• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    BOAR
    BOAR --- ---
    Elektroměr 3 fáze - AEOTEC Home Energy Meter Gen5 (ZW095-C), 3P4-60...
    https://smarterhome.sk/cs/mereni-spotreby/aeotec-domaci-meric-energie-3-svorky-60a-gen5-350.html
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    co používáte za měření spotřeby elektřiny? Chtěl bych měřit jak přívod do domu (3f), tak některé okruhy (topení, bojler, atp) a nerad bych kupoval smečku podružných elektroměrů + to všechno zapojovat. Nedávno mi někdo v hospodě popisoval jednoduchou krabičku, která se dá na DIN lištu a vedou z ní klešťový senzory a ty se jen "cvaknou" okolo měřených drátů a hotovo, netřeba nic přepojovat. Nicmémě jsem zatím nic takového nenašel, našel jsem jen https://www.alza.cz/shelly-3em-mereni-spotreby-3x-120-a-na-din-listu-vc-3-svorek-d6326705.htm#discussionPosts a ten má jednak jen 3 sondy, jednak jsem nepochopil jak se to má zapojit, z nákresu v návodu to vypadá, že každou z těch sond je stejně třeba připojit na měřený kabel přes extra jistič, což mi přijde celkem přes ruku.

Nějaký nápady?
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    jinak ten cloud neni k funkci potreba krome prvniho setupu, kdyz se to zavre firewallem tak zasuvka funguje dal a da se ovladat (nevim jestli i pres originalni aplikaci, ale pres napriklad tu zminenou knihovnu jo), staci tomu nechat pristup k ntp.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    TOOMIX:
    {'result': {'today_runtime': 1299, 'month_runtime': 24868, 'today_energy': 12605, 'month_energy': 204409, 'local_time': '2022-11-06 21:39:42', 'electricity_charge': [0, 0, 0], 'current_power': 587854}, 'error_code': 0}

runtime jsou minuty kdy byla zasuvka zapnuta, current_power jsou miliwatty, takze v mym vystupu je odber 587W, month a today energy je ve wattech, to month energy vypada, ze je poslednich 30dni (ne od zacatku mesice).
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NIXIMOR: Tak jsou i levnejsi vyrobci, ale ten rozdil neni az tak markantni a Gardena to ma hezky plug&play. Teoreticky jen zacvakas par hadic a soucastek do sebe a zakopes pod zem. Spis nechci tyden vymyslet jak rozchodit neco custom nebo platit za reseni na klic. Pokud mas tip na vyrazne levnejsiho vyrobce se stenejma funkcma, tak sem s nim :)
    BOAR
    BOAR --- ---
    NECROMAN: nj, tak to moc neporadim, ja jedu zigbee. nehcci to mit pres cloud a podivnou appkou v telefonu. ale na homeassistantu
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CHILDINTIME: Co všechno vrací ten request getEnergyUsage()? Je tam i kolik kWh proteklo zásuvkou za nějaké období?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    CHILDINTIME: teď jsem ho koupil v Datartu za 450 Kč, měl by mít vše co hledám, tak dám vědět, jak funguje :)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    CHILDINTIME: koukam ted neni moc skladem za tuhle cenu, ale na czc je i kdyz trochu draz
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    NECROMAN: mam tri tp-link p110, meri spotrebu, pouzivam https://github.com/fishbigger/TapoP100 a posilam kam potrebuju, za 350 dobry myslim https://www.suntech.cz/produkt/585582-tp-link-tapo-p110-chytra-zasuvka/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jo ale jestli už Hue bridge máš, tak je ti to jedno.
    S jejich zásuvkou zkušenosti nemám.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NECROMAN: Philips je Zigbee, takže potřebuje taky hub.

Jestli chceš Wi-Fi, ber Shelly Plug S.
    Akorát pro měření spotřeby to musíš přihlásit ke cloudu. (A nebo si rozchodit třeba Home Assistant a spol.)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    QWWERTY: koukám na ty zásuvky- jedna Aqara potřebuje vlastní základnu, druhá TP-link neměří spotřebu, třetí Tesla nemá díru na prostřední kolik. Nečekal jsem, že to bude tak složité.
    Co ta Philips hue smart plug, zkoušel někdo? Už mám od nich pár žárovek, tak bych nemusel instalovat další aplikaci.
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    ELIJEN: nechces za to davat 100k, ale zaroven si vyberes gardenu? To je snad nejdrazsi vyrobce co existuje :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NECROMAN: btw reminder k zasuvkam a za je potreba se zamyslet, jaky spotrebic tam bude pripojeny
    [QWWERTY @ smart homes - DIY - X10 a dalsi]

co se vyhoreni tyce, tak mam ty SHP-6 u lednicky, rychlovarky, pocitace, 3d tiskaren a zatim zadny problem
    stejne tak behem kalibraci nemela zadna problem, ani kdyz jsem k ni pripojil 2kW zateze
    navic ten link z alzy - podle recenzi to prodavaji uz skoro 2 roky. pokud by kvuli tomu nejak extra horely spotrebice a byty, tak by je uz asi davno stahli z nabidky :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    BOAR: wifi asi stačí, aby si to rozumělo s appkou v telefonu, více nepotřebují.
    BOAR
    BOAR --- ---
    NECROMAN: wifi, nebo ZigBee?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Rád bych si pořídil nějakou smart zásuvku, která umí měřit okamžitou i dlouhodobou spotřebu. Nějaký tip na značku či model, co je léty ověřen a nevyhoří mi s ním byt? :)
    Co třeba toto?
    AQARA smart zásuvka - Chytrá zásuvka | Alza.cz
    https://www.alza.cz/aqara-smart-zasuvka-d5878403.htm
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ELIJEN: niximor tu před půl rokem postoval své reseni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam