• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    bezplenka v praxi :)

OVECZK
    OVECZK --- ---
    SEBIEN: u male prave nezabrala ani kase ani masozel, dokonce ani kdyz pres noc choval tatinek, to rvala jeste vic. tak jsem ji proste v noci nechala lezet vedle sebe v postylce prirazene k matraci a prso nedala. prvni den rvala asi pul hodiny, pak usnula, dalsi dva dny rev po peti minutach a od te doby spi krasne celou noc
    predtim se prave budila na prso i osmkrat za noc a vydrzela ho dudlat i hodinu v kuse, tak jsme se nevyspaly ani jedna. mozna je to tvrdy, ale stoji to za to.
    mladsi uz zacina mit taky dudlaci nocni navyky, tak to tentokrat vcas utnu, at si chlapik moc nezvyka, na ocucavani koz ma casu jeste dost, moje jsou jen zdroj potravy :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SEBIEN: super. nech ji u chlapa a jdi spát vedle ;)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ZEGA: na kasi taky nejak zvlast neverim, proste dostava porci jidla, ne jen mliko, delam ji z UM. Muzu zkusit zeleninu. A holt dojde na krik, jsem si rikala, ze to ted muzem zkusit, kdyz ma muz volno, aby byl rano fit do prace, ale vlastne je to fuk, jeste nikdy ho nevzbudila, maximalne tim, kdyz ho kope do hlavy pri kojeni a ani to casto ne :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    kaši jsem u prvního ditete večer nedávala. večer měla zeleninu a kaši ráno... kaše večer a zadny hlad v noci je podle mne pověra.
    a řev byl. ale pochopila po 3 nocích že má peška. jak to bude se synáčkem teda zatím nevím..
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    OVECZK: já v noci bojkotuju od začátku, ona ani v noci nehlásila (když ještě hlásila), jenom se zavrtěla a kadila (a jistě i čůrala).

ZEGA, OVECZK: mi řekněte, jak to noční kojení rušíte - mně byla schopná dřív spát celou noc a teď, v půl roce, se právě začala budit - nejdřív to byl asi spurt, to se budila s křikem tak třikrát čtyřikrát za noc, teď už je to lepší, zbudí se asi dvakrát, jednou to vypadá na hlad, pak sice ne, ale ať nedělám nic nebo se snažím nějak uspat, nakonec se stejně rozeřve a já ji nakonec napít dám. Zkoušela jsem i čaj a tím ji teda naštvu zaručeně. Kaši dávám, ale toho ještě nesní tolik, aby to stačilo
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    hmmm, díky, taky to zatím řeším papírovkou, v mokrý látce mi hned řve a kojím několikrát za noc, tak to bych byla asi ráno dost mimo. stačilo to dneska, dala jsem ho ráno 4:30 na kyblík a jelikož bylo venku světlo, už na mě potom další hodinu čumákoval a nechtěl znova spát. takže přes noc to asi vidím na bojkot bkm já :)
    ZEGA: na 6m se těším mooc, nočnímu kojení taky zatnu tipec, u malé jsem to udělala až v 8, ale bylo to zbytečně pozdě. i matky potřebujou spát!
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    OVECZK: v noci jednorazovka (nevadí mu, protože ji má jako pojistku i pres den). budi se 3x. hlavně podle toho jak se v noci koji. nechavam ho vycurat na kybliku a spi se dal. nejhorší je, ze všechny nejvíc budí suchac při rozlepovani, ale to nemam jak vychytat. predpokladam ze az utnu kojení v noci, doba mezi potřebou se bude prodluzovat (coz planuji někdy kolem 6 mesice). aktuálně jsou vincimu 4 mesice.
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    OVECZK: já teda jedu na noc celou dobu papírovku (aktuálně 11m necelých), budívá se různě, ale v noci jsem nikdy neměla kapacitu řešit vybalování až na první asi měsíc kdy jsme dopotřebovávali novorozenecké a nestačily už..
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    zdravím všechny bezplenkařky a mám na vás dotaz: jak řešíte bezplenkaření v noci? dáváte papírovku, měníte látkový nebo dáváte několikrát za noc na kyblík?
    my úspěšně bezplínujem od 2. měsíce přes den, na noc zatím papírovka, ale stejně se budí kolem 4-5 na kadění. teď jsou malýmu 4m a prošli jsme bojkotem, jak se začal otáčet na bříško, signály mizivé až žádné, čurá všude krom nočníku. ale už začínáme znovu najíždět na jakýsi systém. jenom nevím, jak přes noc, hodně se teď budí i v té papírovce (a není to hlady). máte někdo podobnou zkušenost?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HARRIS: to je přesný, na kyblíku se vzteká, na dece klidně, teď mám dokonce pocit, že si čeká na plínu
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    SEBIEN: mam takovej pocit, ze proste moje dite si to vymesovani chce delat v klidecku samo a vleze, ze jakmile ji zacnu polohovat nad misticku, tak je nastvana, i kdyz se ji vlastne chce. Radeji si pocka, az je zase vleze na dece.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HARRIS: ha, vítej do klubu.
    Ono je to asi fakt docela v tomhle období častý, dvě moje kamarádky prošly s dětma tím samým, jeden teďka zase hezky hlásí, druhej, ale ti nebyli tak důslední, tak u toho se to pak různě střídalo, období, kdy hlásil a kdy ne.
    Já se přiznám, že jsem teďka úplně rezignovala, už to bude třeté měsíc, co se nechytám.
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    Tak moje ditko, 5 mesicu, prestalo uplne hlasit, cas se taky neda odhadnout. Tak jsem musela objednat nejaky moderni latkovky, protoze ctvercovky nestiham prat a hlavne nemam kam veset. Moje tchyne teda nechape, ze chci pouzivat latkove plinky ani BKM, takze objizdi supermarkety a nakupuje nejlevnejsi pampersky. Ja bych si za ty prachy koupila treba pekny AIO, ale mam smulu.

No nic, jen jsem si potrebovala postezovat :)

ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    taky mame prebalovavi podlozku hozenou na posteli a curame do nocniku u ni, obcas nestihneme takze cura na pofloxku, postel, obcas dostreli az ns zem. do koupelny se s nim netaham :) ja ted zacala resit to, jak dite setrne zvedat, protoze ten ukon provadim tricetkrat denne. malej ma pet kilo, tak nevim, jestli moje metoda nemetoda zvedani nejak to jeho telicko nezatezuje
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ANNNA: já jsem si teda naopak záda oddělala tím, jak jsem pořád pokládala dítě na přebalovák a zase ho zvedala. Teď kolikrát přebalím na zemi, na posteli, v trávě... Ale přebalovák je praktičtější tím, že má člověk všechno po ruce :).

Já mám to štěstí, že na malé miminko mi půjčila kamarádka tzv. čínský nočník. Ten je na bezplenkování ideální. Ale v ditevsatku.cz mají český nočník na BKM, který je teda o dost větší, takže na novorozence nic moc, ale na starší dítě tak od 5ti měs. dobrý. Má široký okraj, takže se dá držet mezi koleny. Člověk si dá nočník mezi nohy, na to posadí dítě a polosedě/pololeže si ho opře o břicho. Držíš dítě za stehna, případně za nožičky (abys mu je jakoby krčila) a tím vytvoříš rukama kolíbku, ze které nemá kam vypadnout.
    Ilustruje to tahle fotka, snad ti půjde otevřít.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RENNFRI: BLANCHE1: No jo, já přebalovák považuji za základ péče o svoje záda. A krom toho vždycky skončím s počůranýma (atd.) rukama, takže umyvadlo v dosahu je nutnost :)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    ANNNA: mám kyblíček na bkm z brány k dětem a sedávám s prckem opřeným do klubíčka o břicho na sedačce vedle které mám přebalovák, chodit do koupelny jsem neměla potřebi nikdy :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ANNNA: Ahoj, tak to je bezva!
    Já děti držela v klubíčku opřenè o mé břicho, to mi přišlo nejschůdnější, nejbezpečnější i nejpohodlnější.
    Používám sklàdací nočník nebo jednu menší obyč. kuchyňskou mísu a popravdě nočníkuju vsedě na sedačce/na posteli/tam, kde zrovna přebaluju.
    Obrázky a další info najdeš na fb nebo netu třeba jako "diaperfree baby", BKM a podobně.
    Mám i tu bezplenkovou knížku, můžu půjčit, ale v ČR budu až v srpnu.
    Přeju hodně "vychytávek" :)!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Ahoj, tak jsem pro změnu nafasovala dítě, které tak evidentně hlásí potřebu, že by byl skoro hřích nechat ji kadit do plíny, takže se jdu přiučit ke zkušenějším!

A první otázka - v jaké poloze je možný dítě držet, aby a) bylo pěkně pohodlně opřený b) nebyla jsem celá pokaděná a počůraná c) abych pak dítě udržela, i až bude vážit víc než 4 kila. Dají se někde najít nějaké inteligentní obrázky?
    Zatím držím nad umyvadlem v klubíčku. Někdy bokem - tam mi dítě připadá dost v prostoru bez opory a krom toho myslím tak 6 kg bude moje hranice. Nebo v klubíčku opřené zády o svoje břicho - to mi přijde jako dost hazard :), ale pro obě je to pohodlnější. Ještě tu někde mám nočník na BKM, ale v koupelně není moc kam si sednout, takže zas nevím, jak na to...

Díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam