VLASTIS: Natahej si do vsech mistnosti ethernet, mozna radsi vic nez min. Zakonci to v patchpanelu, jinak se z toho zblaznis.
Cidla na teplotu - mam zatim celkem 3 ruzny, kazdy se chova trochu jinak, vyhledove si budu chtit vyzkouset jeste neco na bazi arduina:
- z-wave - nevyhodou je, ze posilaji teplotu jednou za cas, baterka by mela vydrzet asi 2 roky (je to nejakej fibaro multisenzor), vyssi cena
- ethernetovy SNMP teplomer - ctu z nej kazdou minutu, ale zase musi bejt pripojenej kabelem
- cidlo, co je soucasti termostatu od kotle - mam skript, kterej se zepta kotle na stav a vyhodi json s hromadou provoznich udaju, vysledek v OpenHab UI vypada nejak takto:
TEAPACK: zkousel jsi nekdy neco pridat do husiho krku? Ja jsem byl nakonec rad, ze se mi podarilo ty kabely vubec natahat, pocital jsem 16mm krk na 2 kabely, 20mm na 4, 32mm na vic. Kdybych to delal znova, necham si tam toho mista mnohem vic, tj. 20mm pro 2, 32mm pro 4 a kolem 5cm na vic, mam trochu slozitejsi trasu s vice zatackama a natahat to bylo utrpeni (mam po byte cca 250m kabelu).
V pokoji, kterej bude vyhledove detskej, mam zavedeny 2 kabely, kazdej do jiny zasuvky, pak mam jeste jeden kabel natazenej mezi tema dvema zasuvkama a jsem tak schopnej pomoci jedny kratky propojky vyvest oba kabely na jednom nebo druhym miste.