• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    MUSHKA
    MUSHKA --- ---
    FARFELOO: Z čeho přecházíš a proč?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MUSHKA: Já přecházím teď na Deconz a je tam bug, kdy nefungují IKEA vypínače(protože mají nový firmware), tak jsem migraci musel zastavit a čekám na patch. Ale jinak mě hodně zaujalo že Homebridge umožnil na Tradfri žárovkách Adaptive Lighting, což normálně nepodporují.
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    MUSHKA: s conbee zkusenost nemam, ale mam ZZH (CC2652R USB) a spokojenost, je to stabilni a vlastne o tom ani nevim. mam na tom pres zigbee2mqtt 6 termohlavic a jeden PIR. mel jsem predtim CC2531, ale to je spis takova hracka, to moc nefungovalo ani kdyz jsem si pro rozsireni signalu vyrobil CC2530+2591 router
    Zkousel jsem jeste Sonoff zigbee gateway s tasmotou - to funguje pres integraci ZHA, ale to me taky nejak neoslovilo
    HA mam na RasPi4 s HassOS
    MUSHKA
    MUSHKA --- ---
    DREEK: Objednal jsem to Conbee a uvidíme. Můžu vyzkoušet obě varianty. A náhodou Aqara Cube jste někdo nenastavovali v Homebridge?
    DREEK
    DREEK --- ---
    MUSHKA: Když jsem to tehda porovnával, tak mqtt má větší podporu napříč zařízeními, ale deconz je údajně stabilnější a více user-friendly na správu.
    DREEK
    DREEK --- ---
    MUSHKA: Mám Conbee II a v pohodě. Snadná aktualizace skrze Homebridge, je přímo integrováno v menu. V Node-RED taky bez problému. Mám připojeno IKEA tlačítko, Xiaomi senzory teploty a vlhkosti a Gledopto led pásek.
    MUSHKA
    MUSHKA --- ---
    Ahoj. Přemýšlím nad koupí Conbee II nebo Sonoff USB dongle Raspberry 4. Preferujete zigbee2mqtt nebo deconz? Případně nějaké zkušenosti?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    STEMBUS: tady se nekdo tvari, ze se mu to povedlo?
    HowTo - Ledvance SMART+ Plug Wifi in Home Assistant (Solution) - Hardware - Home Assistant Community
    https://community.home-assistant.io/t/howto-ledvance-smart-plug-wifi-in-home-assistant-solution/350280

jinak pouzivam jeste blitzwolf, ale posledni dobou nejak kravily a musim se podivat, jestli je to configem nebo proste odchazeji

a bacha na to, ze vetsina (i ty Lidl) jsou podle obrazku Schuko, takze by se oficialne nemely v CR pouzivat
    napr. u Blitzwolfu jsem se potkal s tim, ze ceka fazi vpravo (ackoliv v CR se bezne dava vlevo), takze po rozpojeni rele se odpoji nulovy vodic, ale faze zustane ziva
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    https://www.lidl.cz/p/ledvance-wifi-zasuvka-3-kusy/p100339319 - vcelku dobrá cena

netušíte někdo jestli jdou zaintegrovat do HA? Zatím co tak čtu tak mi přijde že ne - nebo případně někdo nějakej tip na podobný, co jdou zaintegrovat do HA za podobný peníze?
    EFESH
    EFESH --- ---
    ahojte, poradil by tu nekdo s elektroinstalaci termostatu (nahrada soucasneho za smart termo, ale neni to standardni zapojeni, zda se)
    BOAR
    BOAR --- ---
    co zigbee deska teplotni sondou ? potrebuju merit teplotu treba nejaky vody, a rad bych ten teplomer treba nekam zasunul, na neco pridelal, ci tak. idealne moznost pripojit tech teplomeru vic ... ?
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Tip na Zigbee rgb led pasek do exterieru, idealne ip67 a vyssi ?
    Diky
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    Ještě jdu s jednou věcí:
    Jdu si dneska pro Yale Linus zámek a líbil by se mi k němu i zvonek. Má představa: notifikace do google assistantu (v úplně ideálním případě, aby mi to třeba řekl Google Nest) a já následně odemkl (to předpokládám vzhledem ke kompatibilitě Linusu a GA půjde přes hlasový příkaz v pohodě). Určitě s mikrofonem a na baterky. Je to před dveře panelákového bytu, takže spíš něco minimalistického, nice to have je kamera a oboustranný přenos zvuku, ale není nutné. Nějaké ozkoušené typy? Cena hraje roli, vytopit za zvonek nějaké vyšší tísice se mi příliš nechce
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    zdravim a mam mozna dotaz trochu na pest (vzhledem k zamereni auditka). Mate nekdo zkusenosti s komercnima smart home systemama - treba Tesla smart nebo neco podobneho?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    SPACEX: Ano
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    SPACEX: Asi jsem našel řešení pro můj problém s krabičkama hned vedle sebe kvůli rámečku. Prosím, opravte mě, pokud se mýlím.
    Situace: Schodišťový dvouvypínač pro světla v obýváku a a vedle něj v rámečku schodišťový jednovypínač pro světlo v předsíni + v jiných částech místností samostatný schodišťový dvou, respektive jednovypínač.
    Má (možná špatná) myšlenka:
    Místo rámečku se dvěma vypínači dát tenhle hloupý vypínač - https://www.aliexpress.com/item/4001022553587.html?
    Místo těch vypínačů v jiných částech místnosti dám tenhle wifi vypínač (respektive jednotlačítkový do předsíně) https://www.aliexpress.com/item/1005001505426126.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.8.af4b6cc2h68ds1

Myslím si správně, že by to mělo fungovat?
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    ZORBEN: Díky. To vypadá na stejnej výrobek, jen pod jiným brandem. Kouknu doma na ten nulák - pokud tam nebude, vyřeším to přes tyhle vypínače. Pokud bude, tak tam asi zkusím nacpat sonoff mini a vypínače nechat stávající
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    SPACEX: mam doma designove uplne stejny, vyrobce Minitiger, jsou fajn v tom ze se do toho da nahrat ESPHome firmware :)

pro zapojeni bez nulaku se k zarovce pripoji paralelne nejakej kondik, co mi k tomu dodali
    asi zalzei jak moc si s tim chces hrat
    SPACEX
    SPACEX --- ---
    Ahoj,
    Máte někdo zkušenost s těmito vypínači? https://www.aliexpress.com/item/4001027277018.html?
    Pořídil jsem google nest, ale chytrá světla mám aktuálně jen v ložnici, chtěl bych ovládat celý byt - tzn asi 12 dalších GU10 žárovek, což je jednak nesmysl finančně a taky se zaomínám a vypínám je i vypínačem, takže je potom nezapnu. Popřípadě uvítám i doporučení na jiné vypínače, které vypadají alespoň trochu designově, ideálně černé.
    Rozvody u vypínačů mám, pokud se nepletu (ověřím ještě doma) bez nuláku.
    A ještě jedna věc - není u smart vypínačů problém se schodišťovým zapojením?
    Díky za info
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam