• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ROXXA: Myslím, že tìm projde většina miminek a maminek, ne-li všechna. Speciálně jak se začnou přetáčet, najednou mají "plno práce" a nechtějí se nechat vyrušovat.
    Můj syn už po půl roce věku kyblíkování moc nedal, znám kloučka, co to v tomhle období překonali a jeli dál (a vzdali to pak kolem doby, kdy začal chodit) a určitě jsou i děti, co to dají a jsou bezplenkovaná pořád.
    Já v tu chvíli,když to moc nešlo a on nechtěl, respektovala dítě a prostě přebalovala mokré pleny. A protože syn kadil první ligu, časem jsem z pohodlnosti přešla na papírové pleny. Dodnes má stolici hodně řídkou a na 2-4 totál prokaděné látkovky denně jsem neměla morál.
    Pokud dítě neprotestuje, zkoušela bych to dál a úspěchy bych brala jako bonus. Jestli nechce, dej tomu týden, byť ty bys to chtěla jinak a zkoušej to vždy po čase zas a znovu.
    Držím palec!
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    tak nam to prestalo jit, coz me mrzi. ze zacatku mu to slo, ale ted najednou jako by to zapomel....zacala jsme s prikrmama a taky se ted zacal otacet na brisko, kde je vetsinu casu....nejprve prestal do kybliku curat a odchytnu to jen nekdy ale malo casto oproti predtim a dnes tomu nasadil korunku a dvakrat se dokonce pokadil do plenky...v mezi dobi, taky se mu u stolice zmenila, konzistence je tuzsi, uz je to rozmatlane hovinko a to je docela masakr. Zacal proste curat a kadit v jinou dobu, nejspis kdyz lezi na brisku. taky jsem uz byla zvykla, ze jsme ho kojila a on byl bez plenky,....tak me vcera a dnes behem kojeni pocural, po jednom kojeni nez jsem ho stacila zvednout nad kyblik, tak cestou pocural podlahu, vesele posledni dva dny.) Doufam ze se to zase nauci, ty hovnajze v plenkach jsou silene.
    Mate nektera zkusenost, ze to miminko jakoby zapomelo nebo zmenilo? a stacilo vytrvat a opet si zvyklo na kyblik? nebo to nadobro bojkotuje? jsou mu 4,5 mesicu doufam ze vse neni ztraceno. A Rady jak to vratit do spravnych koleji?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ZEGA: otužuju od ledna, kdy se narodila.
    Když mi přijde studená, tak jí nechám ponožky nebo přes ní přehodím deku.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Jak resite bezplenkovku v tomhle pocasi u 3tydenniho prcka? Ted kdyz si tu otazku pokladam, tak si sama odpovidam ze asi navlekama na nozky..
    vincent je schopny premyslet o bobku klidne 20min a na to mi prijde jeste trochu zima.,
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Jak resite bezplenkovku v tomhle pocasi u 3tydenniho prcka? Ted kdyz si tu otazku pokladam, tak si sama odpovidam ze asi navlekama na nozky..
    vincent je schopny premyslet o bobku klidne 20min a na to mi prijde jeste trochu zima.,
    CHANA
    CHANA --- ---
    Dnes odmítla skoro dvouletá dcera bezplenkovaná asi od dvou týdnů svého života, abych jí pomohla svléknout na nočník, že bude močit jen s tátou. Táta večeřel před odchodem na noční šichtu a ona u něj stála, křičela a vzdorovala mým výzvám "pojď já Ti pomůžu" tak dlouho až stála v louži, potvora!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: no, tak ja mam ted dojem, ze nedela nic - prska prska, najednou ticho a zvlastni vyraz, tak jsem to zkusila a jo. Naopak, co objevila prskani, se jeji vokalni repertoar dost zuzil :-). Pred tim jsem to poznala i z vedlejsi mistnosti, ted na ni musim koukat. Vtipny, jak to ma kazdy dite po svym:-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SEBIEN: Ty jo, ta naše taky. Už vůbec nedělá, co dělala a nevim, co dělá teď. Řídím se spíš intuicí a podle toho, co se dá očekávat. Řekla bych, že je to tím, že začala vydávat víc různejch zvuků a neverbální komunikace trochu ustoupila do pozadí.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    tak ta nase potvurka zjevne zmenila signaly, zda se, ze to bude nejaka varianta prskani, coz bude slozity, protoze prska furt :-)
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    Konec odhaduji tak, že se mládě začne víc rozkoukávat kolem sebe, natahuje se po věcech atd. Zase se "vrátí do společnosti", podobně, jako když někdo u stolu dotelefonuje mobilem :-). Ale mému je už 11 měsíců, u malých to ještě nemusí být tak vyhraněné. A určitě tu budou i individuální rozdíly, jako vždy :-).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SEBIEN: to taky moc neumim odhadnout. Většinou koukám na hodiny a dávám tak minutu po každý akci. Když si minutu ani neprdne, tak jí jdu umejt. Ale už mi párkrát pokadila dřez :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: jak se ti to povedlo?? :)

bryndák je vlastně dobrej nápad, když jich máme plnou krabici...:)

btw. signály, že chce je jedna věc, ale někdy nevím, že už nechce, myslím u kakání, kdy kadí vždycky na několik zatlačení a někdy těžko odhadnout, že už to bylo všecko... zvlášť, když se jí to teď nějak zalíbilo a trůní si tam fakt jak na záchodě a když s ní hnu, tak si stěžuje...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SEBIEN: :-)
    já jí včera dala bryndák, kterej zůstal suchej, a převlíkat jsem musela sebe..
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: nic nenadelam, ani nejsem schopna spravne nainstalovat plinu, aby si nepoblinkala obleceni, stejne si ji pri machani rucickama sunda, takze oslintany/poblinkany obleceni je nejcastejsi duvod prevlikani...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    jak to děláte po jídle? Mně často ublinkává, když je chvilku po kojení a dám jí do klubíčka. Jí to nevadí, ale mně jo.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    jo jo děkuji, zkusím signály pozorovat, ale zatím to jakž takž funguje, jak jsem se tu dočetla na to časování. V noci to řešit nebudu, stejně už je zvyklý že nepřebaluji.
    A taky to moc neřeším ráno to totiž nestihám protože čůrá hodně, s postupem dne čůrá méně a odstupy jsou delší, tak se to dá vychytat.)
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    ROXXA: A já, než jsem se do BMK pustila, jsem se "bála" toho, jak zvládnu miminko držet a mít kbelík tak, aby to šlo do něj, a taky, že bude během té kraťoučké chvilky mezi rozbalením miminka a "instalací" kbelíku všude načůráno a nakakáno. Kdybych viděla naživo, jak jednoduché to je, ušetřilo by mi to zbytečné obavy :-). Nicméně s prvním miminkem přichází vždycky spousta nového, že se má maminka co učit :-)..
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    Já jsem byla velmi zvědavá, jak ty signály budou vypadat - a u nás snad ani žádné nejsou. V průběhu času jsme se spíš tak vnitřně sladili, že to prostě v tu správnou chvíli vím. Začínali jsme spíš časováním, po kojení, po probuzení, po vyndání ze šátku..

Navíc jsem si pro představu kontrolovala "výkony" na hodinách - první hodinu ráno, když vstaneme, čůrá cca 4x, pak to během dopoledne klesá, odpoledne většinou už jen po tři čtvrtě hodinky a večer jen po krmení (což je u nás do hodiny a půl).

Na noc dávám několik látkovek na sebe, spíme a kojíme, aniž bychom se museli zcela probudit. A ráno ten balíček vymáchám..kamarádka kyblíkovala i v noci, ale já jsem fakt ráda, že my spokojeně spíme. Během šestinedělí jsem musela mléko odsávat a přerušovaný spánek se na mě dost podepisoval. Každopádně ta kamarádka přednáší o BMK v pražské Bráně k dětem, tak se můžete poptat na noční fígle třeba tam..
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    doplnuju, ze dneska overeno, ze pri kojeni zacne kopat. Jinak se dneska podarilo vychytat curani i v mezicase, takze mame prvni regulerne vedome usetrenou plinu :-).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Já v noci (počítám svojí noc od půlnoci do osmi) jednou kojím a nepřebaluju. Máme jí v posteli, takže se nají a spí dál. Většinou těch osm hodin vydrží suchá. Přes den naopak čůrá snad pořád.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam