• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    nizkonakladova automatizace v bydleni, protokoly, dodavatele, tipy, aplikace pro android/iphone... - ovladani pomoci smartphone/tabletu
    rozbalit záhlaví
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SAMGARR: pokud si s tim chces vyhrat sam, tak jako zaklad muzes pouzit raspberry
    tohle by te mohlo zajimat ale podobnych projektu je vic
    Simons Blog: Raspberry Pi heating controller
    http://simonmcc.blogspot.cz/2013/09/raspberry-pi-heating-controller.html
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    S474N: on/off, spinani ventilatoru, nastaveni teploty. Idealne pres webovej interface. Jde mi spis o ten hw, v tom je moc nevyznam, ovladaci logiku a web si napisu:)
    S474N
    S474N --- ---
    SAMGARR: co od toho cekas?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ahoj, nemate nekdo zkusenost s nahrazenim termostatu u el. akumulacek necim chytrejsim?
    S474N
    S474N --- ---
    PRDELOID: je mi to jasne, skoda, ze to mam daleko, jinak bych se urcite podival. Uz jenom kvuli tomu, ze zrovna integruji do svyho baraku to, o cem jsou prednasky :-)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    neni to jen o Elko EP (ty budou mít jen jednu přednášku)
    pracovní seznam přednášejících:
    Chytré bydlení? „Bydlíme“ dnes ve třicet let starých autech. - Jan Průcha, Insight Home
    – Vaše auto versus váš dům. Situace na trhu a co nám říkají statistiky. Jak vybrat správného dodavatele domácí automatizace? Kolik vše stojí? Co nám přinese budoucnost?

Trendy v chytrém bydlení, srovnání se světem (pracovní název) - Jiří Konečný, Asociace chytrého bydlení

Digitalizace vily Tugendhat (prac.název) - Matěj Kult (ČVUT, ABB)

Inteligentní systémy v domácnostech pro handicapované - doc. Lenka Lhotská (FEL ČVUT)

Stínící technika budoucnosti (propojení s meteorologií, prac. název) - Daniel Matějka, LG Systems

(Inteligentní systémy, prac. název) - komerční přednáška Elko EP
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    a na konferenci vás bastlíře samozřejmě zvu
    S474N
    S474N --- ---
    PRDELOID: ELKO EP? To uz konecne udelali vlastni jednotku nebo zatim porad slibuji? :-D
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Nabízím zdarma lístky na veletrh For Arch 17.-21.9. Podmínkou je účast na zahajovací odborně-osvětové konferenci Inteligentní digitální domácnost. V úterý 17.9. od 10:30 do 13:30 (alespoň ty 2 hodinky tam vydržet, sníst nějaký chlebíčky a tak). Pište do pošty, prosím.
    WRKB
    WRKB --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, jestli by někdo uměl vyrobit externí samostatnou čtečku flash karet, která by měla vlastní napájení a SCSI výstup? Kolik by to třeba stálo? Potřeboval bych to k MPC 2000. Možná jsem v úplně špatnym auditku, tak mě kdyžtak přesměrujte...Díky za odpověď.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FESTER
    FESTER --- ---
    CERMINEK: nemuzu na to rikat nic pac s nema nemam zadne zkusenosti a pro me uplne neznama firma
    ja pracuji s AB, Koyo a Mitsubishi a sem tam Keyence
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FESTER: A co na ně říkáš ty? Mě osobně se tahle firma hodně líbí...
    FESTER
    FESTER --- ---
    CERMINEK: gracias jsem to nasel vcera :)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FESTER: firma AMiT - model AMiNi4DS viz: http://amit.cz/cz/products/minicompacts.htm
    FESTER
    FESTER --- ---
    CERMINEK: co je to za PLC ? Mas nekde link na vyrobce ?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JVCNC: Už mám vybráno PLC AMiNi4DS od AMiTu... Musel jsem si vybrat PLC, tak aby nebylo drahé a také tak, aby vyhovovalo nějakým požadavkům na BP... Ale i tak nejsem zatím vymyslet jak schraňovat data...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    zkusenosti s tim nemam ale vicemene by to melo byt omezeno jen moznostma a I/O toho nasu, ktery byva o nekolik radu drazsi nez PLC, neb PLC krome toho k cemu je urcen NAS byva schopnejsi zarizeni, nejake stredoveke PLC kdyby jsi chtel muzu za cigara vymenit, jestli se dobre pamatuju tak tam mam 3x modicon (telemecanique) a mitsubishi presny typ z hlavy nevim, prekazej v krabici se srotem, ale mely by byt funkcni a jen demontovane
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    CERMINEK: muze byt zajimavy pocteni. Pak to sem postni.
    Ja mam k nasu maximalne pripojenej snimac teploty+hum arexx :) s timhle http://mj.ucw.cz/sw/arexxd/
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj. Mate nekdo prosim zkusenosti s propojenim PLC a NAS serveru? Zacinam psat bakalarskou praci, kdy resim pomerne rozsahle reseni inteligentniho domu a cmaram uz nejaky koncept atd. Timhle tematem se zabzvam uz dlouho a v lonskem akademickem roce jsem na to psal i projekt, ale co se zrovna tohoto data loggingu tyce, tak nemam shine.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam