• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Chjo, moje dítě začalo pravidelně kadit během oběda. Tak jsem si libovala, že chodí hned po probuzení! No nic, tak mam aspoň novej zážitek s kakáním venku a pro příště beru místo plenek pytlík na hovna :-)
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    GIMEL: je fakt že já jsem ráda že to přišlo až teď když stojí a zvládá (nadšeně) sprchování - dítě prostě šoupnu do vany a umeju, plenu přeperu v ruce (žlučovým) mýdlem (normálně látkujem nadále); dřív když bylo kratší období průjmu nebo tak holt byla větší spotřeba vlhčených kapesníků ;-)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    RENNFRI: právě, že nic moc nového nezačla. Točí se už měsíc, teď se jakoby snaží lozit, moc jí to nejde, leze jen dozadu nebo dokolečka. Možná ji to frustruje a snaží se přijít na to, co s tím.

Každopádně já nějak nevím, co dělat s pokaděnýma plínama nebo jak zabránit tomu, aby to bylo úplně všude. Od miminka se mi to dařilo chytat téměř bez výjimky, takže neBKM matky oproti mně mají 7 měsíců náskok. Já na to vždycky čumim jak tele a sanační práce mi trvají čtvrt hodiny za mohutného nadávání. Tohle zas frustruje mě.

Tak asi nakoupím pemprsky v akci nebo nevím, ale asi mi z toho švihne, měla jsem za to, že BKM všechno řeší. Nikdo mi neřek, že to ty děti takhle bojkotují. :)

KOTENCE: jo, já bych si ten nočník taky sama od sebe nekoupila, zabírá spoustu místa, ale ta vyndavací část je super. :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIMEL: ten nočník je fajn. Je teda pěkně hnusnej, ale ta vnitřní část mi vyhovuje. Dávám jí naopak, aby měla tu zaoblenou stranu pod zadkem a zdá se mi to pohodlný pro obě.

Jinak moje dítě taky už signály nedává, ale nočník využije ráda. Předpokládám, že se chystá na slovní ohlášení :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: napodobne, od chvile, co se zacala otacet, je to vzdycky skoro mesic marny, pak tyden ok, pak se nauci neco novyho a zas dokola. A nekdy mam taky pocit, ze si schvalne pocka na plinu nebo na koberec. A ze by se mi sakra hodilo, aby ten nocnik vzala na milost, protoze prebalovani je obcas i hodinovy boj, pricemz to odnese vyzehleny povleceni nebo plysak...
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    GIMEL: nezačla dělat něco nového? my máme teď už týden totální bojkot - nenechá se ani dát na kyblík ;-) (začíná chodit a bylo očkování) taky usilovně doufám, že se to zas srovná, teď tomu dám prostě ještě pár dní pauzu, aby zapomněl že ho to štve a budu zkoušet znova :-)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    achjo... to moje mláďátko má nějaký bojkot bezplenkovky. Sedím s ní 10 minut na nočníku a nic, zabalím do plíny, v tu ránu je mokrá. Pokaždé. To už musí být fakt výjimka, že se jí chce tak moc, že mi to do toho nočníku pustí. A občas teda svolí s tím, že se do nočníku vykadí. Ale častěji vedle. Nechápu, jestli nečtu signály, nebo je nedává... mám z toho docela depku, že jako BKM u nás selhala. Pořád teda přebaluju po každém počůrání hned jak si toho všimnu, tak aspoň mě hřeje pocit, že ji v tom nenechávám sedět, ale i tak velké zklamání. Co s tím?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    malej je asi v kojenecky puberte. normalne si do pleny nakadi malokdy, ale ted se po nakojeni pri vykrkani do ty pleny vysral docela slusne a kdyz jsem ho svlikla, zacal se mi pridrzle a dosl vyrazne tlemit
    IORETH
    IORETH --- ---
    GIMEL: to mi vůbec nepřipomínej - celkem dva roky mého života jsem spala s plínou nacpanou do kojící podprsenky (několik měsíců stačily vložky), protože to prostě teklo hodně furt, zvlášť, když mladá chtěla používat prso celou noc jako dudlík... Nechci další dítě :-))
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: u nás tohle začalo právě na konci veder a stále pokračuje, s počasím to asi nesouvisí :/
    Pravidelně kadí právě akorát před spaním, když už skoro usíná. Při přebalování/sezení na nočníku se následně probere a následuje minimálně půlhodinová párty, dneska hodinová.
    Začínám ji podezřívat, že ví, že je to propustka z postýlky, když se u toho vždycky tak řehní :)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SEBIEN: teď jak se ochladilo, tak líp spí i míň a pravidelněji kadí. co u vás?
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    LADYSERENDIPITY: to se máš, že se k podkládání nemusíš taky obryndákovávat :), já jak začnu kojit z jedné kozy, automaticky se mi spustí mléko i z druhé. Ve vedrech jsem spala taky nahoře bez a musela jsem si u druhé kozy držet plenku, jinak bych polila dítě :). Ale pak jsem se začala probouzet mokrá, protože to teklo i mimo kojení, takže znova podprsenku. To už bych vůbec ve spánku nedala.

Ale už se mi podařilo usnout u kojení přes den, takže doufám bude jen otázkou času, kdy to vychytám i přes noc. Zas na druhou stranu přijdu o noční čtecí seance. Už jsem takhle během kojení přečetla za poslední 2 měsíce 3 knížky ;)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    hm, tak jsem asi pochopila signal na kadeni: ted kaka skoro zasadne kdyz ma spat, takze lezi, najednou se posadi, zakreni se a kadi :-).
    (nekdy i zavyskne, ale ted zrovna jela rovnou :-))
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    SEBIEN: Tím to není :-). Já jsem se kojením dostala z áček na béčka..
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    GIMEL: Když chce v noci pít, začne se nejdřív maličko vrtět a postupně to stupňuje, dokud prs nenajde. Jako malé miminko uměl jen otevřít pusu, to jsem si ho přitáhla blíž, teď už se i přitočí sám. V poslední době si mě i otáčí, protože vystřídá oba prsy, občas i víckrát během jednoho kojení. A já se "vzbudím" tak málo, že jen natočím prsa, uvelebím se na boku a spím dál.

Když bylo chladněji, nosila jsem košili s velkým výstřihem, teď spím obvykle nahoře bez (občas se nemohl dohrabat přes látku). Mám po ruce různé polštářky, abych se vyhnula tomu podpírání hlavy dlaní. A abych nepřehazovala v noci miminko, měníme každý den zalehávací pořádek, resp. já vždy uprostřed a můj muž a synek mění strany.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE, ANNNA: tak to mám asi fakt malý prsa :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIMEL: SEBIEN: od neděle každej den pokaděná plína, nechápu...
    GIMEL: ležim na boku a kojim kus noci z jedný strany a pak nějak přelezem a kojim z druhý. Nebo jí nabídnu to horní prso.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GIMEL: Asi záleží na výbavě... já kojím v leže tak, že ležíme obě na boku, prsa střídám jenom mírným natočením trupu, takže vytuhnout se u toho dá dobře. Obecně spolu v posteli nespíme, ale když to tak zrovna vyjde (většinou nad ránem už jí nepřehazuju do postýlky), stačí si lehnout na bok, přitáhnout jednou rukou dítě a pokračovat ve spánku.

Vychytat to u prvního dítěte chvilku trvalo. Nejdřív jsem při střídání stran taky přelejzala dítě - dokud se mi neskulila z postele :/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: presne takhle by to bylo s nocnim kojenim u nas, vubec nechapu, ze to ma nekdo tak mimochodem, ze o tom nevi. (kojim v sede).
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    LADYSERENDIPITY: Já jsem jednou zkusila dát ji na kožešinu, pod ní plínu jen na čtvrtku (dávala jsem ji tak i přes den, když se ještě nekulila a stačilo to), ta kožešina je pod plínou úplně suchá. Přikrýt ručníkem a pak teprve lehkou dekou. Jenže začala ve spánku strašně kopat a odkopala se, takže ji musím balit do fusaku. Je to škoda, říkala jsem si, že by jí v těch vedrech bylo určitě pohodlnější spát bez plenky, ale nejde to :(

Jinak moc nerozumím jak se ti daří kojit aniž se probudíš. On si prcek sám přileze, najde kozu, vyndá a přicucne? :) Promiň, že se tak blbě ptám, byl by to pro mě sen to takhle mít, já se zatím musím pokaždé zvednout, naklonit se nad mládě, které leží na zádech. Podpírám se loktem a není to až tak pohodlné. Ale líp to neumím. Navíc když střídám strany, tak ji musím přelézt a naklonit se z druhé strany. Spolu s kontrolováním a přebalováním tenhle tělocvik proběhne tak 6x za noc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam