jsem strasne rada, ze jsem narazila na tohle auditko aneb nyx made my day :)
S petitydenni dcerkou jsem zacala asi ve 3. tydnu drzet nad miskou..mela jsem jen zakladni info o BKM ale proste jsem intuitivne vzala misu na testo a zkusila, co se stane :) vcelku rychle jsme se sladily, a ted uz v podstate vzdycky s "velkou" ceka az ji podrzim…
vcera jsme byli na kurzu BKM a to me privedlo na spoustu otazek, a i trochu znejistelo.
1, vetsina rad spociva v tom, ze se dite podrzi po probuzeni, a pote se nakoji a znovu usne.
U nas se to, protoze je mala hladovec, ustalilo na spanek, rovnou kojeni, protoze prebalovat hladovy dite bylo trapeni pro vsechny zucastneny, po kojeni prebalovani (nocnik), a pote opet kojeni a spanek
mel jste to nekdo taky tak? jak jste se dostali do rytmu spanek - nocnik - kojeni ? (kterej se mi zda smysluplnejsi, a ve vsech navodech na BKM je uvadenej)
ja to ted parkrat vyzkousela, a bohuzel to nefunguje - pac hned po spanku nema "co tlacit"…to ma teprv az po kojeni….
po kurzu ted jeste vic koukam na "znameni" od maly, a mam pocit, ze i po druhym kojeni bych mela dat na nocnik - ale to uz vetsinou nemam naladu, a tak ji i presto, ze dava "znameni", uspim…doted jsem to neresila, po tom kurzu mam fakt cerny svedomi :(
2, jak jste nakladali s "prdikama"? mala dava znameni, vzteka se, po vybaleni je spokojena, ale nevyjde nic nez par prdiku s velkym casovym odstupem….coz ji za chvili zacne stvat, vzteka se (nebo ji boli brisko) a zacne jecet jakoby ji na noze brali…coz zase nevydrzim dlouho ja (nehlede na to, ze po par minutach me fakt bolej ruce :(
3, na kurzu vyslo jasne najevo, ze kombinace jednorazovek a BKM je spis kontraproduktivni, a doporucujou se latkovky…cely tehotenstvi jsem si myslela, ze latkovy pro me budou moc komplikovany, a moc prace, tak jsem se tim vubec nezabejvala, a uprimne receno ani nemam moc chut se tim nejak moc zabyvat. Mela jste nektera nejakou uplne easy metodu? treba ortodoxne v lete uplne bez plenek a jako back-up na noc treba ekologicky jednorazovky? nebo jenom klasicky latkova plinka (novorozeneckej uvaz) a tu casto menit?