• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    TR1
    TR1 --- ---
    RAINBOF:
    njn neda nic delat, kdyz ho chces hned :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TR1: no fuj ten je prepalenej ale jo diky za tip nic jinyho nezbejva...
    TR1
    TR1 --- ---
    RAINBOF:
    Mini počítač RASPBERRY Pi 2 Model B | Alza.cz
    https://www.alza.cz/raspberry-pi-2-d2307258.htm?o=1
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    prosim nevite kde dneska sehnat jedno raspi 2 ?
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    SUK: Hm. Nepomohlo. Tak to asi smaznu.. Nebo to proste necham.. co si budem povidat - strasi mi to akorad na zacatku session kdyz se prihlasim..
    SUK
    SUK --- ---
    ISATAG: hod ten soubor nekam na nopaste, gist nebo tak. Kazdopadne, pokud netrvas na kompletaci lajny pro JACK, tak soubor muzes s klidem smazat, nebo presunout jinam. Posledni, nejlepsi moznost bude
    apt-get install bash-completion --reinstall - Pokud ovsem neni chyba uz nekde v balicku
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Zdravim, mam dotaz. Z nejakeho duvodu se mi objevuji nasledujici errory pri ssh prihlaseni:

-bash: /etc/bash_completion.d/jackd: line 103: unexpected EOF while looking for matching `"'
    -bash: /etc/bash_completion.d/jackd: line 104: syntax error: unexpected end of file

Ve zminenem fajlu /etc/bash_completion.d/jackd jsem nenasel nic neobvykleho. Vedel by nekdo jak tu chybovou hlasku odstaranit?
    Je mozne cely ten soubor smazat nebo alespon zakomentovat aby mi to nedelalo neplechu?
    FOLAS
    FOLAS --- ---
    Dneska zdarma na packtpub BeagleBone Home Automation. Není to uplne Raspberry, ale i tak si myslim, ze se muze minimalne hodit pro mistni osazenstvo.
    Free Learning | PACKT Books
    https://www.packtpub.com/packt/offers/free-learning
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    Delal jste si nekdo nekdy z RPi mobil? S tim Zero by z toho mohl byt docela pekny kousek kdyz je tak malinkaty :)

PiPhone - home-made Raspberry Pi smartphone - Raspberry Pi
    https://www.raspberrypi.org/blog/piphone-home-made-raspberry-pi-smartphone/
    TyTelli - a DIY Smartphone - Raspberry Pi
    https://www.raspberrypi.org/blog/tytelli-a-diy-smartphone/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KAERO: resizefs trva dlouho? Neni lepsi udelat si image SD karty na disku a resizefs pustit na image? kdyz jsem resizoval ext3@LVM, neprislo mi to tragicky pomaly, s SD kartou si to ovsem umim predstavit...
    KAERO
    KAERO --- ---
    PISKVOR: aha, sorry jsem se prehledl v tech velikostech a otocil to. ano staci zkopirovat soubory.

resizefs trva straaaasne dlouho, ale funguje to.
    SUK
    SUK --- ---
    Na resize bych se vykaslal - na zmenseni budes cekat celou noc, mozna ne jednu. Zkopirovat.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    THOMASMORTA: Ne. Defragmentací pořád můžeš dosáhnout stavu "10 GB prázdného místa - 1 GB defragmentovaných souborů - 4 GB prázdného místa - 1 GB defragmentovaných souborů;" negarantuje, že ty defragmentovaný soubory budou na fyzickým začátku média. Ačkoli viděl jsem nějaký nástroj, který snad dokáže takovou jako-defragmentaci udělat, právě kvůli zmenšování; teď ho nedohledávám.

Nicméně zrovna u Kodi jsem volil co nejrychlejší "na starý SD kartě backup nabízený systémem, čistá instalace na novou SD kartu, překopírování backupu, restore na nové SD kartě, hotovo."
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    THOMASMORTA: ext4 defrag moc nechape.
    ciste s pohledu prosraneho casu bych volil cisty install a cp
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    PISKVOR: A nepomohla by před tím defragmentace?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    díky za rady, nejak se s tím poperu
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    U RPi mi zatim vzdycky stacilo spravne zformatovat kartu a pak uz jen kopirovat soubory
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KAERO: Jenže bitova kopie z vetsiho na mensi je ruska ruleta. dd ti zkopíruje z 16gb karty těch 2g, co jsou v prvních blocích; blbý je, že i když ty soubory zabírají míň, nemusí být nutně nacpaný na fyzickým začátku karty: filesystem si je muže umístit fyzicky kamkoli, kde má blok oznacenej jako prázdný. (a to i kdyby zapisoval do nejnizsiho volneho bloku - priklad: zaplnís postupně kartu, pak smažeš ty soubory ze začátku, a máš FS, kde je prvních fyzických 2gb téměř jistě oznacenych jako volne misto)

TL;DR: Pokud to bude fungovat, tak úplnou náhodou.

Jinak k dotazu: netřeba bitové kopie, stačí zkopírovat soubory (ale včetně typu, vlastníka, skupiny a práv ).
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK:
    no mimo toho testování by mě to zajímalo zda to má praktický aplikace. Nevim co roupama :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam