• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    EDASX
    EDASX --- ---
    AQUARIUS: nejaky dalsi zpravy o tom poe modulu? ja jsem se nejak naivne domnival, ze to je soucast a ze se to bude proste napajet z rj45... unifi router mam - ted jsem to googlil jak vzteklej a nenasel jsem nic... jen, ze ty 4 piny jsou pro ten PoE modul. Taky jsem zkousel OpenElec s Pi3B plus a nenabootoval... tak ja to Pi3+ soupnu na 3 mesice na policku a uvidime, co ty sneci vymyslej do ty doby ;-)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    ZPC: a hele, Mycroft... kdyz jsem na to narazil, myslel jsem, ze to konecne je to, co hledam - hlasove ovladani, co neposila moje data ven, ale po precteni Terms & Conditions se ukazalo, ze ke zpracovani dochazi na jejich serverech. Zatim jsem z offline systemu narazil na Snips, ten vypada slibne a vyhledove se ho chystam vyzkouset. Vite jeste nekdo o nejake alternative?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ZPC: No, to už budeš muset vyzkoušet... já RPi3 chladím jen pasivně, protože aktivní chlazení odmítám kupovat/vyrábět a i s pasivním chladičem se to podtaktovává celkem často (delší upgrade/kompilace, OpenCV apod... ), ale pokud pojedeš věci v H264, tak by to tolik topit nemělo ;) a když, tak to nebude tak děsně znát jako u předchozího RPi =)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZPC: pokud budes mit velkej chladic bude stacit. 12w pasiv chladic zvladne jakoukoliv situaci :)
    ZPC
    ZPC --- ---
    TEAPACK: díky, to mi ani neva (sám jsem to stejně nikdy neměnil), jde mi spíš o to, když to chci na OSMC nebo třeba na Mycrofta tak jestli to potřebuje nějak spešl dochlazovat (aktivně) nebo jestli stačí ty pasivy když na to dám?
    FATTY
    FATTY --- ---
    RAINBOF: diky za info. :(
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ZPC: Topí, ale aspoň už mají plynulejší podtaktovávání podle teploty, takže ti to nepřepíná jenom mezi 1.2GHz a 600MHz ... ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZPC: to rozhodne topi.
    ZPC
    ZPC --- ---
    čau lidi, používáte už někdo to RPi 3 B+ (1.4GHz procák) ?
    chtěl bych se zeptat na to zahřívání, netopí tahle malina ještě víc než ty předešlý verze RPi 3?
    případně jak to chladíte (a na co to používáte?)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    helejte, máte někdo zkušenost s připojením TP-LINK TL-WN722N a k tomu třeba JPA-9/PAN-9 k raspi?? Bude to fungovat?
    Jde mi o zařízení napájené z baterky na které se půjde připojit ze vzdálenosti 100-400 metrů pro získávání dat.
    KAERO
    KAERO --- ---
    PISKVOR: antene neni burt, co je na druhe strane. antena musi byt pripojena ke spravne zatezi temi spravnymi vlnovody, jinak to nefunguje. mikrovlnne obvody zadna vyhra. takze bud integrovane wifi, nebo usb dongle. dalsi moznost je jen pridat konektor, coz prinasi problemy s vyberem typu a s velikosti
    EMMET
    EMMET --- ---
    FATTY: Zapomínáš, že Raspberry Foundation je vzdělávací organizace a RasPi je primárně pro vzdělávání malých dětí - tj. přelom prvního a druhého stupně. Tam je integrovaná wifi a bluetooth fíčura. RasPi je prostě primárně vzdělávací hračka jako lego technic nebo merkur.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    myslíte že by dnes v Praze mohl mít někdo raspi zero nebo nějakou levnou destičku někdo k prodeji? Projel jsem už alzu, czc a co mě napadlo a všude jen desky za litr..
    FATTY
    FATTY --- ---
    REDSNAKE: uz jsem to tu nekde myslim psal.. zbytecna vec navic, zvysuje cenu a moznost selhani neceho, a v podstate zbytecna (usb dongl v pripade nutnosti, ale u toho Picka...). Zatim jsem zadne testy teplot nenasel, ale h265 to stejne neumi, takze pokud budu potrebovat jdu do overeneho Rpi2, ktere funguje stabilne, nehreje i bez pasivu bozechran aktivu (coz je pro pouziti Rpi imho nekompatibilni). Nova verze Rpi me prekvapila, a nevim proc to delaj :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    REDSNAKE: No nebrání, ale zas to bude extra věc navíc. Anténě je buřt, co je na druhý straně toho konektoru.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISKVOR: aha. Ale nic mi nebrání připojit něco přes usbčko ne? Někde jsem viděl nějakej projekt, kdy k tomu připojovali i směrovou velkou anténu na dálky a fungovalo to tuším
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    REDSNAKE: Nepřipojíš anténu (teda většinou - Orange Pi má konektor, ale to je výjimka, většina integrovaných wifi má anténu mrňavou a natvrdo připájenou)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FATTY: v čem je špatná integrovaná wifi?
    FATTY
    FATTY --- ---
    EMMET: Vidim, ze tam porad je integrovana wifi :rolleyes:. Vite nekdo, jak je to s teplotou? Vratili se zpet na uroven Rpi2, nebo drzi ten shit kurz nastaveny Rpi3 ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    REDSNAKE: občas mi aliexpress skočí taky do ruštiny nebo rozsypanýho čaje. Postačí dát nahoře "Go to global site", a pak si ten odkaz otevřít znovu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam