• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    nizkonakladova automatizace v bydleni, protokoly, dodavatele, tipy, aplikace pro android/iphone... - ovladani pomoci smartphone/tabletu
    rozbalit záhlaví
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    MEDWYN: pokud to mas kabelově a chas ovládat i TČ tak bych si připlatil a šel cestou Loxone - miniserver 2
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Mam v planu poridit do novostavby domu externi zaluzie a pak je ovladat vzdalene centralne. Casem bych k tomu chtel pridat treba i ovladani tepelnyho cerpadla, nejakou tu kameru apod. Spis postupne, budu mit jeste spoustu jinejch dulezitejsich veci na praci nez jsou tyhle hracky. Ale - co mam poridit, aby to pak slusne slo skalovat? Do kazdyho vypinace k zaluziim mi vede i utp. Zatim mi jde primarne o ty zaluzie. Zaslechl jsem nekde somfy io motory + tahoma k tomu. Je to k necemu?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DRIZDIK: btw docker supervised je obcas docela past (sam ho mam na raspi a ted se tam rozbil hassio_audio kontejner, zere CPU a nejspis za to muze nekompatibilita s Raspbianem)

napr. HA specifikace architektury ocekava, ze i kdyz mas kontejnery na libovolnym systemu, tak je to Debian a nebezi tam nic jinyho ... tzn. pokud mas jiny setup a mas s tim problemy, tak ti maintainer zavre issue s zduvodnenim nesplneni architektury

architecture/0014-home-assistant-supervised.md at master · home-assistant/architecture · GitHub
    https://github.com/home-assistant/architecture/blob/master/adr/0014-home-assistant-supervised.md
    Only the above-listed version of Debian Linux is supported for running this installation method
    the following additional conditions apply:
    - The operating system is dedicated to running Home Assistant Supervised.
    - No additional software, outside of the Home Assistant ecosystem, is installed.

JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: sry usb anntena :)
    ZigBee Koordinátor CC2531 s anténou | Chytre vypinace
    https://www.chytrevypinace.cz/ZigBee-Koordinator-CC2531-s-antenou-d188.htm
    JOPS
    JOPS --- ---
    FATBOZZ: cc2531 jsem kupoval tady, objednaval jsem v patek, v utery jsem to mel v zasilkkovne

a navod je tady, ale doporucuji urcite i ty predchozi, protoze by se dalo rict, ze navazujou. Ja jeste doinstalovaval

a tohle je instalce Mosquitta, ktery potrebujes taky no :)
    Mosquitto (MQTT) in Docker for Home Assistant on Synology - #004
    https://www.youtube.com/watch?v=eJjkgkS_Wqw

tohle je instalace toho USB a sparovani nejakeho zigbee zarizeni.
    Zigbee2MQTT in Docker for Home Assistant on Synology - #005
    https://www.youtube.com/watch?v=HbkXQErileU

a pak zjistis, ze ti to nefunguje :) tak mi pomohlo od nich tohle video, kde resi tu chybu, proc to nefunguje (nejake zabezpeceni a stacila uprava par radku v konfiguracich) kdyztak poradim, to neni problem :)

"Fix" for Eclipse Mosquitto MQTT version 2.x running in Docker
    https://www.youtube.com/watch?v=KKw3tUrX3d8
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JOPS: Muzu poprosit o ten navod ve videu jak pripojit usb stick k tomu dockeru co jsi zminoval ? A link na rovnou flashnuty hw ? Díky
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    BANANABOY: Tindie -> Slaesh nebo Electrolama CC2562 nebo CC2538 doporučuju. CC2531 objednáš flashnutej i na Aliexpressu, ale pokud na to chceš navěsit hodně zařízení (20+), tak to spíš přidá starosti, protože to začne být nespolehlivý a nestabilní
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    JOPS: kde jsi koupil ten koordinátor, ze to přijelo flashnuty ?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    JOPS: mělo to být deprecated a podporovat jen jednu distribuci, ale je možné si to nainstalovat ve verzi "docker supervised" kdy máš vlastní systém a docker, ale zachováváš výhody supervisora.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JOPS: hm, smutne ... ja jsem asi moc liny resit vlastni spravu kontejneru bez supervisoru :))
    JOPS
    JOPS --- ---
    QWWERTY: je to pres docker. Nektere veci mi prijdou komplikovanejsi, nez kdybys to mel nainstalovany na raspberry. Treba tam nemam zalozku SUPERVISOR, pres kterou muzes doinstalovat veci jednoduseji, nez to resit pres docker. A zacinam chapat kouzlo konfiguraku :))) Predtim jsem mel domoticz na raspberry, ale tam jsem mel porad problemy s SD kartama. A kdyz jsem zjistil, ze to jde na NAS, tak nebylo co resit :)

MR_DAN: mam to pres docker. Takze ti asi uplne neporadim. Nastavovani byl takovy mensi porod, nez jsem pochopil co a jak, ale ted uz mi to zatim dava vsechno smysl :) Takze s tim VM ti neporadim.

Puvodne jsem chtel Conbee, ale kdyz jsem zjistil, ze ho nikde v cechach asi nemaj, tak jsem vzal ten zigbee CC2531, kterej uz od nich prisel flashnutej, takze o oser mene :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TOOMIX: LG má svůj webOS.

Někde bude asi taky ten protokol, který používá jejich mobilní aplikace, neoficiálně zadokumentovaný, protože pro "náš" systém na to někdo napsal integraci. (A pak si teda výrobce našeho "prémiového" systému domluvil s LG ještě vlastní protokol, který je jen ve 4K LCD / OLED modelech.)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    JOPS: jak mas ten HA v tom NASu? jako VM, nebo docker? pokud VM, tak ten Zigbee controller je pripojenej primo k tomu VMku?
    ptam se takhle konkretne proto, ze mam VMko s HA na Synology, Conbee stick a ten se mi od toho VMka porad odpojuje, tak nevim jestli jsem to proste jen neudelal blbe
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    TOOMIX:LG má webos integraci, navíc funguje i přes HomeKit integraci (která narozdíl od první nekecá nesmysly jestli je TV zapnutá nebo ne)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SPIKE411: nemá LG něco jako Sony?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MIKULAS: Co konkrétně máš za TV? Obávám se, že plnohodnotné & univerzální řešení pro Android televize neexistuje.

Sony má třeba vlastní REST API, které funguje.
    Introduction | BRAVIA Professional Displays Knowledge Center
    https://pro-bravia.sony.net/develop/integrate/rest-api/spec/

Philips má vlastní API, které není oficiálně dokumentované, nejdou přes něj přepínat vstupy, tak se to řeší obezličkou přes Google Assistant, pokud to TV podporuje.
    GitHub - eslavnov/pylips: Control Philips TVs (2015+) and Ambilight (+ Hue) through their reverse-engineered API (+ MQTT support!)
    https://github.com/eslavnov/pylips

Nvidia Shield TV má teď taky nějaké vlastní API, které je ale dostupné jen s klientským certifikátem.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    Umí váš HA ovládat chytrou televizi (Android)? Přepínat programy? Mě tvrdí, že to "zatím" neumí (jen volume, netflix a pár drobností...). Možná je na to nějaký trik?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JOPS: nez se touhle cestou vrhnu sam - je ten DSM balik plnohodnotny HA vcetne podpory addonu?
    JOPS
    JOPS --- ---
    FATBOZZ: to nastesti nepotrebuju :)

ale je to zajimavy, co vsechno se da implementovat, videl jsem nekde i rss ctecku, ODPOCITAVANI a upozrneni, ze dneska mas vyndat popelnici :-D, corona statistiky a tak, potrebuju inspiraci, protoze to je fakt super :)

ale mam 2x PIR (detektor pohybu), jeden starsi od AQUARA a druhy od TUYA (aspon to bylo na krabici) oba jsem sparoval pomoci zigbee, to probehlo v pohode a prijde mi, ze aquara dela picoviny. Jestli jsem to pochopil, tak treba ta TUYA, kdyz to detekuje pohyb, tak dalsi pohyb zahlasi po minute. Kdyz AQUARA zahlasi pohyb, tak do modu hlidam, nez se neco pohne nedostane, furt hlasi pohyb i kdyz kouka do zdi :) Asi je kaputo
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JOPS: Je to prdel,
    mam tam akci ze jakmile se nekdo pripoji na Minecrafti server tak to zahlasi ze se nekdo pripojil :D a jde se hrat :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    cus vsichni,

mam NAS Synology DS218+ a pred tydnem jsem se nasral a nainstaloval na to Home Assistant. Pak jsem se nasral podruhy a koupil Zigbee kontroler (ZigBee Koordinátor CC2531 s anténou) a nainstaloval do Synology (povedlo se a priznam se, ze me to i prekvapilo :) ) Co se tyce instalace, tak vzhledem k tomu, ze to je na Synology a ne na raspberry, tak je to trochu slozitejsi, ale s youtube to zvladne kazda cvicena opice, ktera vi, co je ssh a IP adresa.

Uz jsem do toho napraskal TV, AVRECEIVER, VOLUMIO, mobil, nejake chytre zarovky (wifi), vypinace (zigbee) a zatim to maka. Teplotni cidla tam budu cpat v dalsim kole.

Plus jsem si poridil i google repracek, tak zkusim ho tam taky nacpat.

Kdyz to porovnam s Domoticz, tak oboje ma neco do sebe, ale v tuto chvili vede Home Assistant. Prijde intuitivnejsi. Ale vite jak, bude to jeste sranda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam