• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    KAERO
    KAERO --- ---
    REDSNAKE: si ne, kdyz: Moonlight is an open source implementation of NVIDIA's GameStream, as used by the NVIDIA Shield, but built for Linux/OS X/Windows.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KAERO: ja mam amd, tak to asi ani nemam zkouset,co
    KAERO
    KAERO --- ---
    REDSNAKE: jo, hral jsem si s tim, mam nvidia grafiku a zkousel to na RPi 1 se skyrimem. Celkem to fungovalo svizne, akorat ty 3 roky zpatky to bylo trochu chybove a padalo to jednou za 10 minut. Dneska uz ty chyby snad vychytali, ale ja uz nemam na to cas :(
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    TEAPACK: jeee, pinebook neznal jsem! kde se to u nas da sehnat ??
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEAPACK: no, to by asi na hraní moc nebylo. Spíš jsem si myslel na Moonlight, ale zjistil jsem, že to podporuje Nvidia a já mám AMD..
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    REDSNAKE: Pokud ti stačí VNC server, tak to funguje v pohodě ;) pracuju takhle z PineBooku na kompu s Win10 i na serveru ... =) na PC potřebuješ tightvncserver a na Raspi xtightvncviewer ;)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    zkoušeli jste přes raspberry streamovat hry z PC do televize? Jestli se tím vůbec zaobírat a tak...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AILAS: to nevim ale zjistim mam na tom 6a zdroj :) pouziva se to s webkou.
    AILAS
    AILAS --- ---
    RAINBOF: Kolik to reálně žere?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AILAS:
    aaeon mam v jedny aplikaci. no lowpower bych tomu nerikal...
    AILAS
    AILAS --- ---
    Nepoužívá tu někdo nějakou verzi MINNOWBOARDu? Prakticky mi jde o něco jako Raspberry PI ale na x86.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    FATTY: v tom případě si kup Pine64 ;) to má na Wifi/BT slot a je jen na tobě, zda si to osadíš modulem ;) Výhodou je, že máš pět sériových portů na různý další periferie - např. 5 3D tiskáren kterým budeš sypat Gkód =)
    FATTY
    FATTY --- ---
    SPM: jo takhle.. potom beru zpet co jsem rekl :)


    TEAPACK: nezustane.. nesmi.. nechcuuuu :) Klidne at delaj dve verze radeji.. Ale stejne je zatim 265 v nedohlednu takze zatim jsem v klidu :-) S chladicem asi tak: pro me (a nebudu sam) je to vyhodny vykonny pocitac v sirokem spektru (zero), ktery je PASIVNI, a zvladne toho dost.. Zacnes pasivem, a nutne to bude casem aktiv, az z toho bude nejaka Intel box krabicka :)

    No ale nebudu hazet certa ze stodoly, zatim jsou vyrobci rozumni (az na ten 3 ulet), snad budou rozumni i v dalsich verzich :-P

    Jinak ja nic nikam nedavam, ja mam cca 4 Rpi2, jednu Rpi1 a jednu Zero a jsem spoko. Trojku jsem prodal..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: pekny :D

    FATTY: a co to dat na ten ROCK64 :D ? navic u 3ky se vi ze chladic proste potrebuje. takze to nejsou divne problemy ale rekneme zakladni problemy.

    3ka neni mrtvy fork ale proste evoluce v cpu ma to vic duvodu nez hon za vykonem. BT/Wifi rozhodne zustanou spis bych se nedivil kdyby ubyl LAN na nejakym experimentu typu Zero.

    naopak by mohlo pribyt LVDS rozhrani....
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    FATTY: Wifi a BT tam už zůstane ;) už kvuli tomu, že Raspi Foundation to chce mít jako low-cost vzdělávací počítač... takže BT je třeba kvuli klávesnici a Wifi zase na IoT moduly apod...
    Co se týče taktování podle teploty, tak to je od RPi fail... nechali tam jenom dvě úrovně a víc se tím nezatěžují.. Pine ti běží asi na osmi taktech podle toho, kolik potřebuje výkonu a jakou má zrovna teplotu...
    A usb se síťovkou je omezení pouze v případě, že ho používáš, ale existuje mnohem víc použití, kde přes LAN posíláš 10 zpráv za vteřinu a víc nepotřebuješ, protože to taháš přes GPIO nebo z kamery... ;)
    SPM
    SPM --- ---
    TEAPACK: otázka, jestli za to může RAMPS nebo to pochybné dvojí napájení na arduinu pod ním.

    FATTY: nn, ono to bylo trochu jinak. Předchozí stav byl, že jsem měl dvě RPi2 a běžela na nich stejná aplikace. Jedna fungovala v pohodě, druhá fungovala na vyližp... koupil jsem teda novou RPi3 (protože jsem stejně potřeboval další malinu a na té další poběží úplný kulový, tak jsem to chtěl zaměnit) a problémovou RPi2 jsem vyměnil za RPi3. Spolu s tím jsem vyměnil i SD kartu, protože o té jsem si myslel, že je hlavním strůjcem problému, když druhá instalace fungovala ok i s RPi2. Leč funguje to pořád nahovno, takže upřímně ani nevím, čím to je :-D
    FATTY
    FATTY --- ---
    TEAPACK: no, nevim jestli je "uplne" na miste.. Pro me, vzhledem k omezeni architektury (USB, NET), moc nema smysl chtit cokoli vic nez utahne Rpi2.. Ja to myslel v kontextu tazatele, jak psal pode mnou, dvojka mu jede v poradku, proto myslim ze je rozumnejsi prodat 3 a koupit se ziskem 2, a byt spokojeny, nez resit divne problemy s trojkou..

    Pro me je 3 mrtvy "fork", davam sem tam chladice na dvojku jen "pro jistotu" na netaktovane... To mereni teplot 3 (Pi netaktovane by IMO melo V POHODE funguvat pasivne) me docela zklamalo..

    Od 4 / 5 ocekavam osekani bluetooth a wifi kravin, a akceleraci 265 GPU.. nic vic nechcu a ani mi zasadne nevadi ta sdilena lanka s usb :))
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RAINBOF: tvl, o RAMPs mi ani nemluv,... minulý týden mi jedna taková deska málem odpálila notes přes USB kabel - komp nebyl připojený k adaptéru, jenom přes USB k tiskárně a když se tiskárna zapla, tak se mi vypnul komp a dobrou půl hodinu nešel zapnout... nakonec jsem musel vytáhnout akumulátor a pak naštěstí naběhnul...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jsem si vzpomel ze kdysi jsme chladili drivery na 3D tiskarnach (na ramps) prave maticema prilepenyma vterinakem. ale casem to padlo :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    REDSNAKE: jj, má na sobě 3M teplovodnou lepící pásku ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam