• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    JIMX
    JIMX --- ---
    GANDALFSEDY: díky ... a co ten xbox ovladač?
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    JIMX: https://thepihut.com/collections/raspberry-pi-gaming

    ne uplne legalne se ty hry daji sehnat podle toho jakou platformu chces hrat ... napises strejdovi guuglovi ze hledas rom/roms na tu a tu platformu a strejda google ti to nadeli k vanocum bez maslicky ... nebo na torrentu najdes treba cely packy vsech romek zalezi jestli vis co chces ... neboj najit rom s hrama patri k tem jednodussim zalezitostem (pokud znas to magicke sluvko rom) :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    HONZAK89: vedle v linuxove diskuzi by ti poradili lepe. Nicmene mam za to ze to ma byt nejak takhle:
    PasswordAuthentication no
    Match User servis
        PasswordAuthentication yes
    

    Mozna ten prvni radek dat posledni. Nejsem si jistej poradim.
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    MUXX: Nejsem, dělám to prvně.
    Zjednodušeně: zakážu login password "PasswordAuthentication no" , pak povolím : "AllowUsers servis" , "PasswordAuthentication yes" ?
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIMX: a když už druhý ovladač, umělo by to fungovat třeba s tímhle https://www.czc.cz/thrustmaster-gpx-360-pc-xbox-360/123431/produkt ... že bych ho občas využil i k hraní na PC :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    zase znovu jsem se vrátil k tomu, že bych pořídil RPi s RetroPie k televizi na hraní takových těch casual starých her ... existují pro to i nějaké hry pro dva hráče současně a má tedy smysl kupovat rovnou dva ovladače? a kde se na to vlastně dají hry (předpokládám, že ne úplně legálně) sehnat? :-)
    MUXX
    MUXX --- ---
    HONZAK89: U toho sshd configu zalezi na poradi pravidel. Ses si jistej ze to mas dobre?
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Ahoj, od minule jsem čas vyřešil - kombinace anglického serveru a lokální chyby - moc díky za nasměrování - to jen tak pro info.

    Momentálně řeším zas něco zajímavého. Na malině mi jede Raspbian. Mam 2 uživatele (pi a root jsou zakázáni), ti se přihlásí only ssh public key. Pak mám jednoho uživatele "servis" a u něj bych potřeboval, aby měl možnost, přihlásit se heslem. Zkoušel jsem v sshd_config
    něco jako (a několik obměn):
    Match User servis
    PasswordAuthentication yes
    Ale bez výsledku. Hned při restartu služby ssh, vidí chybu. Neřešil někdo něco takového? Zatím nemám server s uživatelem, který by měl klíč a plně automatizovaný přístup. Dočasně bych potřeboval tohoto "servisního" uživatele, pro manuální přístup a login bez ssh key.

    Díky za nápady.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TOOMIX: Pine většinou posílá s 10USD na balíčku =)
    ABE
    ABE --- ---
    TOOMIX: U nich v e-shopu jsem volil nějakou základní dopravu a v rámci ČR to přebrala ČP. Prošlo to přes celní kde to bylo přes týden (ze zajímavosti jsem jim volal a prý nestíhají - přetáhli 5 dní které na to mají). Cenu na balíku už bohužel nezjistím vyházel jsem to z hlavní krabice ještě v práci kam mi balík dorazil. Možná tam napsali jinou částku, ale vím že to nějak celní prověřují a pokud se jim to nezdá vyžádají si FA.

    Chladič mam ještě jsem ho nenamontoval, tohle byl první pokusný zážeh :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ABE: čím to poslali? Obyčejnou poštou? Kolik $ uvedli cenu na balíku? ;) Btw bez toho chladiče bych to asi neprovozoval
    ABE
    ABE --- ---
    TOOMIX: Tak už je doma

    Žádné clo ani DPH - Hong Kong Like! :)

    GUJER
    GUJER --- ---
    Před několika měsíci tu někdo dával info o Odroid N1. Hodně mě to zaujalo a od té doby je sleduju. Bohužel se N1 až do produkce nedostalo, teď místo něj chtějí uvést H1. více info zde: https://forum.odroid.com/viewtopic.php?f=29&t=32536
    MADVDEK
    MADVDEK --- ---
    Zdravím,
    do našeho týmu v Mladé Boleslavi (www.devinn.cz) hledáme do vývojářského týmu nového kolegu na pozici elektronika.
    Jedná se o návrh el. schémat, návrh v EAGLU, osazení, testování,trocha programování v C.
    Projekty, na kterých pracujeme se týkají zejména elektrokomponentů pro Škoda Auto. Jsou to poměrně zajímavé projekty, které dost často podléhají utajení a na autech budou vidět až za několik let. Pokud by Vás lákalo prostředí vývoje/prototypů a nekorporátní české firmy, která si zakládá na neformálním přístupu, rád se s Vámi osobně potkám.

    Pokud Vás zajímá více info, prosím do pošty
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---



    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DANYSEK: ano mas pravdu. Obdivuji tvoji schopnost udrzet flame a zaroven mne obvinit z OT.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RAINBOF: ja jen reagoval na to, co pises. Popravde kdyz napises do debaty k NTP cosi o TCP, tak muze zavdat duvod k ruznym pochybnostem - zvlast kdyz ten protokol primarne bezi na UDP :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DANYSEK: no nespletl jsi se v tom kmu to pises ? ja tohle vim. ja poze poradil lokalni ntp s hezkou adresou. cely to opacko o gps a presnosti vzeslo jinde. (na druhou stranu kde jinde nez v plamenech flamewaru se dozvedet neco novyho :) )
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RAINBOF: pro bezny pouziti je to naprosto fuk. I stratum 2 zdroj je pouziti na serveru naprosto v pohode... pokud nemas nejak specialne upravovany kernel, tak nejvetsi odchylky vyprodukuje lokalni HW/SW koncoveho stroje, nikoliv zdroj casu. A tam, kde je presny cas skutecne kriticky (napr. v TDM sitich) mas naopak stejne lokalni zdroj hodin (typicky z GPS), protoze si nemuzes dovolit ani tu chybu, kterou tam muze vnest to NTP. - a vnitri synchronizaci resis jinymi zpusoby (tzn. opet bez NTP)... uzavru to tim, ze resis ptakoviny :D Specialne v kontextu tohoto auditka, na maline je to fakt sumak odkud ten cas beres.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RAINBOF: NTP má na tohle spoustu triků;) Ale jako jo, vzhledem k auditku si tady pod 1 ms můžeme mocně gratulovat, to jo.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISKVOR: no, proste sem zil v dojmu ze jsou nejak lepsi :)
    ostatne stejne s tcp takovou presnost asi nedosahnes ne ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam