• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LOG53: no to na to des blbe.zkus si tam hodit Te open elec protože si živě pamatuju, ze sem návod na uchozeni USB zvukovky pod tim Cetl. takže to jistě najdeš. stejně je lepší použit primo distro s xbmc než instalovat Linux, rozcházet hw a pak tam cpát xbmc
    LOG53
    LOG53 --- ---
    ANDY_WARHOL: XBMC jsem ještě neinstaloval, zkouším prvně rozjet zvuk - na zvukovce trvám, neboť ji vlastním a jinou si za pět litrů kvůli RPI kupovat nebudu :)

    KAERO: díky za sumář, mrknu na to snad dnes
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja se chystam pokusnicit nejdrive s jednoudchou usb zvukovkou, kterou sem obdrzel ke klavesam od behringeru uca202, je to jednoducha zvukovka, ale kvalitativne naprosto ok
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KAERO: rikal sem tusim :) byly dve kdyz sem si to instaloval ja. tedy aspon me zname
    ale diky za uprseneni
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nemusi mit ta tvoje nejaky specialni drivery, jsou vubec pro to k dispozici ?
    trvas na tyhle zvukarne ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LOG53: ja sem jeste zvukovku nerozjizdel
    xbmc jsou pro raspbery tusim dve, jaky pouzivas ?
    ja mam na tom ted open elec
    LOG53
    LOG53 --- ---
    ANDY_WARHOL: Už z dřívějších příspěvků to vypadá, že máme částečně totožný cíl; jakou zvukovku se znažíš rozjet a měl bys nějaké tipy jak oživit mou mAudio fast Track Pro? zatím dost zápasím, chci pouhé XBMC se zvukem :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    KAERO: Ja myslim ze s timto nebude mit ANDY_WARHOL problem.. wiki pro ArchLinux je snad nejlepcejsi wikina kterou jsem kdy zazil.. a to nemluvim ani o https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners%27_Guide a https://wiki.archlinux.org/index.php/Installation_Guide , ktery s nim projdou krok po kroku celou instalaci a pripadne i konfiguraci systemu, podle toho co chce doinstalovat, nastavit apod. Pro me jedine + a btw.kdyz se chce ucit a ma na to naladu.. why not ;)
    HF ANDY_WARHOL ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja si s tim nejak poradim. kdyz to nepude, tak to smazu a zacnu znova.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PISKVOR: Stejne chce akorat zastavit Xka :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ono nejde jen o to ze by to zralo vykon, ale taky to bude zrat misto a nektery ty veci co hodlam testovat budou pak bezet na trochu jinym zeleze (levnejsim, integrovanejsim), kde bude kazdej usetrenej kilo vyhoda....
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jinak s tim taktovanim samozrejme pocitam

    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KAERO: no ja sice nejsem linuxak, ale nainstalovat package jeste umim, taky nemam problem pracovat z prikazouvou radkou, vzhledem k tomu ze jsem vyrost na dosu. neni mi to tak cizi. jen proste moje zamereni je jinde. problem mi to delat urcite nebude (jsem it blazen, povolanim programator), uz sem si par veci na linuxu uchodil. jen tam trochu jina filozofie, ale nic slozityho. prave ze na to, zacit pracovat s linuxem na vyssi urovni je jeden z podruznych cilu toho meho snazeni...., takze cim veci hc tim lepsi.. to uz mam vyzkouseny.
    mam totiz par veci, ktery bych chtel na maline otestovat, jak se s tim da pod linuxem pracovat prakticky (napriklad routovani midi signalu z usb periferii), ten zmineny synth a dalsi veci a to na ty nejnizsi mozny urovni.

    jen proste nemam tu zkusenost, takze sem se radsi zeptal, co lze na tohle pouzit...
    KAERO
    KAERO --- ---
    ANDY_WARHOL: no, vzhledem k tomu ze o linuxu asi moc nevis, tak mi prijde arch celkem hardcore. neni moc userfriendly, a ucit se hodne na zacatku je tezke. navic linux neni windows, takze to ze tam mas nainstalovane xka, neznamena ze zerou vykon kdyz jsou vypnute. navic imho ty vykonove rozdily na maline budou celkem male, mnohem vic ziskas pretaktovanim raspberry o 25%. a cekal bych ze spis raspbian bude vice vyladeny, protoze ho vyviji vice lidi, nez arch pro raspberry. ale rad se necham presvedcit o opaku, pokud to nekdo testoval.
    LUDO
    LUDO --- ---
    Z tohto ma vyliečilo keď som raz strávil deň doinštalovávaním knižníc kvôli minútovej kompilácii.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ehm arch... ne ach:)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PISKVOR: prave, tohle si taky myslim
    ja si proste nainstaluju jen mimimum a budu si pridavat to co chci, ten ach mi v tomhle ohledu podle toho co vidim, asi bude vyhovat vic, je to tak, ze potrebuju co nejvic osekany system to jeste snese.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    AXTHEB: Taky pravda, ale je medle lepší začít s málem a přídávat, co je třeba, než začít s hromadou a dumat, jestli a k čemu potřebuju toto a tamto, a zda by se to dalo ořezat.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: Nainstalovat max osekanou verzi akorat znamena, ze tam budes muset spoustu veci doinstalovat. To ze je neco nainstalene neznamena, ze to zere vykon, na to to musi byt spustene. Cili na tom raspbianu das service --status-all a vypise ti to spustene sluzby. Pokud chces aby se nejaka prestala spustet, tak das update-rc.d servicename disable, kde servicename je jmeno toho, co nechces aby bezelo - v tvem pripade to bude nejaky lightdm nebo co ma raspbian jako vychozi display manager
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam