• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    AXTHEB: Mea culpa. Vskutecnosti pouzivame DHT21 uz osm let a zatim jsem nezaznamenal, ze by ukazovaly nesmysly.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KURVADRAT: A po roce dávají úplně zcestné hodnoty.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    VDFLAT: DHT11/DHT22 samplujou asi jednou za 2s, jestli to staci.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Když jsme u vlhkoměrů - sháním do koupelny nějaký, který má co nejčastější aktualizaci stavu a je možné ho napojit do HA, případně z něj posílat webhook přímo na Shelly. Máte tip na nějaký osvědčený? Use case je - při nárůstu vlhkosti nad XY % spusť ventilátor na plný výkon. Díky.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAKROUSEK: Když prohodíš add-ony tak se stane co?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPIKE411: Ano, to bylo prvni. Vsechny jsou uptodate.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: Máš na všech stejný firmware?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MAKROUSEK: Mam to pripojene pres Shelly 1 Gen 4, plus Shelly Add-on, analogovy vstup, upraveno vzorcem, aby to bylo kolem stovky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Mam velky problem a nevim, co s tim. Mam nekolik shellyn na mereni vlhkosti kvetinacu. Par jsem jich nainstaloval pred mesicem a funguji krasne (prvni obrazek). Par jsem jich nainstaloval pred tremi dny a ty hodnotu neaktualizuji (druhy obrazek). Nebo presneji aktualizuji ji v momente, kdy na Shellynu nebo na senzor sahnu (at uz virtualne nebo fyzicky senzor vytahnu z kvetinace). Nejaky napad, kde se da tahle aktualizace forcovat?

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: ubiquiti mivalo mFI mPower PRO (EU)
    Ubiquiti mPower Pro / 6x EU zásuvka / Ethernet / Wi-Fi | Mironet.cz
    https://www.mironet.cz/ubiquiti-mpower-pro-6x-eu-zasuvka-ethernet-wifi+dp227435/

bohuzel uz davno EOL, ale nedavno probehly rumors, ze by mohla vyjit nova verze

Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comments/1in2n05/ui_mfi_20_incoming/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Je nějaký pes, co by měl tak 5 zásuvek, přepěťovou ochranu a na každé zásuvce měření spotřeby a dálkové spínání, ideálně kompatibilní s home assistant? Větší výběr délek kabelu by také potěšil.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ANDY_WARHOL: dalkove to ovladt nechci, chci infrazaric po pul hodine vypnout.
    takze asi pouziju klasicke casove rele na 230v
    diky
    PAVEMA
    PAVEMA --- ---
    EFESH: Musí to být hotový produkt? Napadlo mne použít časové relé ELKO.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VLASTIS: potrebujes to jen dalkove ovladat, tedy ze to zapnes a po pul hodine sam vypnes, nebo chces aby se to pak vyplo samo ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VLASTIS: pokud tam neni wifi, tak tohle je ti k nicemu
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Ahoj. Koukám na ten sonoff a nemohu zjistit, jestli je použitelný pro můj use-case. Potřebuji u babičky, kde není wifi bezdrátové zapnout a po půl hodině vypnout infrazaric. Je možné sonoff s26 ovládat nějakým infra vypínačem? Nebo mám pořídit smart switch a natáhnout kabel k vypínači? Díky
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    EFESH: nebo "smart" je třeba sonoff s60 s měřením spotřeby nebo jednoduchá sonoff s26 bez měření. V appce se nazývá inching u obou verzí, tj inching v sekundách = po jake době se zásuvka vypne, bez ohledu na to, kdo nebo co ji zapnulo, ať už ji zapnul člověk rukou, automatizace atd. Plus to vidíš v telefonu, jaky je stav. A je to local, nastavená fce funguje i bez připojení
    EFESH
    EFESH --- ---
    MAKROUSEK: Tohle vypadá super! Dekuju. Omrknu
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EFESH:
    Časový spínač, spínací zásuvka 230V s rozsahem 15min-15hod a 45min : H A D E X , spol. s r.o.
    https://www.hadex.cz/t346c-casovy-spinac-spinaci-zasuvka-230v-s-rozsahem-15min-15hod-a-45min/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam