• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    ABE: Tak to proste hned redirektne na dalsi stranku. pokud budou user i password nejake delsi hashe a pojmenovane treba "channel" a "subwiev" tak z toho normalni clovek moc nevykouka. A pokud bude soucasti toho hashe i aktualni datum (zaheshovane), tak i kdyz vykouka, tak mu to moc nepomuze.

    Otazkou je, proc potrebuje prihlaseni, ale zaroven ho chce vyplnovat automaticky
    ABE
    ABE --- ---
    GILHAD: A vsichni na telce uvidi v adresnim radku user & passwd;)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    ZKOUMAL: A co dat na tom Raspberry jako homepage http://mo.je/stranka?user=ja&password=RPi ? A na te strance povolit zalogovani prez GET?
    ZKOUMAL
    ZKOUMAL --- ---
    SEAMON: zvažoval sem to povolit proti IP ale nechtel jsem bejt az takovej strelec :p Jelikoz jde o report kterej bude na zdi tak je to celkem jedno, kdyby se tam nekdo chtel dostat tak asi nejjednodusi by bylo se prijit podivat na tu telku :p Každopádně díky zkusím pohledat user:pass@url.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    ZKOUMAL: Hm no ak sa na stranke pracuje, tak si sprav prihlasenie napr. cez podpisanu / kryptovanu url. Potom sa ti to redukuje na to aby si vedel otvorit browser s predgenerovanou url, co uz taky problem nie je. Samozrejme zalezi ako moc to chces mat zabezpecene, ked chces autologin tak asi nie az tak moc. :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TRUHLIK: Pouze pokud ta stránka používá Http Basic Auth - pokud se to přihlašuje nějakým formulářem, tak těžko.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    ZKOUMAL: A zadat jako home page URL rovnou s user:pass@url ? imho napr. firefox to zvladne .
    ZKOUMAL
    ZKOUMAL --- ---
    Jde o to že se to připojí k telce a potřebuju aby se po zapnutí spustil browser(ok to zvladnu) a nalogovalo se to na stránku která bude ukazovat nějaký reporty. Na tý stránce se teprve pracuje tak není problém expiraci přihlášení poladit. To nalogování jsem zkoušel přes doplnek lastpassword v prohlížeči iceweasel a to se ukázalo jako naspolehlivé a navíc se ten form ukládá někam na cloud. Neřešil už někdo?
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    DARKJESUS: pokud je to fakt v Bashi, tak bych pouzil Python + cUrl nebo neco takhle trivialniho :)
    DARKJESUS
    DARKJESUS --- ---
    KEDRIGERN: mozna Roboform? Nevim jak/jestli beha na linuxu, ale na Win funguje spolehlive
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    To automatické nalogování v prohlížeči nebude jednoduché. Resp. jednoduché je spolehnout se na session, ale pokud expiruje... možná nějaké rozšíření.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    ARTUS: Ja to pochopil tak, ze to chce v Xkach. A pak predpokladam, ze jde akorat o to, nastavit si prislusny prohlizec.
    ARTUS
    ARTUS --- ---
    ZKOUMAL: Zkusil bych wget.
    ZKOUMAL
    ZKOUMAL --- ---
    Ahoj,
    Potreboval bych poradit. Jde mi o tom aby rasberry po spusteni otevrelo web browser a samo se nalogovalo do web stránky. Můžete mě někdo popostrčit?
    POPKORN
    POPKORN --- ---
    MILAZAJICEK: No jo, SD karta je nejaka prastara a urcite to neni ani class6. Diky za nakopnuti, zkusim nejakou rychlejsi.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    POPKORN: co v tom mas za SDkartu, dokud jsem tam nenarval class 10 tak to bylo celé zabržděné včetně sitovvé komunikace.
    POPKORN
    POPKORN --- ---
    Ahoj vespolek, nezkousel nahodou nekdo na raspberry rozchodit owncloud?
    Mne se to po par dnech hrani povedlo (arch, nginx, SQLite) ale je to dost pomale a nejak nevim, jak to poladit, aby se odezvy zlepsily. Mozna to neni neni problem ciste armu, ale nastaveni nginxu. Neresili jste to nekdo?
    Diky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    si hraju s openelec a televizi pomoci tvheadend. normalne televizni dongle nalezen, scanovani muxu taky ok, ale kdyz jsem dal prehravani kanalu, tak nic. prekvapive, usb hub nebyl schopen do jednoho portu pustit ani 330 mA, ktere vyzadovala televize. vymenil jsem zdroj usb hubu a uz to frci. smejdi, dodavat takovy slaby zdroj. doufam ze hub to vydrzi.
    PELDA
    PELDA --- ---
    GERLIGE:
    KAERO:
    SIIRIUS:

    diky za tipy, ted pres tyden jsem na to nemel cas, dostanu se k tomu zas v nedeli, tak zkusim a napisu, jak jsem dopadl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam