• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    TR1: raid samozrejme ma smysl, kdyz se ti ty data meni prubezne. ale jestli jde o zalohu jednou za mesic, tak bych si tam asi netahal dalsi promennou, co to komplikuje a proste to zkopiroval :)
    TR1
    TR1 --- ---
    GHORMOON:
    no uvidime, treba ti dam za pravdu ale nejdriv si to vyzkousim :)
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    TR1: jestli pak nebude spolehlivejsi a jednodussi ho proste zkopirovat na obe karty ... :)
    TR1
    TR1 --- ---
    SPM:
    mam pujceny flashdisk tak to zkusim zkombinovat s jednou pametovkou co mam volnou abych si otestoval zda to vubec jde a taky rychlost zapisu. Jinac je samozrejme, ze tu zalohu budu mit jeste i jinde. Tohle by bylo fakt pro vsechny pripady kdyby zkolaboval muj pc a treba i externi disk. Zalohu delam vzdy 1 den v mesici do 8GB truecrypt kontejneru jehoz kopii bych pro vsechny pripady zkopiroval jeste na RPi
    SPM
    SPM --- ---
    TR1: nezkoušel jsem, ale teoreticky nevidím moc důvod, proč by to na linuxovém SW RAIDu nemělo fungovat. Potencionální problém může být, že to do toho USB bude rvát 2x tolik dat, takže zápis bude pomalejší, než kdyby tam byla jenom jedna karta. Pak bych asi vypl automatický resync RAIDu po x dnech, co minimálně v čistém debianu někde zakopaný je. A pak teda díky mým dobrým zkušenostem s kvalitou SD karet bych se zamyslel, jestli ty data stejně ještě nervat někam jinam, aspoň jednou za x hodin :-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SUMI: imho neni treba.
    nainstaluj raspbian, do nej nainstaluj kodi a pak na foru si najdi jak se dela manualni instalaci retropie
    SUMI
    SUMI --- ---
    Ahoj, poradil by mi někdo prosím, jak k dualbootu raspbianu (mate) a openelec dostat retropie? Pokud bych ty první dvě instaloval přes Noobs? :) Díky, jsem v tomhle všem poměrně nový.
    TR1
    TR1 --- ---
    SPM:
    vsak ja bych nechtel zalohovat system ale svoje data takze by obe pametovky byli v USB a nasdilene
    FATTY
    FATTY --- ---
    TRAVIX: :D
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    btw, jak jsem řešil web.py a spol.. tak jsem vybral bottle, princip stejný, syntaxe jednodušší.. ale byl jsem s tím úplně marnej. vůbec mi neseděla ta "filozofie", že si budu definovat každou stránku v pythonu a pak si pouštět webserver..
    skončil jsem nakonec u apache + php a jsem happy. né, že bych v php kdovíco uměl, ale už jsem se s ním setkal několikrát, tak je to třeba tím, ale stránky jedou a chápu proč.
    pomocí wiringpi se dají gpio hezky ovládat a časem třeba zahodím všechny ty system() a exec() a nahradím něčím jako wiringpi-php
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Dobře, tak kdybych se vydal cestou XBMC, budu nepochybně potřebovat USB satelitní tuner. Víte o nějakém, který spolehlivě funguje? Googlení nepomohlo, i na oficiálních diskuzních fórech jsou spíš obecné debaty (jaký typ firmware atd.). Nebo ještě jinak: Máte osobní zkušenost s nějakým, který funguje?

    Nevadí, že třeba není dostupný na českém e-shopu, objednám si ho případně ze zahraničí.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SPM: no tak kartu prehodis. to bych nevidel jako tragicky.
    SPM
    SPM --- ---
    TR1: nějak nevím, co bys tím získal. Je tam stejně slot jenom na jednu kartu, takže druhou bys musel dát do USB čtečky a tím pádem když se posere ta karta přímo v malině, tak ti ten systém stejně nenajede...
    TR1
    TR1 --- ---
    Ahoj, zkousel nekdo v RPi2 2 pametove karty v raidu1? :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TRAVIX: v obecné rovině ano ale není to prostá práce.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    RAINBOF: Nepochybuju, že v případě TV by asi bylo lepší řešit to přes XBMC a skutečně ji použít jenom jako monitor. Nicméně já se v tuhle chvíli pohybuji spíš v rovině "proof of concept". Prostě chci zjistit, jestli jde z maliny vyrobit na síť připojené USBčko. Takové zařízení by pak mělo 1000+1 využití, nejen jako externí disk k televizi.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIKROM: jo podle compute boardu.. koukal jsem na to ale nemyslim ze to zvladne kazdy
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    https://openhardwarecoza.wordpress.com/...7/raspberry-pi-zero-4-port-usb-hub-open-source-pcb-design/ cool! "Yip, the ide is that you can acually reflow this board onto the back of a Pi Zero!"
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISKVOR: No a pak tu mame problem s tim ze s celym USB stackem nad USB portem se muzes rozloucit nebot co ? nebot mas dve strany Master proti sobe. takze napriklad bys musel nejak vyresit to abyse ti nepotkala napajeni v USB, mene zname USB compute module na to ma takovy hack, ma integrovanou pamet do ktere jde zapisovat jako do flash a to oboustrane. hadam ze kdybys mel maly system v ram uz by to slo... hadam ze to ale neni to co hledas.

    napada me ze vlastne slo by pouzit host-to-host kabel ale to te nijak nezbavuje nutnosti poresit to softwarove. (neco musi to zarizeni vyrobit) jeste o tom budu premyslet ale obecne mi to prijde jako neskutecna blbost a pokud mas nevyhovujci telku a chces elegantne hackovat tak bych asi telku promenil v obri monitor a vse resil v ramci Raspi. muzes jit tak daleko ze si koupis vlastni LVDS driver (ten nahradi elektroniku v telce a vyrobi z toho skutecne jen monitor)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    TRAVIX: kazdej se nejak bavime, ale osobne jsem nevidel SmartTV ktera by se rychlosti funkcema a prehlednosti jen vyrovnala XBMC/KODI takze reseni nahodit to na RPI bude pro uzivatele nebyvalej komfort a úložiště ze byt kdekoliv.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RAINBOF: Jo. Ale jen jednosměrně, to bude kámen úrazu m
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam