• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    nizkonakladova automatizace v bydleni, protokoly, dodavatele, tipy, aplikace pro android/iphone... - ovladani pomoci smartphone/tabletu
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MR_DAN: Btw, to máš na mobilu alkoholtester a automatizaci na to mazání? :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MR_DAN: to sem dělal, ale když to restartuju z toho zařízení tak to nefunguje. Kleklo to stejně. Tohle už mám uchozeny a když to klekne a restartu to jen a pouze v případě potřeby.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ANDY_WARHOL: jej, sorry, ja mam nastaveny automaticky mazani cehokoliv co kde verejne napisu po dvou a vic pivech :-) bez ohledu na kvalitu
    muzes to preventivne restartovat v nejakym intervalu a nemusel bys pak uz vubec resit, jestli to vyhnije, protoze predpokladam ze absence dat z toho restartu je urcite mensi nez 10 minut co mas jako rozliseni ze je to mrtvy :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: na tyhle alternativní firmware sem koukal a něco z toho využiji v budoucnu, ale teď se mi to nechtělo řešit a kombinace s ifttt funguje naprosto ok bez srani se s flashovanim firmwaru.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: btw kolega si do Sonoffu flashnul Tasmotu a docela si chvalil, ze to chodi bez problemu v Home Assistantu
    jasne, neni to to co hledas ... just saying
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MR_DAN: je to čínský espcko, měl by tam fungovat watchdog ale nefunguje. Je na tom naveseno spousta senzoru a i2c displej +relé. Něco z toho v určitý kombinaci způsobí havárii, ale jsem líný to teď řesit, protože plánuju novou verzi. Na tomhle nejde programovat objektově a mě to demotivuje. Takže sem teď udělal takový workaround a časem to naprogramuju v dot net coru na raspberry nebo něčem podobném.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ANDY_WARHOL: Takový vydrží nejdýl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AQUARIUS: to je jenom dočasne řešeni.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak pak nekdy poreferuj, jak to dlouhodobe funguje. Mne se pri pohledu na tyhle externi cloudovy zavislosti dela trochu husi kuze.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Takže to bylo překvapivě jednoduché, kdyby to někoho zajimalo: v thingspeak jsem vytvořil matlab analýzu, která zavolá jeden request na ifttt, počká 30 second a zavola druhý. To je napojené na react který se spustí když nejsou data víc jak 10 minut. Na ifttt jsou dva webhooky, napojené na ewlink, jeden na off a druhy na on.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Samozřejmě bych mohl sonoff preprogramovat jiným firmwarem a obejít se bez ifttt, ale do toho se mi nechce.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Ahoj, mám krabicku, která mi posílá naměřené údaje přes lokální WiFi do internetu na thingspeak. Bohužel krabička se po čase sekne. Koupil jsem WiFi zásuvku sonoff, kterou můžu na dálku krabičku vypnout a zapnout, když vidím, že na thingspeaku nejsou aktuální data. Jenže v noci když spím, tak to samozřejmě neuhlidam. Takže bych to chtěl zautomatizivat. Sonoff se dá vypínat i pomocí ifttt, ale nevím jak to propojit z thingspeakem.
    V podstatě by to mělo fungovat takto.
    10 minut žádná nová data, script na thingspeaku zavolá ifttt a ten vypne tuhle zásuvku, za půl minuty ji zase zapne.
    Nevíte někdo jak na to?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DRIZDIK: Tohle?
    Xiaomi launches Aqara Smart Curtain Motor with built-in battery for 549 Yuan ($80) - Gizmochina
    https://www.gizmochina.com/...nches-aqara-smart-curtain-motor-with-built-in-battery-for-549-yuan-80/

To je ale celej trubkovej pohon, já myslel právě ten malej bazmek, kterej připojím jenom na existující řetízek do žaluzií.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    SPIKE411: Xiaomi Aqara dělá
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nedělá nějakej číňan něco takovýho? (Z-Wave, Zigbee, Wi-Fi)
    Kdyby to stálo 35 dolarů, tak si to pro tu srandu koupím (než zrekonstruuju byt a udělám to "drátově" a nebudu tam potřebovat takovýhle bateriový/radiový dodělávky), ale ty prachy, co chce Axis... :)

Motorize your roman blinds
    https://www.teptron.com/page/roman-blind
    AXIS Gear | AXIS
    https://shop.helloaxis.com/products/axis-gear
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Tak se to dá udělat velmi jednoduše, ale velmi skrytě.
    Prostě jdete na stránku g.co/voicematch
    M_ARVIN
    M_ARVIN --- ---
    FATBOZZ: Měl jsem za to že jsem někde četl, že mini nepodporuje víc uživatelských účtů, ale podle téhle diskuze tomu tak neni. Nicméně podle posledního příspěvku pomohla aktualizace google app v telefonu té druhé osoby.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    DRIZDIK: To mám, přesto ta osoba ve své google home aplikaci nema moznost nastavit rozpoznavani reci.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    FATBOZZ: Můžeš tam nastavit že s někým sdílíš domácnost a dát jeho google účet
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Snazim se pridat dalsi hlas co by ovladal google home mini. Hlas druhe osoby registruje, ale stale se nacita do meho uctu. Jde to nejak nastavit i kdyz zatim nejsem oficialne podporovana zeme a mluvim na nej anglicky ?
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    SPIKE411: na to jsem koukal na zacatku a moc jsem nepochopil, jestli lze pridavat prave prvky jako spinana zasuvka apod + samo cena, ale chapu ze Jablotron je dobry.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BANANABOY: Nesplňuje to Jablotron JA-100?
    (Pokud chci fakt zabezpečovačku, tak bych to asi nelepil DIY-style. :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam