• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FATBOZZ: Espurna umí trigger (používám na restartování O2 TV STB přes HTTP GET) a schedule (časový plán).
    Nemá žádný vlastní IP watchdog, což by asi bylo triviální tam dopsat, ale možná si usmysleli, že bude lepší to nechat na nějakém nadřazeném systému (jako Home Assistant apod., případně nějaký monitoring).

Tím "když zařízení bude vyplé" myslíš když tý zásuvce vypadne Wi-Fi, protože otočíš ten router (a tudíž bys nemohl zásuvce poslat povel pro zapnutí)?
    Na to by měl jít použít právě ten trigger.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    AQUARIUS: Mam mikrotik, ale nekdy proste potrebuju reboot, případně zkontrolovat konektivitu z druhe strany skrz tunel a router na strese. Jako nouzovy reseni je babicka na telefonu, ale tu se mi zas nechce honit v spatnym počasí ven.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    FATBOZZ: co mas za router? V casech czfree se pouzivaly hardwarovy watchdogy, co pokud nedostaly vcas signal, mackaly reset. Hledej watchdog timer. Ale osobne bych doporucil sehnat router, kterej netuhne, na nektery veci v ramci smart home se potrebujes spolehnout a funkcni sit je jedna z nich.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Když koukám na ty SONOFF zarizeni, mate doma nejake ? Potreboval bych jednu zapojit na router abych ho mohl restartvat. Otazkou je jak potom zarizeni nahodit, kdyz bude vyple :) Mate s tim nejakou zkusenost ? Je tam nejaky timer on/of ci funkce restart ? Pripadne jine doporuceni ? Idealne Google Home compatible do budoucna.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DRIZDIK: Fibaro má vlastní továrnu s osazovací linkou v Poznani, takže spíš ne.

Jakou jsi koupil tu objímku?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    SPIKE411: Vypadá to uplně stejně jako Fibaro, tak bych se nedivil, kdyby to bylo identické a byla to jen otázka firmwaru
    Mám zrovna tu zásuvku a objímku na žárovku na cestě
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jinak za ~10 USD z AliExpressu ta zásuvka není špatná. :)

Klidně bych si připlatil něco málo, kdyby to mělo i měření spotřeby (jako se do podobnýho form factoru povedlo nacpat Fibaru, včetně RGB LED, která indikuje velikost spotřeby :)).
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MR_DAN: Jenom vyměníš baterku, párování / nastavení si to pamatuje.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DRIZDIK: Nezkoušel.
    This method is compatible only to Itead Sonoff devices, and only those running firmware up until 1.60. If your device arrived with newer firmware, process will not work, so you might need to downgrade using eWeLink. This method will also not (and never) work on non Itead Sonoff devices or Itead Sonoff devices that don't have "pairing" mode.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    panove vy jste koukam to DIY bastleni dotahli jeste o peknej kus dal :-))

jestek tem baterkam - jak to funguje, kdyz mi v necem dojde baterka a menim? musim to zarizeni pak znovu parovat nebo tak neco, nebo proste jen prohodim tuzkovky za novy a hotovo?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    SPIKE411: zrovna nedavno na hackaday sel prispevek o cloveku, co si na ty pogo piny vytisknul pripravek na 3d tiskarne. https://hackaday.com/2018/09/30/an-sla-printed-pogo-pin-programming-jig/
    Jinak ja vim, ze si tu baterku muzu koupit... ale je to pruda navic. A hlavne si pamatuju, jak se tata rozciluje s cca dekadu starou instalaci bezdratovyho alarmu od nejmenovaneho ceskeho vyrobce (kterej mimochodem mohl bejt IoT prukopnikem kdyby jen trochu chtel)... cidel radove desitky a kazda baterka vydrzi jinak dlouho, tim padem cloveka ty neustaly vymeny zacnou brzo stvat, navic se projevuje alert fatigue - jsou proste chvile, kdy se ti tu baterku menit nechce :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ale jo vlastně, před pár týdny jsem se alespoň dokopal k tomu, abych čínskej šmírovací firmware v zásuvce přeflashnul.

Hardware NEO COOLCAM NAS WR01W · xoseperez/espurna Wiki · GitHub
    https://github.com/xoseperez/espurna/wiki/Hardware-NEO-COOLCAM-NAS-WR01W

Ale větší množství bych teda takhle nechtěl dělat. Naneštěstí ty piny nejsou ani srovnaný hezky v řadě vedle sebe, takže i vyrobit si adaptér s pogo pinama bude komplikovanějí (a letování se stejně nevyhnu, protože většina pinů jinak není ani dostupná).

AQUARIUS: Dobrý vědět, ale Fibaro HC má vlastní interní Z-Wave čip/rádio, takže tam se nevyhne resetování a přehlašování do jiné Z-Wave sítě.
    Jinak kvůli takovejm jsme, ač neradi, začali prodávat baterky. :D Ale jinak normálně se dají objednat z eshopů, že jo.

AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    SPIKE411: ja ted mam vedle sebe Home Assistant a OpenHAB, oba se perou o jeden z-stick, coz funguje prekvapive bez problemu. Co nefunguje je, ze se mi ve fibaro zarizenich mezitim vybily baterky a nejak neni cas shanet novy... dlouhodobe tak planuju maximalne zredukovat bezdratovy periferie na baterky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MR_DAN: Potřeboval bych se naklonovat. Pro samý blbnutí s drahejma hračkama není čas na DIY. :)

MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SPIKE411: no jasne, poradny diy :-) ja jsem starej linuxak, programator (to se neuchazim o tu praci), je to otazka osobni cti mit to zbastleny svepomoci
    hlavne ten home assistant podle ohlasu je fakt docela povedenej kousek, bezi to v dockeru, takze je to super prenositelny na jinou masinu a ten user interface se mi libi
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MR_DAN: Nemůže. Resp. nemělo by to být možné. Při párování by si měli vyměňovat šifrovací klíče, který budou na každý jednotce jiný. Pokud se ti to povede, tak jsi asi našel bezpečnostní díru. :)

MR_DAN: Jo to je přesně kombinace, kterou chci už asi rok vyzkoušet, protože se mi Home Assistant líbí, vidím v něm velký potenciál a válí se mi tu hromada RPi a nějaký Z-Wave sticky od z-wave.me i od Aeotecu. Ale, ehm, nebyl čas.

Na to konto mě napadá - nehledá někdo práci v oboru? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam