,.-)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HYBNERKA: Ono to možná nezaznělo jasně, ale Libušín je bitva - většinou tam do sebe lidi mlátěj železem a občas se i střílí - a jezdí se tam na čumendu na bitvu (tekže se dá stát i dost daleko na kopci nad bitvou), ne cvičit psy :) A bývá tam dost psinec, většina psů to nese dobře, ale jak sou to starý zbraně, tak někdo třeba nedá ten pach střelnýho prachu, i ten zvuk je jinej než normální střelba, a všechen ten mumraj a ruch prostě může dát psisku zabrat, no - ale když to člověk nezkusí, tak prostě neví. Není to o moc jiná situace než třeba vzít psa co není zvyklej do metra nebo na stavbu - prostě zkusit a když pes reaguje blbě vycouvat a snížit prozatím nároky.
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: jaka chovatelka??? a jak koukal??? se zajmem??

Hele my jsme meli boseronku,mastra jak hovado,vsechno jak pres kopirak..poslusnost,strelby,stopy,vsechno perfektni..
    a v 8 letech ji pristala z balkonu petarda za prdeli....a konec,.-(

To,ze jinej pes uz jede,neznamena,ze ten tvuj je na to pripravenej...
    Mela by jsi ty zkusenosti hlavne ziskat ty,protoze ty je pak ucis toho psa,.-) to je zaklad..
    Zacnete pomalu,njdrive ty zakusy,vse formou hry a pak zkuste bic..ma te za prdeli,ma te tam jako oporu,ale opravdu pomalu..a ne hned dnes..
    Nemeli jste nahodou opakovat privolani a trenovat naslapy???,.-))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Nenapadlo by me ho tam vzit, kdyby se chovatelka netvarila ze v poho a ze ona malou bere.. no nic, uz se stalo, nemam bejt blba :I

HYBNERKA: metro neresi, stavbu neresi.. metrem jezdime casto a za mastali nam prave takovy ty velky tatry svazej asfalt a dalsi bordel, u toho stal a koukal.
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: hele,opatrne,neposerte si to!!! to se pak hodne spatne napravuje...
    Zkus ho nejdriv vystavit ruchum a ranam na ulici..treba bezte kolem naky stavby..jedte metrem apod. ..
    zacla bych hlavne nejdrive jen zakusama na peska,pak bicem..a az pozdeji strelbou...ale ne hned na zacatku u nej vypalit tri vostry..to nemuzete!,.-)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Hele Libušín je dost drsnej na mlaďocha - takovou kanonádu na zkouškách neuslyší, to mi škube i s čubou, která je normálně schopná pozorovat ohňostroj z pár metrů a práskání bičem považuje za pokyn k lovu na šupáky - nechala bych ho vydechnout a pak začala pomalounku pracovat na klidu při střelbě a uvidíš.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: bouřku nezažil :I ohňostroj jo a ten neřešil..no docela dost mě to mrzí. :(
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: to je mi lito :-( jinak na narazove zvuky nereaguje? bourku asi jeste nezazil, co?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    DRAKKA: jako svin :( vyrazily jsme vcera s chovatelkou a s Valiho segrou na Libusin, stali v dostatecny vzdalenosti.. jak zacli strilet, mala Axa lezela a nezajem, kdezto s Valim jsem musela skoro az na druhej kopec :I
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: boji se?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam