• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    jsem se zrovna chtěla zeptat, zda-li máte někdo zkušenosti s minimálníma plenama od Lulu :)
    jsem netušila, že něco takového je a dost mne to nadchlo...

případně neposíláte je někdo do světa po svých dětech?
    díky za reakce
    .)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    KOTENCE: no vychází o dost líp koupit si jednotlivé kusy než celou sadu, kusy jsou ve slevě
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIMEL: Jaká je ta akce?
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    a možná ještě dotaz přímo pro @HC_
    jaký je rozdíl mezi touhle vkládačkou http://www.petitlulu.cz/obchod/minimalni-pleny/save-jadro-dlouhe-sio/
    a touhle sadou http://www.petitlulu.cz/obchod/minimalni-pleny/save-jadro-dlouhe-sio-6-ks/ - proč jednotlivé kusy jsou v akci a sada není?
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    zvažuju, že bych využila akci týdne opravdových plen na Petit Lulu a pořídila minimální plenu a vkládačky. Je to dobrý i pro větší dítě? Mrně má 13 kilo. Co takový ten kroužek kolem pasu, dává se do toho ještě něco jako svrchní jištění nebo jen ta plenka? Ono mrně teď moc bezplenkovací není, je jí to úplně buřt, klidně v mokré plíně dokáže hodinu sedět a naopak se čuří když chci přebalit, ale třeba by se rozhodla spolupracovat, když bych změnila systém, najela na rychloprdky nebo návleky jak teď bude tepleji.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    U nas se k odplenkovani blizime velmi pomalu. Ale vcera mi udelala radost. Rika "kaka kaka" a ja nic, protoze to slovo trenuje celej den, tak si prinesla knizku, kterou si prohlizime na nocniku, a ukazovala na nocnik dokud mi to nedocvaklo a dala jsem ji vykadit :-)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    LADYSERENDIPITY: u nas do pulroka kadeni vesmes do nocniku a poslednich nekolik mesicu vyhradne do pleny... to bysme se nacekali :D
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    V šátku si to náš taky držel, dokud mohl, což jsem rozhodně považovala za výhodu. Dá se nechat čůrat venku i v zimě, i když je oblečený málo, jde o to vychytat oblečení tak, aby se dalo dostat k plence skoro okamžitě. U nás klasika fleecové kalhotky s látkovkou a teplé návleky, třeba dvě vrstvy, až ke kalhotkám.
    LADYSERENDIPITY
    LADYSERENDIPITY --- ---
    Můžete třeba s látkovkama počkat, až bude docela spolehlivě vychytané kakání - to je u látkových plen to pracnější. Dají se samozřejmě používat i separační vrstvy, které se buď po čůrání vyparou nebo po kakání vyhodí. U nás tak od 3. až 4. měsíce látková pohoda, plenky jsem drhla jen v případě průjmu, kdy byl malý stejně zaskočen jako já, a pak když mu rostly některé zuby a měl k tomu trochu řidší stolici, to bylo pár dnů, zoubek se prořezal a hotovo.
    LYDI
    LYDI --- ---
    GRANTORINO: ja sem zacala nocnikem v druhym tydnu, latkovema v druhem mesici. moje byla i v zime (naroz. v zari) dole vlastne furt nahata..
    LUCHUB
    LUCHUB --- ---
    GRANTORINO: mám doma čtyřměsíční holčičku a taky jedu částečně bezplenkovku s jednorázem... Vychytávám cca 6x denně kakání a pár čůrání... Do látkovek jsem se ještě neodhodlala, i když základní výbavu mám nakoupenou...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    GRANTORINO: bezplenkovka s jednorazovkama vyzkoušena u 1. i 2. dítěte. směle do toho.. nevidím v tom jediný problém.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    tak to vypada, ze mam doma adeptku na bezplenkovani, hrozne se krouti, kdyz se ma vycurat nebo vykakat do jednorazove plenky, a kdyz uz, tak ji to hrozne vadi a musim hned prebalit, tez se mi od vcerejska po nastudovani povedlo toto ctrnactidenni novorozene ctyrikrat vyprazdnit do umyvadla neb nocnik samozrejme nemam, ale jinak super, to uz jsem usetrila ctyri pleny :)
    popravde me nejvic desi ze zase budou plne popelnice vrsicich se plenek, ale nejsem si jista, ze budu schopna davat to prani tech latkovych, zkousel jste nekdo bezplenkovou metodu s jednorazovymi plenami?
    jinak jsem se rozhodla, ze bych zkusila ty pop-.in plenky, ale mam zamluveno jich deset a nejsem si jista, jeslti to bude stacit? je to i s tena vlozkama a separacnima vlozkama a tak

jinak kdyz se krputi, to ji asi mam rozbalit az nad umyvadlem zejo, ja to chapu jako signal, ze se ji chce, ale moc neverim ze by to vedome vydrzela, spis jakoze ji tam vadi ta plenka takze si tu chvilicku pocka na volno, vydavat u toho zvuk mi prijde legracni, zatim se prave vycurala po tom uvolneni plenky.

jako ne ze bych to nejak chtela, proste se to celkem nabizi samo, navic tentokrat budu s deckem opravdu jen doma bez dalsich povinnosti, takze si tu muzu s ni klidne celej den hrat s plenkama ;)
    a v lete je potom nechavate ty decka uplne bez plenky?
    LYDI
    LYDI --- ---
    tak - rok a pul ji ted bude a jsme u toho, ze dost nerada si necha posadit na nocnik. chce si tam sednout sama ... od opravdoveho bezplenovo sme daleko ale uz to moc neresim. prijde jaro/leto tak to snad bude celkem v poho zas...
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KOTENCE: :))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NEMESISS: jasne, ja si rikam, ze tu chvilku to nevadi. A taky uz mam par vtipnejch historek s nahatym ditetem v podpazi, tes se :-)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KOTENCE: nevyndavam kvuli zime (nosim ho min oblecenyho v nositku, pres nej zateplenou softshelovou kapsu), s jarem tenhle problem samozrejme odpadne, díky Bohu!
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NEMESISS: jo, nase také v satku nechce a nekdy nechce i na jinych mistech, treba na nejakym divnym wc. Tak to pak vydrzi nebo nevydrzi :-)
    Nevyndavas venku proc? Ja se snazim vyjit vstric kdekoliv je to jen trochu mozny.

U nas to ted je hrozny. Vubec se nesoustredi a kasle na to. Uci se chodit a rostou ji stolicky, tak je to mozna tim... Je to tezky hlavne pro me, protoze me to zlobi, ale vim, ze musim bejt trpeliva, abych ji nejak neodradila treba.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Začali jsme s bezplenkovkou asi v 5 měsících věku syna, teď mu je 6,5 měsíce. Od začátku super, dost toho vychytávám. Moje dítě ale opravdu hooodne pije a tim padem i casto vymesuje, takze je to pomerne narocny, casto ma plinu, noc si bez pliny neumim predstavit. Jednu dobu jsme meli krusne noci (zacal vyzadovat, abych ho davala curat, hlavne mezi 1. a 5. rano), ale to ted pominulo a resime problem s nositkem. Snazim se nacasovat kojeni tak, aby se nejdriv napil, pak cekame, vycura se a pak oblikani a jde se ven. Nekdy mu ale davam napit i po ceste a i kdyz tomu tak neni, v prevazne vetsine pripadu ted na prochazkach dojde k tomu, ze zacne potrebovat, vzpina se a hulaka az breci. Venku ho ted svliknout nemuzu, necasuju to, ze bychom byli nekde vevnitr, az se mu zacne chcit.
    Rikam mu vymesovaci heslo, vysvetluju, ze ma plinu, povoluju nositko, ale malokdy se vycura, proste to drzi, az nekam neprijdem a nerozbalim ho (je mi ho az lito, kdyz vidim pak to mnozstvi, ktery zadrzuje)...

Mate s tim nekdo zkusenost?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KOTENCE: na me se ten muj dneska smal kdyz stal u stolicky a za minutu se na me smal jeste vic a na bilym koberci pod nim bylo obrovsky hovno :D :D :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam