Zdravim,
hledam nejake pekne reseni pro sledovani hladiny vody v nadrzi, ale jde mi o skutecnou hladinu, ne o cidla na urcite vysce. Jako vhodna technologie mi prisel utrazvuk. Pro rizeni bych rad pouzil TinyControl, se kterym jsme prisel do styku, pro grafy asi nejake web reseni uvidim v lokalni siti. Asi by se mi nejvic libilo cidlo, ktere bude rovnou hotove IP zarizeni lan/wifi dle situace, ale nic moc jsem nenasel. Uz jsem zacal zkoumat co by to stalo zbastili Arduinem, ale nemam na to moc cas a prislo mi, ze bych si musel vytisknout i vodotesne pouzdra. Koukal jsme na hotova reseni, ale nic nebylo tak propracovane a uz vubec ne IP.
Resim dve veci.
Mam jimku odpadnich vod, kde sice mame nejaky bezny cyklus pro vyvoz (cca dva mes.), ale obcas nevyjde a rad bych anomalii vedel dopredu (jak moc se naplnila mimo plan, kdyz protekal zachod, prijela navsteva), protoze shanet odvoz narychlo o 14dni driv je u nas dost bojovka. K Jimce mam dotazeny LAN kabel. Tady bych voli radsi cidlo, ktere nebude moc zranitelne hadici pri vyvozu, na to mi prisel utrazvuk idealni.
Druha vec je nadrz na destovou vodu. Tam chci resit dopousteni vody, dle hladiny, ale v ruznych obdobich jinak. Po minule zime nam na zacatku jara dosla voda (splachovani/prani) a bylo jednodusi si nadrz nechat naplnit cisternou, nez se o to pokouset ze studny s pitnou vodou. Mam kus vedle starou studnu, kde neni moc vody, ale predstava je, ze v zime bych doplnoval pravidelne skoro do maxima a od jara do zimy, jen kdyz klesne hladina pod nejakou mez, protoze jeden vydatny dest nadrz dost doplni.
Tam mam volny jen kabel cyky 5x1.5.
Jen pro doplneni nejsme/nemuzeme byt napojeni na rozvod vody. Mame novou studnu s pitnou vodou, ale jsme na vrsku, kde neni moc vody, tak tu si setrime na piti/myti...