• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    FATTY
    FATTY --- ---
    Openelec + license vse bez problemu, bez pretaktovani. Akorat teda 1080 filmy nejedu (max720), takze neposoudim.. Vetracek uplne zbytecny.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    MUXX: kolega z prace licenci taky kupoval - kvuli kreslenejm starejm pohadkam pro dite :) to jedine je primarne v mpeg2
    MUXX
    MUXX --- ---
    MUXX: Fskutecnosti raspbmc
    MUXX
    MUXX --- ---
    Me funguje taky vsechno na raspbian. Jediny problem byl divx3, ktery jsem si prekodoval, a ripnuty dvd, ktery se mi reencodovat nechtelo, tak jsem si dokoupil licenci na mpeg2.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    MARASAN: Pouzivam pretaktovany na max skrz raspbmc a vse ok. Veskera multimedia (vcetne 120fps z gopro hero)jedu z nasu skrz eth a jeste mam ambilight a vse naprosto fpohode
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LUDO: Poplatek za kodek odemyka HW akceleraci; to jeste neznamena, ze to bez ni nepujde vubec. VLC je sice schopny, ale krava rozezrana - proste na takovymhle toustovaci to nepojede poradne nikdy.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ja prave potrebuju jen muziku, ani nemam pripojenej screen, cili sem spokojenej. Ovladani xbmc z tlfonu/tabletu funguje, muzika hraje. na pokusy mam druhy RPi.
    LUDO
    LUDO --- ---
    PISKVOR: som si isty, ze take VLC mi nezvladalo prehrat filmy ani pri zapnutej GPU akceleracii. Kdezto ten OMXplayer je stavany priamo na RPi. A urcite som neplatil ziadny poplatok a h264 filmy to prehravalo.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (a jeste musis mit nakoupeny licence - OMG STO KORUN, TAKOVEJCH PIV!!1! ;))
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LUDO: Dneska uz ti HW akceleraci zvlada kde co - ale pokud vim, podporovany je jenom MPEG2 a WMV, zbytek pojede pres CPU vzdycky.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MARASAN: Hlavne: RPi jako media centrum je zatloukani hrebiku sroubovakem, na to neni staveny; puvodni ucel je testovaci a vyvojova platforma pro IoT (proto ta hromada GPIO pinu). FullHD mi jede v pohode *u HW podporovanych formatu*, u jinych to CPU nezvlada.

Pokud chces pricetny medialni centrum, kup si na to stroj, kterej je na to stavenej, a ne kontroler k toustovaci ;)
    LUDO
    LUDO --- ---
    MARASAN: svojho casu bol funkcny prehravac na RPi iba omxplayer, vsetky ostatne to tlacili cez CPU, coz ocividne nestiha. Neviem jak sa situacia teraz posunula.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    pripojeny ethernetem, vyhazeny zbytecny demoni vc. DHCP, ale jak pisu: vykon mizernej
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    jak vam vubec jedou filmy? ja mam nepretaktovany B, raspbian a XBMC Gotham. mp3 z karty v klidu, radio primo z url v klidu, ale radia z addonu nestihaji, filmy taky ne natoz full hd. vzhledem k uziti na muziku jsem v klidu, ale nedovedu si predstavit sledovani filmu.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    RENDALF: fullhd to vůbec netrápí pokud to zvládne hw když tam dáš blbej kodek a jede to přes cpu tak to stejně nezvládne.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RENDALF: Pripada mi to jako kanon na vrabce; ani pretaktovany se mi to nijak extra nezahriva.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    FATTY, PISKVOR: no jsem na tomhle poli zelenac, ale rikal jsem si ze kdyz to treba prehrava FUllHD videa nebo podobne, bude to asi vic nalozeny a vetracek by se mohl hodit, za ty prachy... takze picovina?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RENDALF: Pouzivam takhle RPi B bez jakychkoli doplnku a funguje dobre; vetracek mi prijde zbytecnej.
    FATTY
    FATTY --- ---
    K telce si porizovat pi s vetrakem? :)
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    zdravim, jsem novej v tomhle oboru a chystam se poridit rpi jako medialni centrum k telce, myslel jsem z bych koupil od cinana tenhle set http://www.aliexpress.com/...-1-Raspberry-Pi-Rev-3-model-B-Raspberry-Pi-model-B-case/2038175102.html je to dobrej napad? diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam