• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    KAERO
    KAERO --- ---
    MUXX: ja teda musim u sveho disku nastavovat usinaci hdparm po kazdem preruseni napajeni, nepamatuje si to. u jinych disku to je jinak?
    TR1
    TR1 --- ---
    MUXX:
    Ja podezrivam ramecek, mam v nem jiz 5 disk (Hitachi, Fujitsu 2x Seagate i WD) a vsechny disky se vypinaji shodne po 60 vterinach necinnosti.

    KAERO:
    Nedostatecnym napajenim to nebude. Pouzivam 2A adapter a k RPI mam pripojeny pouze ext. disk a sitovy kabel, nic vic. Navic pri kopirovani ktere jsem provadel v delce cca 45 minut by se nedostatecne napajeni projevilo tim spis ale neni tom tak, disk se vypnul az po jeho dokonceni.
    MUXX
    MUXX --- ---
    TR1: ještě mě napadla jedna věc - ten hdparm je záležitostí disku. mělo by to jít nastavit přes jiný USB/SATA a pak vrátit zpátky do i-teku. každopádně já měl po ruce 3,5 rámeček a už to měsíc plánuju prepojit zpátky do 2,5.
    TR1
    TR1 --- ---
    Ted jsem zkusmo pripojil ramecek primo k NTB a ten stejny problem takze to bude asi delat ta mrcha i-tech :(.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    Mam problem s parovanim RIITEK RT-MWK02 do banana, ktery jede na adroidu. Nemate zkusenost s parovanim bluetooth donglu? kdyz jsem zkousel rapsbian vsem jsem pres terminal naparoval ale android ho vubec nevidi...
    KAERO
    KAERO --- ---
    TR1: a se samostatnym napajenim disku si to zkusil? nemuze byt ze pretizeni vyvola pokles napeti co disk/OS nezvladne?
    A jakou mas na RPi distribuci? Mam pocit ze raspbian zadny hdparm nenastavuje, tj. normalne by disk nemel usinat. Jo a hdparm chce sudo.
    TR1
    TR1 --- ---
    SPM:
    ramecek jsem koupil teprve vcera (i-tec) a zatim jsem ho jinde nez k RPI pripojeny nemel. Dnes v noci ho na zkousku pripojim k notebooku a uvidim. Take jsem si na zkouseni pribalil jiny ext. ramecek a nekolik 2.5" disku.

    MUXX:
    Aby ti bezel externi 2.5" disk bez pridavneho napajeni musis v /boot/config.txt pridat tyto prikazy:

    max_usb_current=1
    safe_mode_gpio=4

    Me tez prijde jako by nepropustil prikaz hdparm protoze pokazde dostanu hlasku:
    G_IO: bad/missing sense data, sb[]: 70 00 05 00 00 00 00 0a 00 00 00 00 20 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    ZPC: noooo tak toto je jeden z nejhodnotnejsi prispevku za posledni mesice :)) neco jako tento muj, ale neodolal jsem ;)
    MUXX
    MUXX --- ---
    TR1: jaky disk a pres co to mas připojené? me se 2,5" ani neroztoci a když roztoči tak USB v rámečku nepropustí hdparm prikazy. nakonec jsem musel koupit jinej ramecek s externím napájením.
    ZPC
    ZPC --- ---
    taky jsem pořídil RPi2 ... roztomilé... s linuxem jsem nedělal cca 15 let, takže je co oprašovat...
    SPM
    SPM --- ---
    TR1: Nemůže to být nějaká super funkce přímo toho externího disku? Tedy, když ho připojíš k normálnímu PC, tak taky usne nebo jede normálně?
    TR1
    TR1 --- ---
    Ahoj, poridil jsem si sve prvni rpi (rpi2) a postupne do toho pronikam. Momentalne se ale celou noc trapim a uz nevim kudy kam s usinamim externiho disku kazdych cca 30-60 sekund. Neporadil by mi nekdo, jak to uplne vypnout nebo alespon prodlouzit na nekolik desitek minut?

    prikaz hdparm -S xxx /dev/sda o kterem se na netu vsude pise pise mi zkratka nepomaha :(
    KAERO
    KAERO --- ---
    MILAZAJICEK: jo tu jsem mel taky, a ta byla super, trackball perfektni.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KAERO: já mám předchozí verzi bez podsvícení ale s celkem velkym trackballem
    KAERO
    KAERO --- ---
    jo, fyzicky vypinac na klavesnici je s deckama nutnost :)
    mam tohle:
    http://www.amazon.com/Lenovo-Multimedia-Remote-Keyboard-N5902/dp/B005OTXLLC
    to kolecko uprostred funguje jako touchpad, ale je to moc male. jinak ale baterky vydrzi a logitech pod linuxem fungoval vzdy vyborne
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KCHARI: mně to funkuje. touchpad si dělá co chce jenom když k němu přiblížím ruku. je trocha citlivější, nemusí se přímo dotknout, to je fakt. já ho stejně nepoužívám ;) odpojit se zatím neodpojila nikdy, ani baterka se zatím za půl roku nevybila - ale my to teda vypínáme kvuli děckám, aby s tím neblbli
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    DOKKTOR: mam tu samou a nespokojenost. touchpad si sem tam dela co chce, občas se klavesnice odpojuje... priste kupuju něco lepšího :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PISKVOR: na bt potrebujes u maliny dongle tak jako tak, tak je lepsi si koupit nejakou klavesnici, co ma dlouhou vydrz. Logitech takovy treba dela, tam mi vydrzi baterka rok a vic a to i v mysi
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    AZIM: Ty "sjednocený" mají výhodu, že se do zařízení tváří jako normální USB klávesnice, zatímco BT potřebuje ještě párovat v OSu. Zase na ty proprietární potřebuješ zvlášť USB dongl.
    AZIM
    AZIM --- ---
    ahoj, jakou doporucite wireless keyboard na raspi2 na kterym bezi vicemene jenom openelec ... ted mam usb ale rad bych se toho kabelu zbavil, nevim jestli logitech unifyi... nebo nejakou bluetooth ? zkusenosti ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam