• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak pak nekdy poreferuj, jak to dlouhodobe funguje. Mne se pri pohledu na tyhle externi cloudovy zavislosti dela trochu husi kuze.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Takže to bylo překvapivě jednoduché, kdyby to někoho zajimalo: v thingspeak jsem vytvořil matlab analýzu, která zavolá jeden request na ifttt, počká 30 second a zavola druhý. To je napojené na react který se spustí když nejsou data víc jak 10 minut. Na ifttt jsou dva webhooky, napojené na ewlink, jeden na off a druhy na on.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Samozřejmě bych mohl sonoff preprogramovat jiným firmwarem a obejít se bez ifttt, ale do toho se mi nechce.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Ahoj, mám krabicku, která mi posílá naměřené údaje přes lokální WiFi do internetu na thingspeak. Bohužel krabička se po čase sekne. Koupil jsem WiFi zásuvku sonoff, kterou můžu na dálku krabičku vypnout a zapnout, když vidím, že na thingspeaku nejsou aktuální data. Jenže v noci když spím, tak to samozřejmě neuhlidam. Takže bych to chtěl zautomatizivat. Sonoff se dá vypínat i pomocí ifttt, ale nevím jak to propojit z thingspeakem.
    V podstatě by to mělo fungovat takto.
    10 minut žádná nová data, script na thingspeaku zavolá ifttt a ten vypne tuhle zásuvku, za půl minuty ji zase zapne.
    Nevíte někdo jak na to?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DRIZDIK: Tohle?
    Xiaomi launches Aqara Smart Curtain Motor with built-in battery for 549 Yuan ($80) - Gizmochina
    https://www.gizmochina.com/...nches-aqara-smart-curtain-motor-with-built-in-battery-for-549-yuan-80/

To je ale celej trubkovej pohon, já myslel právě ten malej bazmek, kterej připojím jenom na existující řetízek do žaluzií.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    SPIKE411: Xiaomi Aqara dělá
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nedělá nějakej číňan něco takovýho? (Z-Wave, Zigbee, Wi-Fi)
    Kdyby to stálo 35 dolarů, tak si to pro tu srandu koupím (než zrekonstruuju byt a udělám to "drátově" a nebudu tam potřebovat takovýhle bateriový/radiový dodělávky), ale ty prachy, co chce Axis... :)

Motorize your roman blinds
    https://www.teptron.com/page/roman-blind
    AXIS Gear | AXIS
    https://shop.helloaxis.com/products/axis-gear
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Tak se to dá udělat velmi jednoduše, ale velmi skrytě.
    Prostě jdete na stránku g.co/voicematch
    M_ARVIN
    M_ARVIN --- ---
    FATBOZZ: Měl jsem za to že jsem někde četl, že mini nepodporuje víc uživatelských účtů, ale podle téhle diskuze tomu tak neni. Nicméně podle posledního příspěvku pomohla aktualizace google app v telefonu té druhé osoby.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    DRIZDIK: To mám, přesto ta osoba ve své google home aplikaci nema moznost nastavit rozpoznavani reci.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    FATBOZZ: Můžeš tam nastavit že s někým sdílíš domácnost a dát jeho google účet
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Snazim se pridat dalsi hlas co by ovladal google home mini. Hlas druhe osoby registruje, ale stale se nacita do meho uctu. Jde to nejak nastavit i kdyz zatim nejsem oficialne podporovana zeme a mluvim na nej anglicky ?
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    SPIKE411: na to jsem koukal na zacatku a moc jsem nepochopil, jestli lze pridavat prave prvky jako spinana zasuvka apod + samo cena, ale chapu ze Jablotron je dobry.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BANANABOY: Nesplňuje to Jablotron JA-100?
    (Pokud chci fakt zabezpečovačku, tak bych to asi nelepil DIY-style. :))
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    QWWERTY: ted jsem musel pogooglit co je to IFTTT .) neznal jsem a kouknu na to, ale nemyslim ze je to reseni me situace. Protoze zakladni uvaha meho reseni je, ze kdyz nekdo vypne proud a narusi cidla alarmu tak mi o tom posle sms nebo zavola. Samo alarm ma zalozni baterii alespon na 8hod.
    Kdyz bych to resil pres wifi, musel bych mit na UPS router wifi a antenu od poskytovatele, coz je uz pomerne velky odber...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    BANANABOY: kdyz mam system s wifi, tak ho ohnout tak, at kontaktuje nejakou sluzbu ala IFTTT ktera posle SMS?
    jako jasne, neni to all-in-one a navic to zavisi na externi konektivite misto mobilni site a je to retezeni sluzeb, ale posledni dobou mam pocit, ze dostatecne pokrocily systemy pokryvajici specificky use-case stoji specificiky non-consumer-grade penize
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    ahoj,
    neco jsem pogoogli a pohledal i tady, ale stale nemam odpoved na moje reseni...

Hledam alarm s rozsirenim na ovladani max 2ks zasuvek a nejlepe i termostatu. ALE podminkou je, aby alarm signalizoval i pomoci GSM, tzn. sms nebo volal. Alarm 2ks pohyb. cidlo, 2x dverni kontakt. Kabely mam natahany.
    Potrebuju reseni pro dum, ktery je na konci vesnice, kdy je navic pristup k hlavnimu jistici u elektromeru v plote. Takze ruzne systemy co se spoji pres wifi sjou hezky, ale uz neumi poslat sms.
    Docela me zaujal IGET, ktery to umi, ale zas neumi moznost pripojit termostat. homekit, zwave, fibaro atd jsem prosel, ale nic neni idealni...
    nejaky napad ?
    diky
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FATBOZZ: Espurna umí trigger (používám na restartování O2 TV STB přes HTTP GET) a schedule (časový plán).
    Nemá žádný vlastní IP watchdog, což by asi bylo triviální tam dopsat, ale možná si usmysleli, že bude lepší to nechat na nějakém nadřazeném systému (jako Home Assistant apod., případně nějaký monitoring).

Tím "když zařízení bude vyplé" myslíš když tý zásuvce vypadne Wi-Fi, protože otočíš ten router (a tudíž bys nemohl zásuvce poslat povel pro zapnutí)?
    Na to by měl jít použít právě ten trigger.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam