OVECZK: První 3 měsíce jsem dávala papírovky (přes noc nekakal tak od 2. měsíce, to už stačila jedna), odsávala jsem zpočátku ruční odsávačkou svoje mléko a to stálo dost energie (včetně vstávání, krmení atd). Jakmile se ustálilo kojení, začala jsem experimentovat a od té doby dávám na noc látkovky. V několika vrstvách, a vydrží to až do rána. Malému je 15 měsíců, spí se mnou a stále se často kojí ve dne v noci. Souhlasím s tím, že maminka se potřebuje vyspat :-) a mně to vyjde nejlíp právě v látkovkách a neomezenému kojení, ani se nevzbudím, jen natočím prsa k malému a je to.
Po počátečním nočním odsávání a krmení z lahvičky jsem byla dost utahaná, když se miminko kojí samo, jde to všechno nádherně jednoduše :-)!
Zkoušela jsem i bezplenkovat přes noc, ale to jsem byla celou dobu tak ve střehu, že jsem spala tak napůl. Každopádně změna polohy nad kbelík vždy malého probudila, což nebylo příjemné ani jednomu z nás. A pak se taky často v noci převalí na bříško a tím tlakem na měchýř se počůrá, a na to jsem žádný fígl nevymyslela. (Spal nahatý, řešit ještě rozepínání plenek jsem nechtěla. Ten zvuk suchého zipu je prostě strašně slyšet..a patentky bych zas ve tmě nezapnula).
Je samozřejmě možné, že kdo jede v noci od začátku, najde si svůj režim a pak to frčí (jako noční kojení, na které se prakticky nebudím a nevím, kolikrát vlastně probíhá). Náš pokus po roce nerušeného spánku ale dopadl takto, doma používám látkovky a na cestách (při spaní v přírodě atd.) holt nějaké šetrnější jednorázovky.
Kdo bezplenkujete v noci od začátku, jsem zvědavá, jak na to jdete..