• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FESTER
    FESTER --- ---
    CERMINEK: nemuzu na to rikat nic pac s nema nemam zadne zkusenosti a pro me uplne neznama firma
    ja pracuji s AB, Koyo a Mitsubishi a sem tam Keyence
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FESTER: A co na ně říkáš ty? Mě osobně se tahle firma hodně líbí...
    FESTER
    FESTER --- ---
    CERMINEK: gracias jsem to nasel vcera :)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FESTER: firma AMiT - model AMiNi4DS viz: http://amit.cz/cz/products/minicompacts.htm
    FESTER
    FESTER --- ---
    CERMINEK: co je to za PLC ? Mas nekde link na vyrobce ?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JVCNC: Už mám vybráno PLC AMiNi4DS od AMiTu... Musel jsem si vybrat PLC, tak aby nebylo drahé a také tak, aby vyhovovalo nějakým požadavkům na BP... Ale i tak nejsem zatím vymyslet jak schraňovat data...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    zkusenosti s tim nemam ale vicemene by to melo byt omezeno jen moznostma a I/O toho nasu, ktery byva o nekolik radu drazsi nez PLC, neb PLC krome toho k cemu je urcen NAS byva schopnejsi zarizeni, nejake stredoveke PLC kdyby jsi chtel muzu za cigara vymenit, jestli se dobre pamatuju tak tam mam 3x modicon (telemecanique) a mitsubishi presny typ z hlavy nevim, prekazej v krabici se srotem, ale mely by byt funkcni a jen demontovane
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    CERMINEK: muze byt zajimavy pocteni. Pak to sem postni.
    Ja mam k nasu maximalne pripojenej snimac teploty+hum arexx :) s timhle http://mj.ucw.cz/sw/arexxd/
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj. Mate nekdo prosim zkusenosti s propojenim PLC a NAS serveru? Zacinam psat bakalarskou praci, kdy resim pomerne rozsahle reseni inteligentniho domu a cmaram uz nejaky koncept atd. Timhle tematem se zabzvam uz dlouho a v lonskem akademickem roce jsem na to psal i projekt, ale co se zrovna tohoto data loggingu tyce, tak nemam shine.
    SCHEJBIX
    SCHEJBIX --- ---
    Nemate nekdo zkusenost jake rele pripadne stykac je vhodny pro spinani 230V pomoci arduina? Potreboval bych jedno pro maly spotrebic cca do 10W a jedno pro spinani 600W elektromagnetyckeho predradniku.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    FATBOZZ: vzhledem k tomu, ze i u HODNE naslaplyho stroje tim dneska odvadis teplo kolem 400W, tak to zas takovej zazrak neni, ale vetsi akvarko by se tim asi vytapet dalo :) jen by byl treba vymennik, abys rybkam v akvarku neprohanel jejich spinavou vodu skrz vodni chlazeni.

jinak se teda pocita jeden clovek jako prirustek 200W a notebook typicky protopi neco kolem 30W..
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Napadlo me, ze kdyz jedu PC a je z nej odpadni teplo, tak proc ho nevyuzit. Delaji se nejaky vecicky co by byli spojeny s domem ... tj vodni chlazeni cpu+gpu > tepla voda na topeni ci snad jine vyuziti ?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    S474N: 12/24V zarovky i bodovky jsou bezne k dostani, ale muzes svitit LEDkama i na 230. zalezi jakej chces vykon, abys zbytecne netahal moc velkej proud.

jednej problem je stmivani takovych svetel, protoze na 220 v sobe maj spinanej zdroj , kterymu rezani sinusivky vetsinou vadi a pak to blika .. takze na stmivani je lepsi PWM stmivac a 12V
    S474N
    S474N --- ---
    V soucasne dobe resim rozvod zasuvek a svetel a docela premyslim o tom, ze ty svetla by se mohli vyuzit v rezimu nikoliv standardnich 230V, ale treba 12/24V. Co si o tom myslite? Je vubec uz nejaka zakladni nabidka svitidel? Aby clovek vsude nemel LED pasky :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    jee to je pekny klub :)

tak ja hodim jedno videjko z posledni akce
    Intelligent Building - Turning OFF turns me ON - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=nnM5R2HYBIQ

vsecko tam bezi na protokolech PEX a DALI. KNX se mi cim dal tim vic jevi jako naprosto nepouzitelne a to predevsim kvuli cene..
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    S474N
    S474N --- ---
    Co to vyresit klasickejma spinacima hodinama na elektrinu s tim, ze to vzdycky rozbehne cerpadlo na vodu? Respektive taky zalezi, z ceho to chce zavlazovat - tohle me napadlo v souvislosti se studnou.
    FESTER
    FESTER --- ---
    FATBOZZ: jsou tam ktery se prisroubuji primo na kohoutek

nebo si najdi micro zavlazovani

micro zavlazovani - SrovnaniCen.cz
    http://www.srovnanicen.cz/q/micro%20zavlazovani/
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FESTER: Diky za podnet. Presto vsechny ty vyrobky co tam jsou jsou prevazne na velky objemy vody, do skleniku atp. Ja bych rad neco skladnejsiho. Ke kvetinacum, max 5l zasobnik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam