SIRRIL_NEMESIS: Z poslušnosti teď musím vyřešit, že mi mladej začal honit cyklisty - ne všechny, tak každého jedenáctého, ale není odvolatelnej, takže když si cyklisty nevšimnu v čas a už vyběhne, je problém. Tak pilujem přivolání, obecně klid při výskytu kol a vůbec přechod z drajvu do klidu a zpátky a zároveň běh v klidu vedle kola - aby u toho neštěkal a vůbec ho to tak nehecovalo (včera mě to sedmikilový pometlo táhlo na kole takovým tempem, že sem musela brzdit - honil prozměnu chlapa na kolečkových bruslích - ani neštěkal, prostě to vzal jako výzvu a letěl, položenej v postrojí, jak raketa).
A ze sportů na agi - holt mu to sedí nejvíc :) - momentálně především to, aby pes dokázal pracovat dál ode mě a hledal si překážky sám a nečuměl furt na mě - zlepšujem se, ale furt to není ideál, s tím souvisí spousta přidružených cviků - klasická vysílačka, plnění povelů na vzdálenost, zóny a tak. Na "poslušnostní" cvičákovej dril zaprvé nezbývá čas a zadruhé vlastně teď nechci, aby pes šlapal vedle mě a čuměl na mě :) To holt docvičíme časem.