• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KAERO: pri normálním vypinani tv za vic nez 3 roky nikdy. Problém je pokud se pi vypne když bootuje. tam je realna sance poškození fs pri zapisu. takže je pravda, ze kdyz sinator zjistil jaka je super zábava. furt vypínat a zapínat tv, mel sem 3 měsíce malinu v zásuvce nez ho to přešlo.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    AQUARIUS: to zni jako prijemny bastl. mas nejaky howto nebo si to budes stavet na koleni?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    LEXXA: PXE boot pres sit bez SD karty a nasledne NFS root. Sice bych teoreticky mohl uvazovat o tmpfs image, ale Pi zase tolik pameti nema a nekam se stejne musi ukladat treba thumbnaily, takze NFS je stejne nutnost. Databazi mam externi mysql (nebo teda dneska mariadb).
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    AQUARIUS: planuje plny pxe boot pres sit nebo boot ze sd a mount / pres nfs?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    KAERO: mam to vyreseny uplne stejne a pokud vypinam pres kodi - shutdown, tak to je v pohode. Pokud zapomenu a vypnu televizi ovladacem, muze to vest k poskozeni karty. Proto taky jako dalsi level planuju nahrazeni stavajiciho Raspberry Pi 1 B za Pi 3 s bootem pres PXE.
    KAERO
    KAERO --- ---
    PISTA1: a pokazila se ti nekdy sd karta pri tomhle tvrdem vypinani?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GANDALFSEDY: neee :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GANDALFSEDY: Presne tak. Ale uz co, udelam to poradne. mel jsem puvodne na mysli zda se to neresi nejaky hotovym boardem.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    RAINBOF: me se to reseni z ty stranky libi kvuli tomu jak je to jednoduchy a pritom promysleny a zbytecne nevyhodis atmegu ktera by pak sama musela asi zustat zapnuta i kdyz v nejakym sleep modu hadam
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GANDALFSEDY: takže ubastlit. já teda mel v hlavě udělat to atmegou. ale pár trandaku me nezabije.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    PISTA1: to neni zrovna idealni pac sd karta :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: jenze za telku ovládám přes cec. takže co chceš detekovat.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: už pár let mám malinu napájenou z USB přímo v televizi, takže se zapne při zapnutí telky a natvrdo vypne při jejím vypnutí.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RAINBOF: vypínání přes terminál nebo tlačítko + skriptík, u tebe by asi stačilo detekovat jestli je televize zapnutá a když jí někdo vypne, tak spustit "poweroff" =)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Nevite jak se na raspberry pi vlastne resi vypinani a zapinani ?

    Chci dosahnout plne integrace s televizi a zda se ze situace je takova nijaka. Tak se chci zeptat zda neexistuje uz neco hotoveho nez pujdu do bastleni.

    zatim jsem jen postoupil do faze ze vim jak bych to udelal.
    rpi ze zapina se reset switchem a vypina "ruco" pres shutdown. to znamena ze budu muset mit "neco" co bude cihat na to zda na ovladaci nemackam ON aby raspberry zaplo. dal vypnuti pak pres osmc/openelec. + hack pro to "neco" aby mi pri nabootovanem systemu neudelal reset kdykoliv stisknu power. (asi bych to resil sepnutim pinu po startu OS)
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    GANDALFSEDY, LEXXA,TEAPACK: Vyřešeno, díky
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    AILAS: nedostanu se zevnitř ani na router od UPC a z vnějšku se na svuj komp dostanu, ale na Raspi ne... jako by to Raspi bylo nějakym způsobem blokovaný...

    Jinak po vrácení původního Raspi (1B) s původním image, se mi v DHCP Listu objevilo už s jinou MAC, ale předtím byly 100% stejné, protože mi zůstalo aktivní pravidlo na statickou IP podle MAC adresy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam