• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    FATTY
    FATTY --- ---
    JEREMIUS: jj.. Ta editace je v pohode, zazalohuj puvodni soubor, prepis, a melo by to okmazite fungovat (na zavolani pythona). Pripadna dalsi aktualizace to prepise - coz ti bude ale asi jedno, protoze pravdepodobne nejakou opravu bude obsahovat tak jako tak.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JEREMIUS: pokud se nic nezmenilo tak se to prepise aktualizaci... apson pred rokem to tak jeste fungovalo
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    FATTY: To jsem z toho Diffu pochopil. Když to ručně upravím, bude to pak přepsané případnými aktualizacemi? Nejsem v Linuxu moc kovaný. Raději bych, aby to fugnovalo samo, než si to sám rozdrbal :-)
    FATTY
    FATTY --- ---
    JEREMIUS: pokud mas Kodi vyssi nez 16.1, muzes jednoduse prepsat jeden radek v tom pythonu.
    MUXX
    MUXX --- ---
    JEREMIUS: Zalezi jak moc spechas vetsinou je to opraveny hned. Jenom ted to nejak trva.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    MUXX: Díky. Je nějaká šance, že to opraví přímo v tom repozitáři, je to ještě živý projekt, nebo se to mám pokoušel ohackovat sám podle toho kódu?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Funguje vám iVysílání? Mám OSMC, používám Kodi CZ/SK repozitář a přestalo mi fungovat iVysílání. Pořady a všechno to načítá až do doby, kdy se má něco spustit. Pak se nic nestane
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    LEXXA: jo, tim jsem mel asi zacit. LibreELEC OS, Rpi 3B+
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    VECTOR: na jake platforme? kody je jen sw a kdyz se podivas na definici kodi.service (popripade mediaplayer.service) tak uvidis ze se spousti az po network.service.
    WoL je hadam soucasti U-Bootu
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Resil jste nekdo Wake on LAN na Kodi? Pres ethtool jsem zjistil, ze je zapnuty (pres Wake-on: g - magic packet), ale stejne se nejak nespousti...
    ABE
    ABE --- ---
    Kdyby někdo sháněl ([ ABE @ Raspberry Pi - miniaturní počítač za 35$ ]) tak mohu poskytnout.
    10 kamer zatím nemam ;)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    FATTY: pripadne i proverit, jestli to spis nez sambou neni nejakym updatem windows - neni to tak dlouho, co kolega v kanclu nadaval, ze po rebootu windows prestal videt na samba share a nakonec jsme nejak dospeli k tomu, ze samba share umel jen starej protokol.
    FATTY
    FATTY --- ---
    DOKKTOR: kremikove nebe nevim, od toho smart a scany, ale proveril bych, jestli nebyly zmeny v sambe.. V LibreElec se snazi kopat z jednicky na vyssi teprve celkem nedavno (a stejne kvuli windows kompat. to bude tezky orisek), tak jestli nahodou neco nebylo v OSMC (ten neznam). Ja jen nez to vyhodis do kose :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DOKKTOR: je možné, že se ten disk chystá do křemíkového nebe? nejakou dobu se stávalo, že nešel vidět ani v kodi, musel jsem ho vypnout a zapnout. je to letitá terabajtová 3,5" od samsungu.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    REDSNAKE: asi jsem to špatně napsal. ten disk je připojený přímo do rpi a z ostatních pc v síti není vidět.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DOKKTOR: nemůže to být chyba u tebe? Protože používám aktuální osmc i s transmission a vidím NAS v síti v pohodě a dokonce na něj ukládám stahovaná data.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    když už se tu rozebírá, co nefunguje, tak od nějakého listopadového/prosincového updatu kodi na osmc mi nejde vidět ntfs disk v domácí síti a ani torrenty přes transmission nejdou na ten disk stahovat. mám pocit, že chvilku po novém updatu se ten disk v síti ukazuje a pracuje jak má, ale za pár dní to znovu vyhnije. nějaké pravidlo jsem v tom chování zatím neobjevil. něco málo jsem už skoušel googlit, ale popravdě na to nemám moc času, tak pokud by se s tím někdo setkal a posunul mně link nebo nedejbože přímo popsal řešení, budu velmi vděčen. díky ;)
    FATTY
    FATTY --- ---
    EMMET: jen tak "mezi reci" jsem dnes narazil na tohle:
    "A significant fraction of our export market is the EU (mostly Germany) and if TV in Germany is delivered only via HEVC streams then we're going to have to support it." (clovek z RPI@https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=63&t=156434&start=50)

    Cili jak jsem rikal, ja zkousim cekat a doufat, ze (pro me) podelana rada Rpi3 byla jen vyjimka, a v budoucnu bude stale na Rpi spoleh jako na chytrou televizi :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    REDSNAKE: nebootuje. ale koukal jsem na internet a je to dost citlivé na aktualizaci úplně všeho...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    a to novy raspi vam vubec nebootuje nebo co nefunguje?
    EDASX
    EDASX --- ---
    EMMET: no to je samozrejme pitomost :-) ale ze zacatku mi na tom nejelo nic... ani se to nechtelo spustit, ale druhej den najednou vsecko v cajku... fakt to nechapu (2.5A zdroj original) - mozna jsem prvni den mel nejakou vykyslou SD kartu nebo neco bylo blbe, fakt nevim... ale nakonec to jede...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam