• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIRRIL_NEMESISPsi záchranáři
    Patříte mezi členy záchranných brigád kynologů? Zajímá vás práce záchranářských psů? Cvičíte psy pro vyhledávání osob? Pak jste tu správně :)
    rozbalit záhlaví
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Z poslušnosti teď musím vyřešit, že mi mladej začal honit cyklisty - ne všechny, tak každého jedenáctého, ale není odvolatelnej, takže když si cyklisty nevšimnu v čas a už vyběhne, je problém. Tak pilujem přivolání, obecně klid při výskytu kol a vůbec přechod z drajvu do klidu a zpátky a zároveň běh v klidu vedle kola - aby u toho neštěkal a vůbec ho to tak nehecovalo (včera mě to sedmikilový pometlo táhlo na kole takovým tempem, že sem musela brzdit - honil prozměnu chlapa na kolečkových bruslích - ani neštěkal, prostě to vzal jako výzvu a letěl, položenej v postrojí, jak raketa).

A ze sportů na agi - holt mu to sedí nejvíc :) - momentálně především to, aby pes dokázal pracovat dál ode mě a hledal si překážky sám a nečuměl furt na mě - zlepšujem se, ale furt to není ideál, s tím souvisí spousta přidružených cviků - klasická vysílačka, plnění povelů na vzdálenost, zóny a tak. Na "poslušnostní" cvičákovej dril zaprvé nezbývá čas a zadruhé vlastně teď nechci, aby pes šlapal vedle mě a čuměl na mě :) To holt docvičíme časem.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ZMYJKA: ze zvědavosti a trochu ot, na co se soustředíš? :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ZMYJKA: my bychom museli zamakat hlavně na stopě, ale teď mi docvaklo že mu stejně v tom termínu ještě nebude 10, tak nic :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: já na to taky mlsně koukala, ale jak se při výcviku soustředím na jiné věci, tak klasickou poslušnost typu "sedni, lehni, stůj" u nohy prostě pes nemá a zatím mám spoustu jiných věcí co víc hořej na cvičení, takže tohle odkládám.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JULYZ: hm.. hm hm hm.. mám brouka v hlavě :D ale asi počkáme až na březen nebo kdy že je ten další termín.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    Záchranná brigáda kynologů Praha:
    Přijem nových čekatelů se koná ve středu 12.9. od 17 do 18 hod na našem cvičišti.
    záchranná brigáda kynologů Praha
    http://www.zachranari-praha.org/
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    JULYZ: gratuluju! :o)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    S Amálkou sme dnes úspešne zložili skúšku sutinového vyhľadávania druhého stupňa podľa medzinárodného skúšobného poriadku RH-TB na známku výborne. Poslušnosť za 97 bodov zo 100 a vyhľadávací špeciál na 190 bodov z 200. Amálka je skvelá! :o)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JULYZ: už jsem na to koukala, ale buď bych s sebou musela vzít štěně, nebo nemůžu :(
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    TCHOR: myslím, že je to dobrý nápad, zvlášť by som to odporúčala každému kto má záujem o záchranarinu a chce si to ošahať "nanečisto".

btw momentálne sa hľadajú figuranti na veľké cvičenie do Kaznějova pretože na poslednú chvíľu vypadli dobrovoľní hasiči.
    Akce :: Figuranti ZBK
    http://figuranti.webnode.cz/akce/
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Neni muj, ale snazim se to rozsirit.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TCHOR: super nápad! :)
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Prolog I | Jaroslav Sedlák
    http://www.jaroslav-sedlak.cz/prolog-i_55.html
    Doporučuji pročíst celou knížku "Brácha pes" v menu vlevo, je to fakt pěkné čtení, někdy veselejší jindy dost smutné ze života záchranářů a jejich akcí..
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    HANZ23
    HANZ23 --- ---
    JULYZ: jj, pani rikala, ze pry den pred tim vyhral mistrovsky titul CR :)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    Strach o život na vlastní kůži. Reportérka čekala v troskách na záchranu - iDNES.cz
    http://plzen.idnes.cz/v-kaznejove-cvici-zachranne-psi-d3x-/plzen-zpravy.aspx?c=A120614_224034_plzen-zpravy_ert
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    HANZ23: jo ten na tretej fotke je Garp s najlepším nosom široko ďaleko :o)
    HANZ23
    HANZ23 --- ---
    Vcera u nas, v prave bouranem obchodaku probihala ukazka vycviku zachranarskych psu

tohle je pry uradujici mistr CR

tahle 5ti mesicni krasavice sice jeste nehledala, ale byla uzasna

Cele album
    TCHOR
    TCHOR --- ---
    ZMYJKA: promin preklep jsem se v odkazu

SIRRIL_NEMESIS: Klidne pomuzu jediny problem je cas, o vikendech mam vetsinou plno, muzu nepravidelne v tydnu, ale je potreba se nejak domluvit kdy - nejsem schopnej rict prilis dlouho dopredu kdy budu mit cas.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak my jsme atmosferu aka Libusin uz zazili, plechovky jsou na hrani pry fajn, spoustu lidi neresi, jediny co bylo novy byla ta strelba. A taky se priznam, ze minule vystrelili parkrat, letos se jelo skoro celou bitvu.
    Jo, na tatru koukal zvedave, se zajmem.
    Nic no, uz se stalo, uvidime co dal.
    Jinak Tchori, kdyz bys byl ochotnej, bylo byto fajn.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TCHOR: To se hodí hlavně SIRRIL_NEMESIS :) My zatím střelbu dáváme v klidu, to se spíš bojí zahradních trpaslíků :D (posledně sehrál pětiminutovou scénu na téma "paničko nechoď tam, ta věc tě sežere!", málem sem zdechla smíchy)

Prostě mi blbě reaguje na cokoliv, co ještě neviděl nebo co je na divném místě (betonová skruž, moped, pytel s odpadkama, v křoví močící chlap...) - štěká, odmítá se přiblížit - ale vždycky se to poddá, když mu dám čas a nechám ho být, aby se sám přiblížil (prostě stojím a dělám jako že nic zajímavého) - akorát holt i když ho seznámím s co nejvíc podnětama, tak ten styl reakce mu zůstane, to je chyba od štěněte a to už se nezmění myslím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam