• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    KOTENCE: Já teda dávala na veřejných místech nad umyvadlo. Kakání si starší syn šetříval domů a venku jen čůral. Garáže a auto bych teda nehrotila, přijde mi to komplikovanější než třeba výjimečně přebalit pokakanou plenku, ale já to celkově brala ne úplně dogmaticky ale spíš jako bonus, když se zadařilo.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KOTENCE: tam bych to neřešila, buď se vykadí do pleny nebo to hold vydrží domů. vozit v autě kyblíček s hovnama je na hovno :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    QUAACA: v přírodě ani tak ne, spíš ve veřejným prostoru - obchody, ulice, kavárna,... Nebo třeba v garážích v autě a kam to pak vylejt?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KOTENCE: já dávám kluka na kyblík cca 4x denně, po probuzení, po ranní svačině, po obědě a večer po kaši a to jsme většinou doma. u babičky mám taky kyblík a když někam jedu na dýl, tak si ho beru též s sebou. ty ale myslíš venku jako v přírodě? to jsem zatím nemusela řešit.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    jen tak jedna "propagační" ;)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Jak to děláte venku?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    My máme tenhle nočník. Vyndám tu vnitřní část a držím jí mezi stehnama. Doufám, že nám to pak pomůže přejít na samostatný sezení snáz, když už bude na tenhle zvyklá a jenom ho vrátím do tý spodní části.
    http://www.branakdetem.cz/noatnik-luma-babycare.htm
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    QUAACA: v tomhle veku jsme meli docela krizi - jak dcerka lezla a casem i chodila a objevovala svet, tak ji svlikani/oblikani/vysazovani na nocnik strasne nebavilo. Stridave jsme pouzivali cinsky nocnik, kde sice byla pred tim zvykla, ale v tomhle veku se uz nekdy vztekala, asi ze se nebude nechat omezovat tim drzenim dospeleho. Paralelne jsme zavedli i obyc nocnik, tam ji to nekdy prislo zabavny sedet, ale vymesovani ji tam slo hur (asi jina poloha). Nakonec to zachranil cas a zmena rocniho obdobi - jak zacalo jaro a byli jsme vic venku s minimem obleceni, tak ji to zas zacalo vic bavit (a taky byla o malo starsi a vyspelejsi). Nakonec cca v 16 mes. to uz slo zcela bez plen (pres den) a velmi rychle to zacalo fungovat. V tom veku uz si rikala o nocnik.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    QUAACA: u nas to funguje i dal na nocniku, akorat ten prechod z kybliku na nocnik byl hodne pozvolnej...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KOTENCE: ani ne, opřu ho zádíčkama o sebe a podepřu mu nohy. váží 10kg, to ještě jde :) horší je, když někde venku dávám čůrat 16kg dcerku (ona by to sice zvládla sama, ale za cenu připočůranejch kalhot a bot, tak raději volím tu první variantu)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    QUAACA: Tak to už je docela posilovna, ne? Ségra měla zlomenou páteř a nesměla sedět, aby to nezatěžovala, ale na záchodě sedět mohla, protože tam páteř visí. Doufala jsem, že by to mohlo bejt s nočníkem podobně..
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KOTENCE: ne, ještě nesedí právě
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    QUAACA: A sedět ještě neumí? Já si zrovna nedávno říkala, že to bude docela náročný držet veliký mimino, když se nedoporučuje posazovat. My se s mužem střídáme a ani ségra jí nevadila - ale je malá, tak to asi tolik neřeší.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    synovi je deset měsíců a kaká způsobně do kyblíku, ale má to jeden háček. vykadí se pouze a jedině, když ho držím já! což je docela svazující.
    vašim dětem je jedno, kdo je drží nebo to taky mají tak?
    a dál se chci zeptat, jak bude růst, co pak? posazovat na nočník? funguje to pak i dál?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: jj, akorát já jsem ve fázi, kdy mám pocit, že furt ječí - nejvíc toho vypustí během/po kojení a během kojení jsem nezaznamenala dřívější signál než "odpojím se a řvu", ale zároveň, když jí nabídnu kyblík hned, tak je to zjevně moc brzo a řve ještě víc, ale když ji položím, tak je v klidu a za chvilku se vyčůrá. Musím to ještě vychytat.
    A pár dní zpátky jsem tak tři dny za sebou snad nepřebalovala pokakanou plínu, to se kyblík dařil, ale párkrát jsem to zjevně odhadla blbě, nabídla kyblík a následoval strašnej řev, že tohle teda teďka ne, tak jsem se teď vrátila do fáze pozorování. Ale asi se mezitím stihla naučit na polohu, protože jak ji po kojení chytím do klubíčka, tak kadí :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Ze začátku jsem měla pocit, že je to fakt o odhadování, kdy asi tak mimino bude potřebovat na nočník. Teď už je jasný, že to tak neni. Nebo alespoň moje dítě dobře ví, kdy bude kadit a dělá všechno proto, aby nemusela do plíny. Nejdřív se vrtí, pak kňourá, pak ječí a až pak (pokud není pochopena) to pustí do plenky a ječí dál, že chce čistou. Skvělý, funguje to!
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    Ahoj :-) my kbelíčkujeme cca od 10. týdne, hned co se vyřešily komplikace s kojením. Teď je malému skoro 10 měsíců, kombinujeme kyblíček a látkovky. Pokud byste někdo chtěl, můžeme přijet na návštěvu a předvést naše fungování - v rámci Prahy. Já jsem po přečtení knihy "Bez plenky" taky zahořela pro teorii, ale nějak jsem si zpočátku nevěděla rady, jak vlastně to miminko držet (tipujete správně, je náš první). A přitom je to jednoduché, hlavně když to člověk vidí na vlastní oči.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    juchůů, prvních pár ušetřenejch plínek! Začínáme bejt sehraný :-)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    KOTENCE: jop, to znám, já jednou stihla uhnout a naměřila dostřel 110cm :-D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RENNFRI: Právě, že mi to moc nevyhovuje, protože prdí do dálky a musím si hlídat oblečení :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam