• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ABE: Ubuntu 12.04 a Lubuntu 14.04; myslim, ze se to i na macu da spustit, mrkni na ubuntu wiki, byvaji tam podrobny navody.
    ABE
    ABE --- ---
    PISKVOR: To je asi moznost. Nevim teda jestli se live distro chytne na macu. Muzes doporucit ze zkusenosti nejaky distro na kterym si to delal?
    Diky
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ABE: Co nabootovat z flashky do Linuxu a vytvorit to tam? (moje obvykle reseni pro "windows stale jeste neumi", mohlo by fungovat i pro OS X)
    ABE
    ABE --- ---
    Vytvářel jste někdo SD kartu s Archlinuxem pro malinu na OSX?
    Zkoušel jsem hledat nějaké návody, ale žádný bohužel nefungoval.
    Podle návodu, který je na http://archlinuxarm.org/platforms/armv6/raspberry-pi to také nejde.
    Na OSX chybí nástroje jako je mkfs.vfat apod. :(

    U RASPBIANu nemam problém. Stáhnu IMG, dd překopíruji a rpi naskočí.
    S Archlinuxem a stejným postupem nic :((
    MUXX
    MUXX --- ---
    KEDRIGERN: Moc jsem to nestudoval, ale cubox-i vypada zajimave. Narazil jsem na nej pri cteni tohoto:
    OpenELEC Mediacenter - [Beta] OpenELEC 5.0 Beta 1 released
    http://openelec.tv/news/22-releases/142-beta-openelec-5-0-beta-1-released
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Máte někdo zkušenosti s banánem? (Banana PI)

    Docela uvažuji, že bych si na něm postavil multimediální centrum. Hodil bych k tomu disk, dvdromku etc. XBMC. A zároveň by to bylo stále PC s kteýrm si jde rozumně hrát :).
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PELDA: v xbmc mi pluginy na online muziku vubec nestihaaji, musim jet primo url (di.fm treba), asi budu teda taky taktovat.
    PELDA
    PELDA --- ---
    MARASAN: jedu na Turbo - 1000 MHz.

    Je to znát hlavně když pouštíš pluginy na online archivy.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    MARASAN: Overclocked. Je to pak cele plynulejsi
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Mate je taktly teda nebo bezi na defaultni takt.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    KAERO: presne jak pises :) ja teda jedu an raspbmc, ale je to asi jedno...
    KAERO
    KAERO --- ---
    raspberry B, HDD pres USB, openelec, prehravani fullhd bez problemu (krome jednoho jedineho dvd-ripu, stacilo stahnout jiny release, nevim co byl za problem). prehravani fullhd a nahravani fullhd z TV zaroven bez problemu. prehravani fullhd zaznamu z TV a nahravani fullhd zaznamu z TV taky bez problemu.

    vetracek - spravna blbost jak obrat neznale :)
    SPM
    SPM --- ---
    TEAPACK: jop, tohle jsem i měl nastavený dobře... jinak jsem to nakonec našel, byla to pěkná blbost :) V tý mojí aplikaci bylo na konci těch dat přiložený CRC, přičemž to počítání CRC, jak jsem ho napsal, bylo, řekněme, ne zrovna efektivní a trvalo celkem dlouho. A při odeslání došlo k tomu, že se poslali data do serialu, pak chvíli nic (jak se to počítalo) a pak CRC. Akorát ten modul na druhé straně ty data už ignoroval, tím že je nedostal všechny včas... Paradoxně tohle je věc, která mě napadla hned na začátku a upravoval jsem to jako první, akorát jsem bohužel přehlíd, že úplně první bajt se do toho portu pošle v aplikaci někde jinde a nevšim jsem si toho :-/ Nicméně ježíškovi asi stejně píšu; mít ten pitomej analyzátor, tak jsem nad tímhle nestrávil 3 dny :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SPM: Pro nastavení pinů na Raspi -> tady je pěkný návod jak to nastavit:
    http://blog.oscarliang.net/raspberry-pi-and-arduino-connected-serial-gpio/
    pak při komunikaci posíláš stringy "do souboru" /dev/ttyAMA0, pokud to chce přímo namapovat piny, tak jsou to GPIO 14, GPIO 15, popř. UART0_RXD, UART0_TXD.
    SPM
    SPM --- ---
    No, asi se vzdávám... upgradoval jsem pyserial tak, abych měl stejnou verzi na RPi jako na WS. Nefunguje. Upgradoval jsem i kernel na RPi na 3.17, co mám na WS, taky nic... napadá mě, jestli to nemůže být nějaký platform specific bug nebo něco takového (ač dumpnutá data na serialu na to nevypadají...) Ale jiný arm, než RPi tu stejně nemám (přistál mi tu ještě alix, ale u něj jsem se zklamáním zjistil, že je to x86...). Asi půjdu ježíškovi napsat o logický analyzátor (ikdyž přestávám věřit tomu, že by i to pomohlo..)
    SPM
    SPM --- ---
    JOHNY_SMRZ: no, zkoušel jsem hledat bugy a u pythonu nenašel... ale zase jsem našel nějakej bug v kernelu toho uart driveru, kterej tam při otevření posílá divná data. Sice mně to po otevření jede ok a potentuje se to až potom, ale jinak to popisem celkem přesně sedí a vystihuje to, proč mi to blbne i na jinak funkčním USB převodníku. Zkusim na RPi najít novější kernel a schválně uvidím, co to udělá :)
    JOHNY_SMRZ
    JOHNY_SMRZ --- ---
    SPM: Ha, nevim kde ale nekde jsem nekdy cetl ze je problem v UART pythonovske knihovne prave pri odesilani.... vubec uz nevim co a jak ale tak jenom nadhazuju jestli by to nemohlo byt ono.... pokud jsem uplne mimo tak to ignoruj ;)
    SPM
    SPM --- ---
    Není tu někdo, kdo na RPi si nějak víc hrál s UARTem? Mám tu takový problém a vůbec netuším, co s ním... Mám UART zařízení, se kterým se snažím komunikovat. Prakticky veškerá komunikace vypadá tak, že já zařízení něco pošlu a ono na to odpoví. Aplikaci jsem zkoušel na stolním PC s USB UART převodníkem. Tam funguje všechno perfektně. Ve chvíli, kdy zařízení zapojím na UART RPi, tak při rychlosti 9600bps taky funguje vše perfektně. Ve chvíli ale, kdy rychlost serialu zvýším, nastávají problémy. Konkrétně pokaždé, když do zařízení z RPi odešlu větší objem dat (~600 bajtů, normálně se posílá tak 10) - zařízení mi už neodpoví (nebo minimálně nevidím na portu žádná příchozí data). Úplně největší sranda je, když USB UART převodník zapojím přímo do RPi - to vykazuje stejně blbé chování (tedy zařízení neodpoví po uploadu větších dat) ani při 9600. Paradoxně pokud cca stejný objem dat ze zařízení stáhnu (tj. přijde na port RPi), tak to funguje korektně i ve vysoké rychlosti. Nějak absolutně nevím, čeho se chytit... Kdyby mi to s převodníkem na stolním PC nefungovalo úplně normálně, tak bych podezříval to zařízení. Ale takhle mi přijde, že se ty uploadované data někde zadrhávají...
    FATTY
    FATTY --- ---
    Openelec + license vse bez problemu, bez pretaktovani. Akorat teda 1080 filmy nejedu (max720), takze neposoudim.. Vetracek uplne zbytecny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam