• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    MARASAN: Pouzivam pretaktovany na max skrz raspbmc a vse ok. Veskera multimedia (vcetne 120fps z gopro hero)jedu z nasu skrz eth a jeste mam ambilight a vse naprosto fpohode
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LUDO: Poplatek za kodek odemyka HW akceleraci; to jeste neznamena, ze to bez ni nepujde vubec. VLC je sice schopny, ale krava rozezrana - proste na takovymhle toustovaci to nepojede poradne nikdy.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ja prave potrebuju jen muziku, ani nemam pripojenej screen, cili sem spokojenej. Ovladani xbmc z tlfonu/tabletu funguje, muzika hraje. na pokusy mam druhy RPi.
    LUDO
    LUDO --- ---
    PISKVOR: som si isty, ze take VLC mi nezvladalo prehrat filmy ani pri zapnutej GPU akceleracii. Kdezto ten OMXplayer je stavany priamo na RPi. A urcite som neplatil ziadny poplatok a h264 filmy to prehravalo.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (a jeste musis mit nakoupeny licence - OMG STO KORUN, TAKOVEJCH PIV!!1! ;))
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LUDO: Dneska uz ti HW akceleraci zvlada kde co - ale pokud vim, podporovany je jenom MPEG2 a WMV, zbytek pojede pres CPU vzdycky.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MARASAN: Hlavne: RPi jako media centrum je zatloukani hrebiku sroubovakem, na to neni staveny; puvodni ucel je testovaci a vyvojova platforma pro IoT (proto ta hromada GPIO pinu). FullHD mi jede v pohode *u HW podporovanych formatu*, u jinych to CPU nezvlada.

    Pokud chces pricetny medialni centrum, kup si na to stroj, kterej je na to stavenej, a ne kontroler k toustovaci ;)
    LUDO
    LUDO --- ---
    MARASAN: svojho casu bol funkcny prehravac na RPi iba omxplayer, vsetky ostatne to tlacili cez CPU, coz ocividne nestiha. Neviem jak sa situacia teraz posunula.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    pripojeny ethernetem, vyhazeny zbytecny demoni vc. DHCP, ale jak pisu: vykon mizernej
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    jak vam vubec jedou filmy? ja mam nepretaktovany B, raspbian a XBMC Gotham. mp3 z karty v klidu, radio primo z url v klidu, ale radia z addonu nestihaji, filmy taky ne natoz full hd. vzhledem k uziti na muziku jsem v klidu, ale nedovedu si predstavit sledovani filmu.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    RENDALF: fullhd to vůbec netrápí pokud to zvládne hw když tam dáš blbej kodek a jede to přes cpu tak to stejně nezvládne.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RENDALF: Pripada mi to jako kanon na vrabce; ani pretaktovany se mi to nijak extra nezahriva.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    FATTY, PISKVOR: no jsem na tomhle poli zelenac, ale rikal jsem si ze kdyz to treba prehrava FUllHD videa nebo podobne, bude to asi vic nalozeny a vetracek by se mohl hodit, za ty prachy... takze picovina?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RENDALF: Pouzivam takhle RPi B bez jakychkoli doplnku a funguje dobre; vetracek mi prijde zbytecnej.
    FATTY
    FATTY --- ---
    K telce si porizovat pi s vetrakem? :)
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    zdravim, jsem novej v tomhle oboru a chystam se poridit rpi jako medialni centrum k telce, myslel jsem z bych koupil od cinana tenhle set http://www.aliexpress.com/...-1-Raspberry-Pi-Rev-3-model-B-Raspberry-Pi-model-B-case/2038175102.html je to dobrej napad? diky
    PYRO
    PYRO --- ---
    ZRIZENEC: mno zalezi jak si náročný :)

    ja to jako torrent + samba + webserver pro stahovaní z venku vetsích dat neměl větší problém.
    Torrent + stahování z venku fungovalo na 40/20 netu skoro vždy na plnou rychlost.
    Samba jako tam už to bylo slabší ale tak na občasný šáhnuti dobrý ...

    jen ten rejd je docela optimisticke, ale přez nějakou sychronizaci v hodinách minimálního zatížení by to asi utáh ale za dost casu :)

    a to mám staré B s 256 mb ramky.

    Teda jo po té co mi odešel disk v NB s mnoha GB fotek (které sem teda nakonec zachránil, sem si koupil plnohodnotne nasko, které směřuji jako plnohodnotné úložiště a je to lepší. Ale jak řikám fungoval sem na tom něco přez rok a dalo se ...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    já všechno provozuju po wifi. je fakt, že pokud rpi neco přehrává, tak nasypat tam neco po wifi je hrůza. já mám ten disk na rpi proto, že rpi nic nežere, takže to može jet furt a spotřebu generuje jednom hdd.
    eště u nás je problém ten, že na noc se vypíná router, takže se to po nastartování občas nechytá a musí se restartovat i rpi (jednodušší než refreschovat data z dns)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    stejne to ale vymenim za atom protoze po tom rpi fakt nejde unic chtit a kdyz pak chci nejakej torrent rychle mam smulu. vic jak ty 3MB to proste nestahuje
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DOKKTOR: ja to mam opacne, rpi nema disk jenu sd kartu bohuzel rpi neumi boot ze site ale data to sype na disk v siti. je to sviznejsi nez kdyz ma hdd na usbcku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam