SPACEX: Mame
https://www.alza.cz/xiaomi-mi-robot-vacuum-mop-pro-white-d5771316.htm#popis - vysava a ma i mop, ale to jsem zatim prilis nevyuzil (jednou na vyzkouseni), protoze mi to prijde spis jako srandicka nez ze by to realne vycistilo. Celkem to funguje, ale nema v ceste prekazky typu susak na pradlo (pokud je to ten klasicky z tenkych trubek), kde to je par centimetru vysoka vec, na kterou umi najet. Na druhou stranu kdyz jsem ho poprve pustil a zapomel vyndat prepravni zarazky, ktere zablokuji narazovy senzor, tak dokazal vyjet na listu od podlahy (mame dost vysoke, tak 5 cm) a zase se z toho dostat. Mapovani funguje dobre, mapu si zapamatuje (v aplikaci vidis mapu i jeho aktualni pozici, takze neni pochyb o tom, jestli tusi, kde je a jak to tam vypada) a projede vse, ne jen nahodne vybrane kusy. Obcas se nekde zbytecne mota, ale celkove mi prijde to mapovani a navigace celkem povedene. Na druhou stranu bez cinskeho cloudu samozrejme neni pouzitelny a odezvy v aplikaci jsou obcas dost pomale. Pri editaci mistnosti, kdy si v jeho mape muzes oznacit, co je ktera mistnost, trva kazda akce tak 5-10 sekund.
Mimochodem, cena toho Xiaomi v alze mi prijde "vtipna", jelikoz alza.cz mi ukazuje 9490, ale alza.sk 319.90 EUR, coz je ponekud mene...