• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Snazil jsem se vytvorit skript, ale nejak nikdy nesepina. Trigger je asi zle napsany, chtel jsem aby teplota byla trvaleji vyssi nez 22 °C a ne jenom nejaky "zavan tepleho vzduchu".

alias: Zatvorit zaluzie cez den kdyz > 22 °C
    description: ""
    triggers:
      - type: temperature
        device_id: f5a793bba7d9e68bc7b6a396d128bc6e
        entity_id: fd5dd329e9e48870c805de481bc8d2e2
        domain: sensor
        trigger: device
        above: 22
        for:
          hours: 0
          minutes: 5
          seconds: 0
    conditions:
      - condition: sun
        after: sunrise
        after_offset: "02:00:00"
      - condition: sun
        before: sunset
        before_offset: "-01:30:00"
    actions:
      - action: cover.close_cover
        metadata: {}
        data: {}
        target:
          device_id:
            - ad97c46ed78d4fe0844676e268a0ff23
            - 0b22de0c1015d58d2b65bf1fe0d2368e
            - 9da2e24c443229a2acb23e19c5348274
            - 45b753f481ac7839ab65ac05ce4ab669
            - e7a4cbf42b0ab936845e97475a6b51a9
            - fa53b5dd643633ffc74e6f7cac299243
            - f6b86244be86628563cbb06aca1f1f9b
            - 917063baaa003e7ec317d8ca350ed431
    mode: single

BOAR
    BOAR --- ---
    SPIKE411: to je super, a tváří se, že by to mělo mít i zigbee
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Případně je tu české Netio, ale ti se nesnaží cenově konkurovat Číně.
    PowerBOX 4Kx | NETIO products a.s.
    https://www.netio-products.com/cs/zarizeni/powerbox-4kx

(Mají i PDU do racku.)
    SWEDE
    SWEDE --- ---
    AXTHEB: Už jsem na to přišel, proč ta žárovka vypadává. Je kousek od infrazářiče a když si chce žena udělat v koupelně saunu, tak já potom vidím na mobilu výpadek a poslouchám nadávky o diskotéce.
    No, to je potom každá rada drahá.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: Tak já teď mám všude psy s přepěťovkou, chtěl jsem přidat ještě měření a ovládání jednotlivých zásuvek :)
    Přeci jen řetězení psů nebude úplně košér, i když tam bude jen jedna obsazená zdířka, tím Shelly…
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: to uz se resi snadneji nez to mereni :D
    APC Essential SurgeArrest PM1WU2-FR / přepěťová ochrana / 230 V / | Mironet.cz
    https://www.mironet.cz/apc-essential-surgearrest-pm1wu2fr-prepetova-ochrana-230-v-1-zasuvka-francouzsky-typ-zasuvky-i-pro-cr+dp396618/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SPIKE411: Ještě ideálně s přepěťovkou, ale vyzkouším a uvidíme :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nesháněl se někdo před časem po prodlužce, která umí měřit jednotlivé zásuvky?

https://www.shelly.com/products/shelly-power-strip-4-gen4
    Shelly Power Strip 4 Gen4 (the Device) is a smart 4 plug/outlet with individual power measurement and overheating protection, which allows remote control of electric appliances through a mobile phone, tablet, PC, or home automation system. It can work standalone in a local Wi-Fi network or it can also be operated through cloud home automation services.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    SWEDE: S dobrym AP by s WiFi neměl být problém. Mě WiFi funguje líp než Zigbee, protože máme několik APček. Zkusil bych vynutit 2,4 Ghz (lepe prochazi zdma) a pohrát si s kanálama, aby se to nerusilo se sousedy.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SWEDE: zapálení koupelny bych se nebál. A nevhodnosti patice bych podotkl, že to může mít vliv max na životnost, pokud to výrobce špatně nevrhne. Led žárovek se do E27 prodává mrtě (a i do menší E14).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SWEDE: Pokud ti kolem žárovky může proudit vzduch, tak nijak.
    SWEDE
    SWEDE --- ---
    Zavádím doma nově HA a už dva týdny řeším pitomé žárovky. Ač jsem si koupil ZigBee dongle, tak omylem jsem koupil i pár žárovek Sonoff pro Ewelink. Myslel jsem si, že poučen se žárovkou od Ledvance (Smart+), která letěla hned při koupi Rpi do koše už se mi nic nemůže stát. Ale ty pitomé Sonnofky se rády odpojují od sítě, zvlášť v paneláku, kde je těch sítí moc. Lokální ovládání na to nemá vliv, nepomohlo ani nic v nastavení routeru. A navíc se to odpojení projevuje tak, že když je žena ve vaně, tak koupelnová žárovka se stane N/A a předvede jí diskotéku. Už jsem objednal ZigBee a tentokrát jsem si dal záležet. Na krabičce bylo napsáno Tuya, návod byl pro Ewelink, ale naštěstí se skutečně připojila k ZigBee. Nj, Allegro.
    Zdá se, že konečně funguje a tady se teď dočítám o nevhodné patici pro LED žárovky. No jestli ještě způsobím požár, tak blikání byla jenom malá předehra.

To vypadávání Wi-Fi je běžné? Zas není tak daleko od routeru.
    A ta nevhodnost klasické patice se projeví sníženou životností nebo zapálením koupelny?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: Ty stmívače od Shelly použít nemůžeš? Když už máš jiné aktory od Shelly, tak než zase řešit další ekosystém, další typ rádia atd.

Případně mají i čistě vstupy napájené z 230 V, které dáš pod klasické vypínače.
    A maj i žárovky do E27 (ale ten výběr není moc velký).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAKROUSEK: No, takových jsem několik koupil a všechny byly něčím nahovmo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AXTHEB: A ze by byl napajenej z toho dratu, aby jeden nemusel menit baterky?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAKROUSEK: Jo. Vypínač buď na baterky z IKEA, nebo na Aliexpressu scene switch.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AXTHEB: Jo, to jsem si myslel, E27 stmivatelne ledky a stmivaci chytry vypinac?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAKROUSEK: pokud budeš mít v HA i ten vypínač... Řešení na klasické vypínače a chytré žárovky nemám, resp. v ložnici to tak máme a je to opruz.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MARASAN: Jako vyhazet vsechna stropni svitidla a namontovat jina? Jako jo, to by byl velky projekt, mam jich doma celkem osmnact. Spis jsem myslel nejaky mirny pokrok, jako jsou shellyny do krabic a vypinace se stmivanim, nebo tak neco...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAKROUSEK: form factor svetelnyho zdroje pro patici E27 neni vhodnej na LED svetla, uz treba kvuli spatnymu chlazeni atp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam