• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AXTHEB: A ze by byl napajenej z toho dratu, aby jeden nemusel menit baterky?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAKROUSEK: Jo. Vypínač buď na baterky z IKEA, nebo na Aliexpressu scene switch.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AXTHEB: Jo, to jsem si myslel, E27 stmivatelne ledky a stmivaci chytry vypinac?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAKROUSEK: pokud budeš mít v HA i ten vypínač... Řešení na klasické vypínače a chytré žárovky nemám, resp. v ložnici to tak máme a je to opruz.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MARASAN: Jako vyhazet vsechna stropni svitidla a namontovat jina? Jako jo, to by byl velky projekt, mam jich doma celkem osmnact. Spis jsem myslel nejaky mirny pokrok, jako jsou shellyny do krabic a vypinace se stmivanim, nebo tak neco...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAKROUSEK: form factor svetelnyho zdroje pro patici E27 neni vhodnej na LED svetla, uz treba kvuli spatnymu chlazeni atp.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AXTHEB: Ja myslel, jako aby to stmival vypinac a zaroven integroval HA. A defaultne aby to nestmival...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAKROUSEK: podívej se na nabídku Philips Hue a IKEA smart světla, pokud se něco nezměnilo je to všechno ZigBee
    Případně se dají mraky ZigBee doplňků koupit na Aliexpressu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MARASAN: Co tim mas na mysli?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAKROUSEK: zacal bych vymenou zbyvajicich LEDek v E27 za "pravy" LED svetla
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Tak dalsi projekt - nahradit doma svetla stmivacima svetlama. Jaky postup byste doporucovali?
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    STEMBUS: Zkoušel jsem to v přímo v ovládací aplikaci k žárovkám (WiZ app V2) i v aplikaci k M3 hubu Aqara (Aqara home). Všude tam vidím jen nastavení času, nikoli rozmezí.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    ASYMETRIC: a v čem tu automatizaci vytváříš? Nestačilo by to přepsat aby se podmínka netestovala jen ve 21:00 ale prostě aby kdykoliv mezi 21:00 - 06:00 (což už samo o sobe bude první podmínka k testování) byla po sepnutí nastavena hodnota 50% světla a nejteplejší barva?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    ELIJEN: Pripadne najit zarovku, ktera je jeste chytrejsi a jas si nastavi nez se zapne. Myslim, ze to umi nejake Nanoleaf a Xiamo Yeelight.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    ASYMETRIC: Delaji se stmivace/relatka (Sonoff, Shelly), co se pripoji do stavajiciho vypinace a schovaji se do el. krabicky za nej. U chytre zarovky to ale spis nepujde. Jas ji muzes nastavit az kdyz je zapnuta, takze v nejlepsim pripade te v noci nejdriv oslni na 100% a po par sekundach se ztmavi.

Proto je lepsi kombinace hloupa zarovka (stmivatelna) a chytry vypinac (dimmer).
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    ABE: Nerozumím pojmu "pod vypínačem je sonoff". Ten samotný vypínač je Sonoff (třeba Sonoff vypínač M5-1C-86W Matter) nebo je pod klasickým vypínačem nějaký jiný díl od Sonoffu? Díky.
    ABE
    ABE --- ---
    ASYMETRIC: Mame takhle nastavene svetla v koupelne a wc. Pod vypinacem je sonoff.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Tušíte, zda lze automatizovat chytré žárovky připojené přes hub Aqara M3 s tím, že žárovky se normálně vypínají klasickým vypínačem? Konkrétně je nastaveno:
    Od 6:00 do 21:00 100% světla a denní barva. Od 21:00 do 6:00 50% světla a nejteplejší barva. Problém je ale v tom, že žárovky nejsou v 21:00 zapnuty, ale zapnu je třeba v 21:30, když přijdu do místnosti. Barva a intenzita světla se ale nezmění, protože v 21:00 byla žárovka vypnuta a tudíž se automatizace nespustila. A vypadá to, že pokud žárovku zapnu až v 21:30, tak už to nastavení platné od 21:00 nepřevezme. Nedá se to řešit jinak než nákupem jiných vypínačů, které budou držet světla pořád pod napětím? Díky.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Tak dlouho jsem odkladal koupi Shelly Wall az vydali novou XL verzi, tak jsem to hned objednal :)

https://www.shelly.com/products/shelly-wall-display-xl-gray
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MEDWYN: Dobry napad, ale ne. Eco mode byl druhy, co jsem zkusil vypnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam