LEXXA: pokud by to melo jet po siti , tak to neresim pomoci FS, ale treba MQTT nebo jakakoliv JSON data nekam na server, kde to nejak zpracuju ... ono to tak sice dopadne (jako featura navic), ale kolega pozaduje, aby to fungovalo stand-alone...
PISKVOR: taky si rikam, ze vypocet je sice hezky, ale ... vsude ctu, jak lidem hori karty v RPi po par mesicich ... nadruhou stranu - sam mam doma RPi asi 8ks, cca 2-3 bezi trvale a zatim mi zadna SD karta neprestala fungovat. asi bych to videl stejne - na SD karte system read-only , na USB flashku ukladat InfluxDB.
jen pro zajimavost - takto jsem to chtel resit u prehravace , ktery vyrabi signal na HDMI do DVB MUXu nekde v lese na vysilaci. ma to VPN, kam se pripojuji z nedaleke obce a pomoci SMB na RPi tam nahravaji video, ktere se samo zacne prehravat (na to HDMI). neveril jsem, jak spatnou rychlost to melo Ethernet > RPi > USB Flash pomoci SAMBA. resp. spise to nefungovalo ... tak jsem to vyresil pomoci Bannana PI M2 Ultra , ktery melo tou dobou jedine eMMC pamet, kam jsem nahral OS a na misto USB Flash nahravaji video na SD kartu (Ethernet > RPi > SD pomoci SAMBA). tak to funguje dle ocekavani, uz asi 1/2 roku , tak snad vydrzi.