• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    HC_
    HC_ --- ---
    tak celkem uspesne pokracujeme v BKM, kakani chytame vsechno..davam ho na nocnik po jidle, nebo kdyz zacne v prubehu tlacit a prestane pit, tak ho tam hned soupnu:), pak je rozbalenej, a pravidelne ho davam na nocnik..cas. intervaly se mi neosvedcily, spis davam nejak na intuici..ale taky se nekdy nedari a pocura se, ale ted to celkem de...dokonce sem zjistila, ze nepouzivam tolik papir. ubrousku, a vubec mast proti opruzeninam, a pleny nejsou vubec pokakany...takze spotreba latkovek stejna jak predtim, malej je spokojenej,...jak mu zacnu davat plenu, tak se hned krouti :)) no je to sikulka
    HC_
    HC_ --- ---
    CHANA: este sem ho neprala, zatim dobry, ale mam jen jeden, asi budu muset usit dalsi na vymenu
    CHANA
    CHANA --- ---
    HC_: jé, já jsem také první hovínko vyfotila:) Krásně Vám to jde! Ten návlek na okraj nočníku jsem nikdy nepoužívala, protože jsem myslela, že to je po jednom použití pomočné. Není to tak?
    HC_
    HC_ --- ---
    BLANCHE1: no ja si taky rikam, ze na dobu, kdy ho posadim po krmeni, mu dam nakou vkladacku opakovane, protoze si jen tak ucmrndne..a pak mu ji dam znova, stejne jde hlavne o to zapareni

no ja to beru hlavne jako zabavu, jako neco, co nam oboum dela poteseni.. a hlavne, aby vedel,ze se cura a kaka do nocniku...aby ve dvou letech nedostal nocnik a nekoukal, co to vlastne je...proste, aby byl s nocnikem kamarad:)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HC_: Jj, taky jsem si takhle párkrát "naběhla", v dobré víře, že to poznám, jsem ho nechala jen v tréninkových kalhotkách a za chvíli bylo hotovo :-)).
    Njn, chybami se moudrá hlava učí, žeano...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HC_: Měla jsem stejný pocit, že se vždycky ze sebe snažil něco vymáčkout, kdyby to bylo jen pár kapek :-)). Určitě je to příjemný a asi fakt i přirozený i jim, jen mi nějak uniká, že pak je to přestane zajímat a s bobajzem na zadku klidně vesele běhá bytem a když ho chci odlovit a umýt, ještě se vzteká :-).

Já teda pleny, který byly jen trochu čůrnutý a taky teda dokud byl malinkej a nebyly příkrmy, jen prosušila v koupelně na topení a dala je znovu. Beztak byly za chvíli zas... Pak už jsem je prala.
    HC_
    HC_ --- ---
    IBERIA: no ja mam ted pocit, ze kadi vic, ze se proste na tom nocniku snazi a tlaci..a ze ho brisko uz tak neboli
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    HC_: to bylo u nas stejny, zadna uspora, protoze ucvrnknuto bylo vzdycky. Ale velky klad pro me byl, ze vetsina kadeni skoncila v nocniku (dcera byla schopna tvorit 5x denne).
    HC_
    HC_ --- ---
    takze peru a peru a siju novy plenkovy kalhotky, abych nemusela tak casto..
    HC_
    HC_ --- ---
    tak vcera sem ho vysadila asi 9x...z toho jednou sem zkusila pred jidlem a to se mu nelibilo, jak byl hladovej...jinak hned po jidle a tak 20 min. jeste potom..a 7x byl uspesnej, dvakrat z toho sem ho vysadila, kdyz tlacil a kakal!:D curani nepoznam. sem z toho unesena...jen co dosedne, tak zacne tlacit, jako by to chapal...predtim ani tak casto nekakal, ted se vzdy snazi aspon o mini bobek:)) zatim mi to teda nepripada nic extra narocnyho..protoze potrebu vykona hned jak ho posadim, takze ani nemusim cekat...jen to svlikani..ale svlikala bych ho stejne po jidle na prebaleni...
    prekvapenim pro me je, ze misto, abych pleny usetrila, tak mam vetsi spotrebu...protoze si vetsinou jeste ucurne mezitim...no snad az bude trosku vetsi.
    HC_
    HC_ --- ---
    BLANCHE1: takze takovej vypnutejsi pytlik?:-))
    dnes rano sem ho dala po krmeni a vykakal se i vycural! pak sem mu zkousela dat takovou tu miniplenu a hned se pocural mimo ni vcetne celyho obleceni, takze na tyhle vychytavky je asi jeste brzo..ale vcera sem ustrihla nohavice od levnejch puncochacku a budu mu je navlikat na nohy a bude jen v plince a body, snad to bude rychlejsi

kazdopadne moc diky za reakce, sem rada, ze muzu s nekym tu radost sdilet
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    Ale bezplenkuje :-), nebo se aspoň snaží... Pozdě určitě není, musíš to jen vykzoušet na svém dítku, kdy dávat nad nočník, ono se to as i bude měnit. Já nejdřív musela vždycky kojit, když byl malej, protože jinak byl pološílenej hlady a stejně se u toho kroutil a nechtěl. Později jsem nejdřív dávala nad nočník a pak teprve kojila.
    U kluků je to (dle mého) snazší poznat - když se jim chce čůrat, mají pytlík přitažený těsně k tělu a pindík neleží :-).

Já až teď pochopila význam a důvody rychloprdek a minimální pleny (syn, 1 rok), jak mi to zpočátku přišlo úplně zbytečný a věčné svlíkání a oblíkání mimina mi nevadilo, tak teď, když se mi při každém přebalování otáčí do vývrtky, chápu, proč je snazší jedním pohybem hrábnout a nemuset nic štelovat... :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    když ono se to řeší v látkových plenácha a kontaktním rodičovství, protože to úzce souvisí.
    HC_
    HC_ --- ---
    tady nikdo nebezplenkuje :-(
    HC_
    HC_ --- ---
    po hodince sem ho vysadila znovu a vycural se a to ze me to vohodilo mi teda nezkazilo radost,) zacina me to bavit
    HC_
    HC_ --- ---
    tak sem to ted zkusila asi hodinu po jidle, a ukáknul si!! hurá a hrozne se u toho chechtal
    HC_
    HC_ --- ---
    tak se teda musim priznat, ze zatim sem po porodu s mimcem nedelala bkm.
    nejak nebyl cas ani sila...ted je to lepsi, tak bych rada zacala s bkm

Vojtovi je ted 3,5 mesice, kadi hlavne u flasky (sme na UM), curani nevim, na prebalovaku mi necura, kdyz se rano probudi, tak rve hlady...tak nevim, kdy ho mam vysazovat na nocnik...rika se po probuzeni?
    pouzivame latkovky, mokra plenka mu nevadi :)
    doufam, ze neni 3,5 mesice pozde
    nejaky rady a doporuceni? diky
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    FUNTL: To je super, ze se to zlepsilo, ono se asi fakt neda vsechno naraz, kdyz maji zrovna nejaky vyvojovy skok :-)) Me Majda vcera prekvapila, protoze se vzbudila okolo desate vecer a desne se dozadovala nocniku, plinku teda mela uplne suchou, vycurala asi pul litru, ocividne se ji ulevilo a sla zase hned spat, tak si rikam, ze ji je asi vazne uz neprijemny pustit to do pliny...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    FUNTL: Díky za povzbuzení, u nás malé zlepšení, občas se zadaří, občas je jak prkno a ječí, když ho chci posadit na kyblík.
    Zrovna jsem si říkala, že teď je to lezení, pak zas asi přijde sezení, chůze, jídlo, takže to odhaduju taky tak na 4 měsíce minimálně, než si toho dosyta užije a začne se zase soustředit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam