• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    SPM
    SPM --- ---
    JIRZIN9: mno, to je obrácená věc než potřebuju... tyhle piny čouhaj z RPi, takže na DPS potřebuju přidělat ten protikus s dírama... a ty jsem bohužel tak dlouhý už nenašel :/
    SPM
    SPM --- ---
    Nezkoušel tu někdo vyrobit vlastní "shield"? Momentálně jsem ve fázi, kdy mám nějakou další elektroniku, co se připojuje na GPIO piny. Elektroniku nacpu na vyrobený DPS a na DPS jsem chtěl dát dutinkovou lištu tak, aby se to přicvaklo na GPIO header. Nicméně narážím na to, že běžně sehnatelný dutinkový lišty jsou moc nízký (DPS se nad raspberry nevejde, pač mu překáží USB konektory...). Neřešil tu někdo, kde (ideálně v ČR) sehnat dostatečně vysokou dutinkovou lištu? Viděl jsem pár někde na zahraničních webech, ale platit poštovný odněkud z USA kvůli takhle jednoduchý věci...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    jinak mně na raspbmc přestalo fungovat ivysílání z dmd pluginu. nejdřív živé vysílání a ted už nejde ani archiv. stalo se to nekomu?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KCHARI: koupil sem k B+ nejakou noname nabíječku na telefon 2100 mA a zatím sem neměl problém (klávesnice, myš, flashka a usbwifi)
    má to mít pojistku na 2A prej
    KAERO
    KAERO --- ---
    KCHARI: zkus nejaky elektro obchod, treba tady si vyber nejaky stabilizovany napajeci adapter: http://www.gme.cz/napajeci-zdroje-baterie
    MUXX
    MUXX --- ---
    KCHARI: raspbmc zobrazuje v pravém horním rohu duhový čtverec pokud má málo šťávy. co se týká nabijecky, tak jsem si na telefon nainstaloval curretwidget, který mi ukazuje nabíjecí proud a překvapivě spousta nabijecek co jsou 1A maji jenom polovinu a jiné co jsou 700mA mi dávají 1A. (možná i víc ale sgs3 víc odebrat neumí.)
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    potreboval bych tip na zdroj k maline B+. mam ji asi mesic a tedka sem ji pouzival jen s Raspbianem a uplne ok. co sem si tedka zacal ale hrat s Raspbmc a OpenElec tak sem narazil na to, ze mam asi blbej zdroj a nezvlada to utahnout (vypadava klavesnice a mys, takze se neda pouzivat...) => na zahranicnich forech jsem si nasel, ze to z 99% dela nevyhovujici zdroj proudu. doted jsem to zivil nejakym cinskym adapterem 5V 1,5A (kterej by mel byt papirove ok, ale realita je asi jina) a jediny dalsi co mam doma jsou k telefonum jen na 500mA. takze shanim neco co opravdu bude fungovat (a nejlip je ozkouseny), abych nevyhazoval penize za zdroj tak maximalne do sbirky :) dik
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    Nezkousel jste nekdo MotionPie?
    Releases · ccrisan/motionPie · GitHub
    https://github.com/ccrisan/motionPie/releases

    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    TRUHLIK: ee, jako http://www.raspberrypi.org/downloads/ na čistou kartu. ale už dobrý, fat32 běhá
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    DOKKTOR: jako noobs z image? fs je bezne soucasti image, staci to na ni rozbalit.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AXTHEB: díky
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DOKKTOR: Téměř jistě fat32
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    nikde jsem to nedohledal: jak mám naformátovat SD kartu, když tam chci instalovat přes noobs? fat32, ntfs, exfat? formátuju ve windows a nabízí to tyto tři jenom.
    PARASONIC
    PARASONIC --- ---
    ELPASO: jj tamten minix znam, byla to jedna z tech shopnejsich droid hracek.

    Uprimne tedka cekam s cim prijde apple na keynote, jesli konecne apple TV se storem ;)
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    PARASONIC: Ah. Sorry. Moje chyba. Videl jsem minix a udelal rychlej zaver :)
    PARASONIC
    PARASONIC --- ---
    ELPASO: tohle urcite nema, to teprv vyjde.

    Narozdil od ostatních se jedná o x86 platformu Intelu. Takže na to půjdou i widle a x86 openelec. Android tam defaultne hazi pouze kuli zachovani nizke ceny.

    Ma to Tabletovyho 4core Atoma, 2 GB ram, 32GB emmc uloziste primo na desce. Tohle narozdil od adroidich ARM procesorů má velký potencial fungovat ;)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    mam v RPi namountovany NFS svazky, je to read-only z debianu v lokalni siti (Gbit). Jen mi prijde, ze to nefunguje moc efektivne, jakoby se po kazdem souboru na chvili "prestalo" a s dalsim souborem zase zacalo, proste pauza. Kopiroval jsem muziku na SD kartu, takze by to mohlo byt pomalosti zapisu na kartu - vyliti bufferu a sync, ne?
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    PARASONIC: ahoj, kamos to ma... je to android (FUJ)... menu rychlejsi, ale nezvladne to napr. prehrat high fps videa napr. z gopro. hlavne, ze to ma dual core :) nechtel bych to doma ani za nic
    PARASONIC
    PARASONIC --- ---
    Ahoj,

    vim ze to sem uplne nepatri ale vzhledem k faktu ze vecina jede Pi pro XBMC muze byt tohle celkem zajmava alernativa ;)

    Minix Neo Z64: mini PC s Atomem Z3735F pro Android i Windows za 129 USD | Cnews.cz
    http://www.cnews.cz/minix-neo-z64-mini-pc-s-atomem-z3735f-pro-android-i-windows-za-129-usd
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Nakonec se to rozjelo, asi uvodni zjistovani updateu a pod. poladil jsem i Dirty Regions a sitovy buffery, vyhazel veci z pameti, snizil rozliseni GUI a jede to na muziku a radia v pohode. Ovladani pres WiFi z tabletu a mobilu. Filmy jsem zatim neresil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam