• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    DRIZDIK: Diky, zatim sem se rozhodl pro https://www.aliexpress.com/item/1005001456697590.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.198d2e0eVKMNdO . $200 za 7 hlavic je krasna cena. Kdyz to nebude fungovat, aspon to nebude tak bolet.
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    SCHRAPNEL: Tak teda prosím o radu čo použiť (s homebridge) alebo priamo na Apple Home Kit na manažovanie termostatických hláv radiátorov? - a nebude to stáť moc peňazí :D
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    AQUARIUS: Aaah, to je vlastne pravda ... Dik!
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    SCHRAPNEL: vyhoda zigbee/zwave je v tom, ze narozdil od wifi maji minimalni spotrebu. U wifi hlavic budes porad menit baterky.
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    SPIKE411: Mno, myslel som si, že nájdem niečo čo sa mi priamo pripojí do wifiny bez nutnosti rádio stanice. Mám dobre pokrytý byt wifinou (viac AP) + mám separé SSID len pre IoT. Teraz kupovať 2 ďalšie zigbee stanice len kvôli tomu aby som podchytil všetky radiátory sa mi nechce ... Dík
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SCHRAPNEL: Tak do toho RPi si můžeš píchnout i Z-Wave nebo Zigbee dongle. Na to je hromada hlavic.

S Wi-Fi taky něco je, ale žádné zkušenosti nemám. Viz

Meross Smart Thermostat Valve - Termostatická hlavice | Alza.cz
    https://www.alza.cz//meross-smart-thermostat-valve-d5657680.htm
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    Ahoj, existujú nejaké termostatické hlavice s wifi bez nutnosti mať nejakú rádiovú stanicu? Mám rpi, na ktoré hodím homebridge a asi by som začal s topením...

Díky moc
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Cestina v Google aistentu jeste neni
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    BANANABOY: Tak určitě :)

BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Tak uz i Lidl nabizi smart home, Zigbee hub za 699,- a zbyle prvky taky pomerne za dobre ceny, je tak kvalita asi bude ala Lidl...

SILVERCREST® Centrální jednotka... | LIDL-SHOP.CZ
    https://www.lidl-shop.cz/...gbee-3-0-Smart-Home/p100306596?from=recommendation&scenario=also_clicked
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    STEMBUS: buď Tasmota nebo Esphome mají podporu pro jejich protokol, kterej používají ke komunikaci s těm MCU starajícíma se o grafický rozhraní. Ale Toya by te%d měla mít přímou integraci s podporu pro climate: https://www.home-assistant.io/integrations/tuya/
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    SPIKE411: koukam na to, ale mam obavu že na složitější HW (jde mi o termostat) to ve vysledku bude kočkopes kterej bdue fungovat jen napul... vidim že tam jde obcas dat tasmota, tu mam na x zarizenich a maka fajn, ale vsechno to jsou jednoduchy zasuvky, vypinace a cidla...

ale koukam ze by mozna sel flashnout honewell na tasmotu :Dkde bych tomu veril trosku vic tak to prozkoumam....
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    STEMBUS: Něco se dá flashnout alternativním firmware, viz nástěnka.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Máte někdo integrovany TUYA zařízení do Home Assistanta?

Zajímalo by mě zda to jde nějak rozumně odtud ovládat a ne jen "vidět" pač jeslti to správně chápu TUYA furt musí běžet přes nějakej chinashitty cloud a zároveň API které k tomu "nabízí" tak jsem čtl že je dost omezené a nebo dokonce , že už ani není podporované?

Dík
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    MARTEN: Tohle z Ali pořizoval kolega a spokojenost co zatím říkal pomocí zigbee2mqtt.
    A já jedu Eurotronic Spirit ZigBee a pře ZHA a taky bez problémů
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    ZORBEN: Netatmo by prave melo fungovat. Ale hledam primarne levnejsi alternativu ktera ma gw a pritom se da i napojit na hass. Nejlepe funkcni najednou jak hass tak gw :)
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    MARTEN: a ta jejich climate integrace nefunguje? https://www.home-assistant.io/integrations/netatmo/
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    Sice jsem se ptal pred rokem, ale zkusim i ted. Nebyl cas resit a treba se neco zmenilo.
    Hledam chytre termostaticke hlavice na topeni. Nechci za to utratit nejak hrozne moc, i kdyz se mi asi nejvic libi netatmo. Vzhledem k tomu ze mi pada RPi ktere bezi z USB disku (jednou za cas prestane jit nabootovat, pomuze znovu flashnout disk), tak bych rad aby to jelo i pres RPi a home assistant. Nejlepe at to ma vlastni GW s aplikaci a samotna GW jde napojit na home assistant. Bohuzel mam malo casu na to resit proc rpi blbe a rad bych to pouzival i bez nej.
    Koukal jsem i na Tuya a dalsi, ale to mi prijde ze je potreba si neco dodelat sam. At uz mit RPI a zigbee/zwave a pak si to doautomatizovat.
    Je tedy neco fungujiciho out of box jako netatmo ale s dobrou integraci do hass? Ne jako xiaomi ktere pres jejich GW moc nejde. Cena pod 2k za hlavici by byla super.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAYLA: já je mám a jde to napojit i na Home Assistant
    KAYLA
    KAYLA --- ---
    COLBEN,QWWERTY: Jako, asi jo... prošla jsem si ty modely a jestli nenajdu něco jinýho, tak půjdu do jednoho z těch větších, vypadá to fakt dobře. Ad zigbee - někde se mi válí usb dongle, jsem zkoušela IKEA žárovky, a do budoucna nějaký zigbee zařízení určitě doma budou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam