• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    FATTY
    FATTY --- ---
    ANDY_WARHOL: rozliseni ani tak nevadi, ja nemam rad tu titernost, ktera te nuti porad nekam skrolovat, a to jde bez klavesnice blbe.. Ono vubec, v terminalu na mobilu nebo tabletu trpim jak zvire..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FATTY: malej, jako ze si tam nezobrazis poradne nejaky dokument ? tak to ti tohle moc vyhovovat nebude, kdyz to ma mizerny rozliseni....
    JIMX
    JIMX --- ---
    FATTY: to nerozporuju, tablet není na práci ... mne zajímá, k čemu je dobrej málo výkonnej NB s klávesnicí, na co by nestačil tablet ... velikost obrazovky 14" vs 10" na konzumování obsahu neberu jako argument :-)

    jenom pro jistotu, nechci nikomu vymlouvat, že si to chce koupit, jenom mi není prostě jasnej ten segment, pro koho je to určený a zajímalo by mě to :-)
    FATTY
    FATTY --- ---
    JIMX: tablet je zoufale malej.. aspon teda ja na nem nedokazu delat nic rozumnejsiho, nez si v kuchyni zobrazit recept, nebo pustit internetovy radio.. co se da zvladnout na prtavci, na to pouzivam mobil.. kdyz uz musim (bez klavesnice jako bez ruk).
    JIMX
    JIMX --- ---
    TEAPACK: a proč si netaháš PDFka a kreslící programy na tabletu? Nebo u rozvadeče potřebuješ psát dlouhý texty? ... snad jedině kdyby to byly nějaký síťový prvky a mělo to i sériovej port, tak si dovedu představit, že na správu by se to hodilo :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    me by se to libilo, kdyby to bylo jako stavebnice, dal bych si tam jinej display, s lepsim rozlisenim, tech 1300 je dneska uz ponekud nahovno
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    TEAPACK: Já mám doma Intel Compute Stick se stejnou konfigurací, akorát tam není ARM, ale Atom a zvládá to víceméně jenom 1-2 taby v opeře a maximálně streamuje video. Umím si na tom představit maximálně psaní textu / kódu. Ale za tu cenu se dají přimhouřit oči nad kompromisem cena/výkon.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    JIMX: Taky na stránkách píšou, že pokud to chceš používat místo pracovního notebooku nebo školního notesu, tak se máš raději kouknout jinde...

    FATTY & ATOMSK: jo, já si to "objednal", jako plnohodnotnej terminál abych přes něj mohl tahat PDFka a kreslící programy rovnou k rozvaděči bez strachu, že si rozmlátím pracovní noťas....

    Navíc, co jsem měřil spotřebu Pine64 A+, tak v idle si bere 1.3W s vypnutým displayem a při plné zátěži tam je kolem 4W, ale přesněji to budu měřit až tenhle víkend, protože už mi konečně přišly akumulátory =)
    JIMX
    JIMX --- ---
    já teda vůbec netuším, k čemu je to dobrý ... na browsení na cestách mi přijde logičtější tablet ... a na práci plnohodnotný NB

    dokonce i pro mojí ženu, která si k notebooku sedne jednou za 14 dní, zbytek vyřizuje z mobilu, ale hodilo by se jí něco ultra přenosného na sem tam nějakou cestu, bych volil spíš dva v jednom s woknama, než tohle
    FATTY
    FATTY --- ---
    TEAPACK: tak to jsem zvedav.. tenhle segment je imo porad nevyuzity. Normalni notebook na beznou praci s intelem se da koupit kolem 6-7t., tablet kolem 1,5-2. Komfort klavesnice a displeje za takovou cenu, na browseni na cestach/dovolenych je lakave i pro me - a to ja nic takoveho nepotrebuju v podstate :)
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    TEAPACK: Wow, že by náhrada za rozsekanýho transformera? Moc pěkný kousek a cena.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    AILAS
    AILAS --- ---
    GANDALFSEDY: Na Lanzarote a Fuerteventura máme naštěstí ubytování :-)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RAINBOF: Chtěl jsem tím říct, ža ten produkt je primárně určen lidem, kteří chtějí modulární řešení - je to podobné, jako ses vyjadřoval o Lego Mjndstorms. Já si ze monitor pořídil, protože k němu na kickstarteru vyrobyli skvělý case a mám tak tablet poskládaný opravdu metodou lego. To opravdý nic nemění na tom, že DIY řešení by bylo levnější a lepší, ale já si raději připlatím za dobrý polotovar.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    AILAS: doufam, ze je to aspon semi-geodesic :)
    AILAS
    AILAS --- ---
    GANDALFSEDY: Za 2 měsíce tam budu projíždět se stanem :-)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    TEAPACK: To neni ani co bych hledal.. nepotrebuju z toho mit dalsi router doma :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TOMINO_I: na armbianu mají spoustu desek, o kterých jsem něměl tušení.... =) a u téhle se dva M2 sloty hodí =)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    TEAPACK: Tak to netusim, tuhle desku vidim prvne, nebo jsem si ji vubec nevsimal, diky te velikosti ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THOMASMORTA:
    jinak receno mi to tlaci s pohadkou. to na vysledku nic nemeni.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TOMINO_I: to je jako zmenšenina tohohle?
    Clearfog PRO – armbian
    https://www.armbian.com/clearfog/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam