• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    HC_
    HC_ --- ---
    ROXXA: začala bych dávat nad nočník před přebalením, nebo když se nějak kroutí/prdí, či dělá jiný signál, u kojení bych to tak nehrotila..
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ahoj vím,. že je to brzy, ale mam tydenni miminko a pozoruji, ze se vetsinou vyprazdnuje vzdy, kdyz ho chci prebalit, jak stahnu plenku cura a po chvili i kaka, cura pokazde...takze to chci vyzkouset....blby ale je, ze se take vyprazdnuje pri kojeni, to nevim jak bych BMK praktikovala... navic mimo prebalovani a kojeni a kdyz chovam a citim ze si prdnul nepoznam ze se mu chce. Nejake tipy jak toto vychytat?
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    IBERIA: Vidíš, nám to jde s druhým mnohem lépe, než s prvním :-).
    Mám teď měsíčního chlapečka a když jsme spolu sami doma, tak čůrá skoro jen do nočníku, s kaděním je to horší, imho sám pořádně neví, kdy bude, jak má bříško ještě takové rozhrkané.

Takže pokukuju po rychloprdkách. Nechce se jich tu někdo zbavit?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    tak můj syn si bezplenkovou metodu vyžádal sám, ačkoli jsem o tom sama předtím ani neuvažovala. asi měsíc se vykakal do pleny výhradně v náručí, vždycky začal hekat, no už jsme prostě poznali o co jde. tak mě kamarádky popostrčily, ať do toho jdu a fakt to funguje :) jsou mu 4 měs.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LADYSERENDIPITY: treba ja, dite mame asi skoro nastejno, jen je to me druhe a jde nam to spolecne mnohem hur nez s prvnim.
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    Ahoj holky! Jste tu některá z Prahy? Co se domluvit na společné setkání a ukázat si vše přímo :-)?

Já s malým to zkoušíme od cca 10. týdne (necelých 14 dnů) a i když jsou výsledky různé, je to docela zábava a určitě fajn společné objevování..
    HC_
    HC_ --- ---
    BLANCHE1: mně zas včera Vojta počůral postel:)))
    jinak včera sem u kámošky viděla hrací nočník od Fisher price v akci - když se jí malej do toho vyčůrá, tak to hraje a on nadšeně tleská, takže jsem ho včera objednala a už se nemůžu dočkat..doufám, že na něj nebudu muset jít pak sama, aby to zahrálo :)))))))
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    Cheche, včera jsem dala Jáchyma nad vanu, aby se vyčůral, dvakrát mocně zatlačil a nic. Tak jsem ho nechala běžet do ložnice, jdu pro plenu, on si vleze do otevřené skříně a ... loooouže. Klika, že na dně skříně nic nemáme, jinak to mělo bezva aviváž :-).
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    A jeje, tak to jsem zvedava, jestli tohle bude stejny i u my holky....zatim neleze.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    no u nás to bylo stejné a dneska (2,5 roku) lituju, že jsem nevytrvala. složitě učíme na nočník, :-/
    HC_
    HC_ --- ---
    BLANCHE1: :))) tak sem zvědavá, jak to bude u nás, ale taky to nelámu
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HC_: Welcome to the club :-)...
    Já to s Jáchymem měla jak úplně stejný, jak začal lézt, na nočník ani omylem, po čase se to srovnalo, takže zas začal předvádět něco do nočníku, ale signály zmizely. To, že se vyčůral kdekoli 10-30 sekund po tom, co jsem ho sundala a než jsem nasadila plenu už byla jen třešeň na dortu. Teď (17 měsíců) řve a kroutí se při jakémkoli pokusu o bezplenkování či nočníkování, pleny jsou nejlepší kámošky, tak to nelámu, myslím, že je to to nejlepší, co pro psychické zdraví nás obou teď můžu dělat. Až dojde, tak dojde...
    HC_
    HC_ --- ---
    Vojta s lezenim prestalkadit i curat do nocniku, kdyz ho na nej dam, tak si akorat hladi sulina:D mne z nej klepne, pak mu celou dobu stoji jako stozar a curani mu nejde, dokonce to dnes pustil po sundani z nocniku na postel
    je na tom nekdo podobne?:)
    HC_
    HC_ --- ---
    ZEGA: díky, ještě musím zvážit, zda chci Vojtu tak brzy proslavit :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ... zpráva co mi přišla teď do mailu...

Ahoj,
    v Nemecku vznika nova kniha o BKM. Autorka shani fotky ve velice dobrem rozliseni, nehambate, zachycujici curaci pozice nebo bkm obleceni, vybaveni atd.
    Maminky, ochotne publikovat, dostanou prohlaseni, ze fotky nebudou publikovany nikde jinde nez v knize, a budou muset podepsat souhlas s publikovanim.
    Pokud chcete nejake vase fotky sdilet, zaslete je prosim na office@mokoshop.eu - B. Berlinger (Nosálková).

KRISTY
    KRISTY --- ---
    já dávám na nočník a používám jen papírovky:o) "velkou" vychytávám, "malou" tak v 70%...
    a taky doporučuju ten nočník, je imho lepší, když dtě neni nijak rozrušovaný.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SAN_IN_DA_SOUL: Já používám papírovky na noc taky, nedělala bych si s tím hlavu, brzo přestane v noci čůrat a bude čůrat jen po probuzení, tak se teď radši vyspi :-). Ale ty flísový separačky pomáhají hodně, ty určitě zkus.
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    HC_: ne, ale vypadá to dobře. díky za tip!
    HC_
    HC_ --- ---
    SAN_IN_DA_SOUL: a používáš do látkovek flísový separačky, ?v nich se nebude cítit tak v mokru
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    HC_: a nevadí, že na noc dávám papírovku? S ní zvládne spát osm hodin, bez ní se budí pod dvou, tak toho se moc nechci vzdávat...
    Jinak s tím zrcadlem máš asi pravdu, vyzkouším to zítra jinak... .-) připadá mi to úplně kouzelný, doufám, že to aspoň trochu půjde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam