• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    JOPS: vypínání tv jsem tu řešil tak před měsícem. úspěšně:)
    PARASONIC
    PARASONIC --- ---
    JOPS: nevypinat, malina nic nezere (rozumej neco kolem 3W)
    riziko likvidacejepomerne slusne, sam sem si takhle dokonceuzjednou rozes...open elec a musel sem si prenastavovat
    KAERO
    KAERO --- ---
    JOPS: malina se neumi fyzicky vypnout jako pocitac. presneji operacni system na maline se ukonci, ale cipy jsou pote porad napajeny a bezi. pokud malinu vypnes stylem vypnout OS, odpojit z napajeni, je to uplne v poradku. pokud se ti nechce vypinat OS a rovnou to odpojis z napajeni, vicemene se nic nestane, jen je pomerne male riziko ze se neco pokazi na sd karte.
    pokud jsi teda maline vypnul OS, ale nechal si ji v napajeni, tak ti stejne zrala elektrinu :) a tedy muzes ji nechat zapnutou nonstop :)
    ad televize - napriklad moje TV samsung ma nastaveni, jestli ma/nema reagovat na prikazy zapnout a vypnout co jdou pres HDMI.
    JOPS
    JOPS --- ---
    hoj lidi,

    poridil jsem si Raspberry Pi 2 a mam dotaz :) chci, aby mi to slouzilo jako "HTPC". Openelec s Kodi nainstalovano, vsechno v pohode, ovladac od TV jde ani nevim jak, rozchodil jsem i klavesnici pres BT. Vsechny filmy to kupodivu taky poznalo, takze az se v pohode.

    S cim mam problem.

    Nevim jak tu krabicku ozivit :) kdyz chci na neco koukat, tak to vyndam a zandam z napajeni, coz je pro me naprosto barbarsky zpusob. Vypnout to umim (akora me sere, ze se mi vypne i TV, coz o to nestojim)
    Napajeny to mam klasicky ze zasuvky, nevim, zda to chci mit napajene z TV, coz by asi vyresilo problem se zapinanim... ale nerikejte mi, ze to bezi porad, vim, ze to zere nula nula nic, ale nepotrebuju, aby to bezel nonstop...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    AZIM: ale jde se pripojit k jinemu kompatibilnimu backendu nemusi bezet nutne na tom rpi.
    AZIM
    AZIM --- ---
    KAERO: takze mas v raspi normalni USB tuner a v nem pichnutou antenu ... ok, ja jsem myslel ze je mozny nejak se pripojit k tomu tunneru v televizi a ovladat ho z rpi ... to jsem se teda dost prepocital :(
    KAERO
    KAERO --- ---
    AZIM: pochybuju ze nejake pvr pro kodi pracuje primo s panasonic telkou, teda asi tezko panasonic doda informace jak ji ridit pres nejaky port. To ze ti funguje dalkove ovladani pro tv i pro kodi je diky tomu ze telka i malina umi standardt HDMI CEC.

    treba ja to mam tak, ze k maline je do usb pripojen tv dongle. na maline (kodi) bezi tvheadend jeho cast backend i frontend. frontend je to co pak vidis v kodi, tedy volba kanalu, televizni program. backend se pak stara o nahravani a prehravani z toho tvdonglu. tedy malina dokaze nahravat/prehravat televizi i kdyz je televize vypnuta. a vubec nejlepsi je ze se muzu pripojit na ten backend i pres lokalni internetovou sit, takze kdyz jdu neco delat do jineho pokoje, tak si tam prenesu notebook a na nem si pustim tu telku jako pozadi. idealni pro bastleni a pajeni, a nemusel jsem kupovat telku do jineho pokoje :)
    AZIM
    AZIM --- ---
    tak jsem panove uplnou nahodou zjistil, ze ovladani co mam k TV mi v pohode ovlada kodi ktery mi bezi na tom raspi2; co sem asi ale porad nepochopil je PVR ... ja mam za to, ze je to pristup k telce prave skrz Kodi ... kdyz ho povolim, tak at vyberu jakejkoliv backend tak se to nijak s televizi nesparuje, nevim co mam na ty telce udelat nebo jak to zapnout ... je to panasonic tx-47as650e ... sama telka nahravat umi do usb portu na disk, je dost mozny ze potrebuju stahnout nejakej plugin pro tu moji TV ale jsem z toho celkem jelen ...
    TR1
    TR1 --- ---
    A nemusi se treba kvuli kompozitnimu vystupu modifikovat config.txt?

    hdmi_ignore_hotplug=1/0
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    ELPASO: jjo, sdkartu mam. Ten HDMI uz mam objednanej tak snad to pojede.

    KAERO: Jo neco takoveho :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    ISATAG: a nemelo by to psat 'no video input'?
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    ISATAG: kup si HDMI behem nasleduji hodiny nekde v kiosku cestou z prace nebo ze skoly a timto problemem se dal nezabejvej

    btw mas v tom SD kartu se systemem? :)
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Mam dotaz. Koupil jsem si Pi 2 a nejde mi to pripojit k Samsung TV pres A/V konektor. Na televizi mi to pise 'no video output'. Vedel by nekdo kde je problem? Behem tydne si koupim HDMI kabel a to by snad melo uz jit, ale je divne ze tohle mi nejde.
    MUXX
    MUXX --- ---
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    SUCZKER: tak RPi předběžně udáno.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SUCZKER: hodilo
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Hodilo by se nekomu na neco uplne to prvni RPi s 256MB? Koupil jsem to tenkrat, vyzkousel, zjistil, ze to je moc pomaly na to, co jsem s tim chtel delat, a od ty doby se mi to vali doma. Necham to klido zadara i s nabijeckou. At to ma nejaky vyuziti. Kdyztak posta.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KAERO: ja myslim, ze je to stejny vsude
    KAERO
    KAERO --- ---
    MUXX: ja teda musim u sveho disku nastavovat usinaci hdparm po kazdem preruseni napajeni, nepamatuje si to. u jinych disku to je jinak?
    TR1
    TR1 --- ---
    MUXX:
    Ja podezrivam ramecek, mam v nem jiz 5 disk (Hitachi, Fujitsu 2x Seagate i WD) a vsechny disky se vypinaji shodne po 60 vterinach necinnosti.

    KAERO:
    Nedostatecnym napajenim to nebude. Pouzivam 2A adapter a k RPI mam pripojeny pouze ext. disk a sitovy kabel, nic vic. Navic pri kopirovani ktere jsem provadel v delce cca 45 minut by se nedostatecne napajeni projevilo tim spis ale neni tom tak, disk se vypnul az po jeho dokonceni.
    MUXX
    MUXX --- ---
    TR1: ještě mě napadla jedna věc - ten hdparm je záležitostí disku. mělo by to jít nastavit přes jiný USB/SATA a pak vrátit zpátky do i-teku. každopádně já měl po ruce 3,5 rámeček a už to měsíc plánuju prepojit zpátky do 2,5.
    TR1
    TR1 --- ---
    Ted jsem zkusmo pripojil ramecek primo k NTB a ten stejny problem takze to bude asi delat ta mrcha i-tech :(.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    Mam problem s parovanim RIITEK RT-MWK02 do banana, ktery jede na adroidu. Nemate zkusenost s parovanim bluetooth donglu? kdyz jsem zkousel rapsbian vsem jsem pres terminal naparoval ale android ho vubec nevidi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam